Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

asperger co to jest?

Polecane posty

Gość gość

Słyszeliście coś o tym??

Gość gość
Rodzaj zaburzenia rozwojowego ze spektrum autyzmu.

Gość gość
jacy są ludzie z tym zaburzeniem?

Gość gość
up up. s internecie jak czytam to mi to wygląda dość niepokojąco.

Gość gość
mam aspergerowca w domu. Masz jakieś pytania?

Gość gość
opisuj wszystko, bo nie wiem o czym pisać.

Gość gość
Troszkę mało grzeczne to Twoje "pytanie". Nie wiem, o co Ci chodzi. Czy masz dziecko z diagnozą, czy jakiś z tym problem, a może się nudzisz, więc w ramach rozrywki oczekujesz, że poświęcę swój czas, bo Ty nie umiesz odpowiedzi sklecić. Jednak nie mam czasu, sorry.

Gość gość
kafeterie masz a guuugle pindolu nie masz??? tępy smieciu? Asperger to schorzenie psychiczne polegajace na tym ze ludzie chorzy nie potrafią nawiazywac relacji spoelcznych.Mogą pracowac,studiowac i nawet maja czasem zone-meza.ALe to jest zamkniety krąg z ktorego nie wychodzą.Nie sa przebojowe,sa ciche,zamkniete w swoim swiecie,nigdy sie nie wychylają przed rząd...czesto sa przez to samotne i maja depresje.ale nie potrafia inaczej. cos jak autymz tylko duzo lzejsza odmiana. Bo sa zdolni do pracy i egzystencji. Niektorzy ludzie myslą czesto ze ktoś jest cichy i niesmiały...a to moze byc Aspergerowiec.

Gość gość
zwykle to są osoby bardzo wrazliwe,czesto bardzo madre i uzdolnione.Lecz zamkniete w soim swiecie,ograniczają kontakty z innymi do minimum...Niektórzy to geniusze.ZAwód jaki moga wykonbywac absolutnie nie moze byc zespolowy.(to moga byc jacys piekarze,naukowcy,malarze,ogrodnicy).itp. Najlepszym przykładem jest Maria SKlodoska Curie... miała męza,dzieci..(była wykładowcą?).i byla geniuszem zamknietym w swoim swiecie.Nie lubiała kontaktu z ludzmi.

Gość gość
Chłopak, którego poznałam niedawno okazało się, że ma aspergera, no i trochę się przeraziłam, bo nie znam nikogo z tym zaburzeniem, albo o tym nie wiem.

Gość gość
Wszystko się zgadza, poza tym że nie jest to schorzenie psychiczne! To jest zaburzenie rozwojowe, z psychiką u nich jest wszystko w porządku :)

Gość gość
Czasem się zastanawiam czy dam radę, bo jak się zamyśli, a ma tak często, to nie słyszy wtedy co do niego mówię. wspaniały facet, ale jakiś taki "odjechany"

Gość gość
a nasz wielebny Jaruś ma aspergera?

Gość gość
a gdzie pracuje?

Gość gość
nie pracuje. szuka pracy.

Gość gość
Korwin Mikke ma aspergera.

Gość Gosc

Nigdy w życiu faceta z ZA.wlasnue go rzuciłam bo nie nadaje się do życia Wiedziałam że cis jest od początku z nim nie tak . Dopiero potem odkryłam że to Aspi.