Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Infekcja dróg moczowych

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomocy! Corka 5 lat, w grudniu pierwsza infekcja dróg moczowych, w moczu kilka kropel krwi( 2 razy), brała bactrim i było ok. Teraz znow to samo- infekcja i było kilka kropel krwi w moczu. Teraz bierze zinnat. Jutro znow badanie moczu. Jestesmy umówione do nefrologa. Boje sie ze to rak nerki. Pytac o jakieś badania? Co robic? Jestem przerażona.

Gość gość
Dodam jeszcze ze za pierwszym i drugim razem miała typowe objawy infekcji dróg moczowych co potwierdziły badania. Nikt nie zlecił posiewu tylko zwykle badanie moczu.

Gość gość
Up

Gość gość
Po myciu przemywaj ją riwanolem w płynie. Na wacik kosmetyczny wlej i od gory do dołu przemyj tak ze 3 razy . Rób tak dwa razy dziennie. Do nefrologa idz ale nie wkręcaj sobie poważnej choroby. Skąd jesteś autorko jeśli ze śląska mam b.dobrego nefrologa

Gość gość
nie rak nerki, tylko zum, ile miała leukocytów w badaniu moczu? poza tym, dobrze byłoby zrobić cystografię mikcyjną no i raczej wybrać się na usg czy nie ma poszerzonego ukm - to powoduje odpływy, a co za tym idzie częste zumy może mieć wadę wrodzoną ukm i od tego nie uciekniesz jakby była niemowlakiem to niedojrzałość ukm, ale 5 latka już ukm powinien być już stabilny poza tym, czy ma bakterie w moczu, ale takie agresywne, bo każdy jakieś tam ma i często wychodzą kolonie, to jest normlane, bo nigdy dobrze moczu nie pobierzesz, chyba, ze cewnikiem

Gość gość
Tak ze śląska

Gość gość
To ja 11:15 Aurelia Morawiec-Knysak bardzo dobry nefrolog. Przyjmuje w Zabrzu i w Myszkowie. Ja dojeżdzałam z córką z Częstochowy . Nadmieniam że jest ordynatorem nefrologii w klinice w Zabrzu na 3 maja.

Gość gość
Dziękuje, spróbujemy

Gość gość
Koniecznie zrób posiew moczu. Pojemnik 6 zł badanie 35 ale będziesz wiedziała jakie bakterie siedzą w moczu

Gość gość
Wyjdzie posiew jak corka kończy antybiotyk? Dzis robiliśmy badanie ogólne moczu i wyszło ok

Gość gość
pojemnik 6 zł? łał hahaha chyba w Nowym Jorku, w aptece nie wiecej niz 1 zł.

Gość gość
Do posiewu są inne pojemniki. Z taką płytką w środku. Zdazyło mi się ze zapłaciłam 10 PLN w drozszej aptece

Gość gość
A dajesz córce żurawinę ? Są takie w syropie dla dzieci np zurawit junior .

Gość gość
Musisz zrobić usg i morfologie. Nie nakręcaj się ale zrób błyskawicznie te badania. Najlepiej w szpitalu. Oczywiście życzę Ci żeby to była infekcja, ale moja córka też krwawiła i teraz przechodzi chemioterapie (guz). Ochloń i leć do szpitala. Jak jesteś z Mazowieckiego pilecam Spdsk WUM na Żwirki i Wigury 63.

Gość gość
We wtorek mamy wizyte u nefrologa, tam pewnie zrobia usg. Twoja corka miała inne objawy? Ile ma lat? Mozesz cos powiedziec o tej sytuacji?

Gość gość
Daje żuravit córce.

Gość gość
dzieci krwawią tylko z infekcji, nie mają guzów, to reklama wyżej widziałam trochę w życiu i żadno z dzieci krwawiących nie miało raka ukm jak posiew to od razu antybiogram

Gość gość
Do niedzieli corka ma antybiotyk, kiedy najlepiej zrobic posiew? W poniedziałek oddać do badania?

Gość gość
Posiew można zrobić najwcześniej 7 dni po skonczonym antybiotyku, a a najlepiej 10. Inaczej jest niewiarygodny

Gość gość
Reklama czego? Raka? No chcialabym. Moja córka krwawila ponieważ guz powodował u niej zaparcia i pękały jej naczynka krwionośne, ale dzięki temu pojechalam na SOR (z myślą że to zapalenie pęcherza). Guza ma na macicy i na pochwe. k***a reklama. Jestem ba onkologii od kilku miesięcy i u dzueci z bialaczka lub guzami występowały przeróżne objawy . Moja córka ma 2 lata. Leczą ja chemią, jest po operacji. Ale autorko nie myśl o takich rzeczach, zrób usg.

Gość gość
Gościu z 14.14 a gdzie ty to "wiele widziałaś w swoim zyciu"? No gdzie? Bo ja siedząc na tym cholerny SORZE z córką czytalam sobie w necie cis o tym krwawieniu i była wzmianka o nowotworowych ... no ale ja czekalam na antybiotyk, bo przecież moja corka jest zdrowa ... a tu dupa.

Gość gość
widziałam na onkologii dziecięcej moja droga nie piszcie, że od razu rak moje dzieci miały krwawienie i raz to była infekcja ukm, a raz zwykła wirusówka tak się zaczęła, ale to wszystko potwierdzona w szpitalu na wszelkich badaniach a na hematologii też byłam, wiec coś niecoś wiem w temacie nie rób sobie wody w mózgu autorko od razu szukając raka ale do urologa na pewno musisz isć, usg koniecznie brzucha, dopler nerek, ale to już lekarz powinien pokierować jednakże nie ma co srać po gaciach, zwykle tak objawia się infekcja w ukm

Gość gość
Nefrolog we wtorek i zobacze gdzie nas pokieruje i co powie. Idziemy prywatnie wiec mysle ze usg zrobi na miejscu.

Gość gość
Nikt tu nikomu raka nie wmawia, wręcz życze autorce żeby jej dziecko miało tylko chwilowa infekcję. Swoja drogą nawet lekarze nie znają wszystkich możliwych objawów roznych chorób. A byłaś na onkologii i hematoligii z infekcją? Aha. No ja tam już prawie mieszkam i ni cholery nie trafiło tam dziecko z Zum. Bo tam trafiają dzieci z podejrzeniem nowotworów i chorób hematologicznych.

Gość gość
Kurcze dziewczyny chyba wpadam w paranoje :/ kolejne wyniki moczu sa dobre, brak krwi( w zasadzie to pojawiło sie jednorazowo) a ja ciagle wyszukuje i czytam :(. We wtorek juz wizyta, mam nadzieje ze odrazu zrobi usg. Do dzis antybiotyk, za 10 dni zrobie posiew. Duzo zdrowia dla dzieciaczka na onkologii. Musisz byc silna kobieta.

Gość gość
nie byłam na hematologii z infekcją a z czymś innym autorko, to, ze nie ma krwi teraz nic nie znaczy, przy infekcji może się krew pojawiać i znikac, albo może być całe pole widzenia w czerwonych, a na drugi dzień nic czy córka teraz bierze antybiotyk?

Gość gość
a już widzę, ze ma antybiotyk, infekcja się zalecza dlatego krwi nie ma, proste, to nie rak ale usg jamy brzusznej i cystografię zrobiłabym, tylko tu trzeba dobrego niestety urologa, nie nefrologa, nefrolog na problemy z nerkami, na problemy z moczowodami i pęcherzem urolog czy krzepliwość badałaś małej kiedykolwiek?

Gość gość
Nie, nie robiłam krzepliwości. Jutro odbiorę kolejny wynik badania moczu i na 16.30 do lekarza...

Gość gość
zrób jej z krwi czas kaolinowo-kefalinowy zwany aptt

Gość gość
Juz po lekarzu. Nie ma tragedii. Corka ma zlepione wargi sromowe prawdopodobnie stad infekcje. Miała usg- wszystko ok. Po leczeniu warg beda dalsze badania m.in scyntografia ( czy tak jakos) no i trzeba zrobic posiew moczu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty, bardzo fajna lekarka, wszystko wyjaśniła, zbadała dziecko. Uspokoiłam sie.