Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda karmienie piersią gdy dziecko ma pierwsze ząbki?

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi szczerze czy dzieci gryzą? Bo mój malutki ma dopiero 3 miesiące i chce go jeszcze kolo roku karmić ale jak sobie pomyślę że pewnie nie raz mnie ugryzie to słabo mi się robi.

Gość gość
wygląda tak samo; ja poczułam ja dziecko zaczęło ząbkować, ale poza tym nic się nie zmieniło i dziecko mnie nie pogryzło

Gość gość
Tak samo jak przed ząbkami :)

Gość gość
Mnie córka ugryzla ze 2-3 razy ból okropny, ale da się wytrzymać. :-)

Gość gość
Normalnie. Dzieci nie gryzą. Tzn zdarza się ale od czasu do czasu i to takie przygryzienie bardziej. Podczas kp nie czuć tych zębów w żaden sposób.

Gość gość
To dobrze :-)

Gość gość
Kochająca matka nie zastanawia się nad takimi pi/erd/ołami tylko karmi swoje dziecko bez większej filozofii. Ja karmię już 29 miesięcy i tak, nieraz córka mnie ugryzła i to porządnie ale konsekwentnie jej pierś zabierałam i mówiłam, że nie wolno. W końcu zaskoczyła. Nieraz cię dziecko ugryzie, nieraz do krwi ale nie myśl o tym, myśl o tym, że to dla twojego dzidziusia.

Gość gość
pamietam jak moj synek mial około roczku i mąz celowo się zasmiał - ugryź mamę;-) a on zaskoczył - myślałam ze umre z bolu;-(

Gość gość
Nie gadaj mi nawet. Mam nadzieję że mój synek będzie bardziej łaskawy;-)

Gość gość
Synek ugryzl mnie raz. Zabrałam pierś, poplakal chwilę. Więcej się nie zdazylo.

Gość gość
Mój gryzł jeszcze przed ząbkami. Po każdym ugryzieniu zabierałam pierś, chwilę nie dawałam mówiąc że nie wolno. Chyba załapał bo po tygodniu przestał. Później gryzł jak ząbki wychodziły. Ale to np tak, że gryzł w nocy a następnego dnia patrzę i jest ząbek. Z bólu robiło mi się słabo. Szczególnie jak już zęby były. Ale jak nie gryzie to nie czuć różnicy

Gość gość
Corka na razie ma tylko dolne - one w niczym nie przeszkadzają, bo zasłania je przecież język w trakcie ssania. natomiast "ugryźć" potrafiła mnie i bez zębów, zazwyczaj wtedy, kiedy proponowałam jej posiłek, bo wydawało mi się, że jest głodna, a ona nie miała ochoty. Trzeba zabierać i mówić że tak nie wolno, przerwać karmienie. W końcu zrozumie ;)

Gość gość
U mnie gryzla. Karmie juz rok. Owszem bolalo gdy ugryzla.