Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nrefluksowa

Refluks po wycięciu pęcherzyka żółciowego

Polecane posty

Gość Nrefluksowa

Jestem prawie 4 tygodnie po laparoskopowym wycięciu pęcherzyka żółciowego od tygodnia mam objawy które wskazują na zarzucanie żółci do żołądka :/ zgaga pieczenie przelyku odbijanie nudnosci czy ktos ma takie doswiadczenia? czy to przechodzi po operacji, gdy organizm się przyzwyczai i samo się normuje czy zostanie to już na całe życie? :/

Gość gość
Miałam to bardzo długo,kup sobie olej cedrowy,bardzo dobry na te problemy

Gość Nrefluksowa
A po jakim mniej więcej czasie to minęło ? Bo jak narazie pije len od 2 dni i wydaje mi się że nigdy już nie będę normalnie funkcjonować :/ A lekarz jak zlecił mi tylko usg

Gość gość
Len nie zawsze jest skuteczny,czasem nawet szkodliwy bo nie wiesz czy masz nadkwasnosc czy niedokwasnosc,on skutecznie pomaga w nadkwasnosci.Ty masz prawdopodobnie zarzucanie żólci do żoładka z uwagi na brak pęcherzyka,czasem to objaw pozostawionego złogu w drogach żółciowych.Dlatego zrób USG ,zobaczą czy drogi są drożne.To nie musi tak być ale warto sprawdzić.Ja miałam po operacji zaraz sprawdzane zgaga była drogi żółciowe a zgaga była oj chyba z przerwami rok.

Gość gość
powtorzę,zgaga była a drogi żółciowe były drożne,ponad rok z przerwami.:)

Gość Nrefluksowa
No tak Usg zrobię koniecznie, mam nadzieję, że mi to przejdzie bo jak narazie od 4 dni nie jestem w stanie żyć i przewiduje najgorsze scenariusze :/

Gość Nrefluksowa
A dodam jeszcze, że lekkostrawnej diety przestrzegam po operacji, a mimo to cokolwiek nie zjem mam zgage, nudnosci i ten gorzki smak

Gość gość
a na pewno nie jesz i nie pijesz niczego co ci szkodzi, np kawy

Gość Nrefluksowa
Na pewno jestem osobą która bardzo boi się o swoje zdrowie, więc przestrzegam wszystkich zaleceń, a dietę trzymam od momentu gdy dowiedziałam się że mam kamienie, jedyne co jest złe to to, że ciągle jestem zestresowana a teraz to już całkiem panikuje.

Gość Nrefluksowa
Mam dopiero 23 lata więc nie wyobrażam sobie tak żyć cały czas :/

Gość gość
W tydzień po operacji byłam na wczasach,wiadomo że nikt mi diety tam nie zgotuje więc metodą prób i błędów jadłam wszystko,bigos,żeberka w kapuście i wiele iel innych. Najgorzej zadać sie z rygorystyczną dietą bo pozniej już nigdy nie wrócisz do normalnego życia. Mhmmm,23 lata to trochę za wcześnie na kamicę żółciową(:

Gość Nrefluksowa
No niestety pęcherzyka już nie ma i teraz wiem że to była najgorsza decyzja :/

Gość gość
Dobrze zrobiłaś że usunęłaś,nawet nie masz pojęcia czym grożaą nieusunięte kamienie żółciowe.

Gość Nrefluksowa
Ale moja kamica nie była aż tak bardzo objawia kulo mnie trochę ale nigdy nie miałam prawdziwej kolki tak żeby aż zwijać się z bólu, prawdziwy koszmar jest dopiero teraz ciągle źle się czuje :/ A to dopiero tydzień

Gość gość
Dużo miałaś tych kamieni???

Gość gość
dziś To ja z 11.24 Zabieg operacyjny to ingerencja w narządy, ja miałam też dość długo taki dyskomfort ale było minęło,jestem osobą cierpliwą i odważną i nie przesadzam z az takim myśleniem o swoim zdrowiu,pewnych rzeczy nie da się uniknąć,nie palę,nie piję,odżywiam się regularnie,kawa tylko expresu podciśnieniowego z mlekiem x dziennie,trochę ziółek i do przodu,trzeba to ogarniać dokąd można. Będzie dobrze,odrobina cierpliwości:)

Gość Nrefluksowa
Ze 30 malutkich

Gość gość
uffffff,to sporo,teraz uważaj na nerki bo to już są skłonności do budowania się,z nerek czasem zejdzie sam a z pęcherzyka już nie.

Gość Nrefluksowa
Jak narazie to muszę pozbyć się tego refluks bo boję się że tego się nie da wyleczyć

Gość gość
poczekaj, powinno sie poprawić za jakiś czas, a jak nie to dostaniesz leki na refluks i tyle

Gość Nrefluksowa
Wiem wiem ale na wielu forach są informacje, że przy leczeniu refluksu żółciowego leki są mało skuteczne i to ma zły wpływ na moje samopoczucie.