Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaraz mnie trafi

Polecane posty

Gość gość

oglądam sprawę dla reportera - jaworowicz - narobili 6 dzieci i przyszli do telewizji po mieszkanie, nie mogę, nie stać to się nie robi, proste, mało im jeszcze 500+ na które pracujemy

Gość gość
Wiesz co ta 6 dzieci już mieli dopóki te 500.plus się pojawiło dzieci nie robili dla pieniędzy a tobie co żal d**e ściska zazdrościsz kasy jak najbardziej uważam ze trzeba tym ludziom pomóc

Gość gość
jak ich nie stać to nie robi się tyle dzieci, co, gumek nie mieli ?

Gość gość
do gość dziś i mieszkania też nie mieli a dzieci robili i dalej robią bo tam są maluchy, chyba te starsze dzieci im klaszczą przy robocie i krzyczą chcemy brata, chcemy siostrę, paranoja

Gość gość
umieją do telewizji polecieć ale zapracować na mieszkanie dla swoich dzieci jak tak chcą dla nich jak najlepiej to już ni umieją, ojciec pracuje w dzień to matka na noc do pracy i zapieprzać na mieszkanie tak jak każdy śmiertelnik w tym kraju

Gość gość
ja za każdym razem jak idę z facetem do łóżka przed daniem mu najpierw płaczę, że nie chcę dziecka bo nie będziemy mieli za co go utrzymać ani nie mamy warunków lokalowych na kolejne dziecko, ale płacze przed poczęciem a nie już po poczęciu

Gość gość
a ci co są za tym aby dać im pomoc to niech oddadzą swoje majątki na zakup im mieszkania, mówić to sobie można, my pracujemy za 1500-2 tys. i musimy sobie dawać radę

Gość gość
jaka ta moja siostra durna, bo mając troje dzieci i jest samotną matką i wynajmuje mieszkanie zamiast pisać do telewizji, że urząd miasta jej nie dał mieszkania i musi wynajmować mając tylko rodzinne, 500+ i alimenty,

Gość gość
tatuś jako fryzjer męski możesz sobie dorabiać po godzinach pracy a tak na budowę zapieprzać na utrzymanie dzieci które narobiłeś

Gość gość
albo za granicę tak jak to zrobiło dużo tatusiów po to aby utrzymać swoja rodzinę

Gość gość
ludzie po 60 schorowani pracują po to aby nie umrzeć z głodu a młodzi mają gdzieś, zgroza co ten rząd wyczynia, dają za darmo po 500+ i jeszcze tej rodzinie mało

Gość gość
Ja uwazam, ze pomoc to sie powinno ludziom ktorych los doswiadczyl, choroba, smiercia ojca,lub matki, wypadkiem i np choroba, kataklizmem, tzn pomoc tam gdzie radzili sobie, a potem przestali bo np pozar wszystko zabral, albo powodz, albo dzieci osierocone i starsze rodzenstwo przejmuje opieke nad mlodszym, albo wlasnie matka na rencie a ojciec ginie w jakims wypadku. Ale tez, jezeli nie jest tak ze nawet przed tymi losowymi zdarzeniami naklepia tych dzieciorow do granic mozliwosci. Uwazam, ze w Polsce powinna byc dostepna i legalna wazektomia oraz podwiazywanie jajnikow lub wycinanie macicy, i to na nfz. Dla zwyrodnialych rodzicow po wyrokach obowiazkowo, dla pozostalych ludzi darmowo.Uwazam, ze wiele osob skorzystaloby z tego. Oczywiscie umyslowa patola pozostanie patolą, i tak czy siak naklepalaby dzieciorów, domagając sie potem od spoleczenstwa wsparcia. No i kosciol nie pomaga gloszac herezje w kwestii edukacji seksualnej i edukacji ws antykoncepcji. Ech :(.

Gość gość
biedacy majdanowie, żeby nie 500+ to by nie mieli na wypoczynek

Gość gość
Tak się czasem życie układa :) Lepiej jakby te dzieci zakopala? Zasypala solą w beczce? Były i takie przypadki. Oni przynajmniej walczą razem o lepsze jutro!

Gość gość
do gość dziś - jak się może układać jak oni rozmnażają się jak szaleńcy nie mając gdzie mieszkać. Jakby tak każdy myślał aby dziś to kuźwa byłoby nas w wuj, byłaby walka o kromkę chleba

Gość gość
dobre

Gość gość
nie ma to jak się myśli dupą a nie głową

Gość gość
i żeby nie 500+ to dziec***azurów chodziłyby głodne

Gość gość
Faceta nie stać aby zarobić na wynajem mieszkania, ale robić dzieci to potrafił. I to są dorośli ludzie. Gdzie odpowiedzialność tych ludzi? I jeszcze mi wmawia durne babsko w tv, że to moja przyszłość. A kto mi da gwarancję, że te dzieci będą robiły na moją rentę a nie moje dzieci na ich byt? Bo przecież nauczone z rodzinnego domu, że można sobie narobić dzieciaków i za nic nie płacić. Państwo na dzieci da i mieszkanie też da i żyje się takim jak w niebie. No kurde. I jeszcze pretensja bo gmina miasta zainwestowała w np. Drogi a nie dała im większego lokum. Do jasnej cholery z drogi korzystają wszyscy a tutaj jedna rodzina. Zdrowi wszyscy, bez żadnych rodzinnych tragedii i daj im bo oni narobili dzieci. Niech sobie w "miłości" zamieszkają.

Gość gość
sam facet sobie nie orbi, obydwoje dobrzy w rozmnażaniu się ale nie w pracy

Gość gość
Tak długo, jak długo będziemy pomagać w takich sytuacjach, będą pojawiały się kolejne takie patologie. 8 dzieci, wskakujemy do łóżka, zero zabezpieczenia i jakoś to będzie. Państwo pomoże. Otóż pomagać nie powinno. Ewentualnie po którymś dziecku Państwo może zrefundować wazektomię. Porównując do 500+ zwróci się po 4 miesiącach. A biorąc pod uwagę becikowe, już po dwóch. Jeśli ktoś chce mieć 8 dzieci, ja mu absolutnie nie bronię. Ale pod warunkiem, że tak jak wszyscy jest w stanie utrzymać taką rodzinę.

Gość gość
j**ańce pisowskie, cholery, ludziom pracy po 40 latach pracy dają jałmużnę emeryturę a tu za darmo tyle forsy młodym zdrowym jak byk rodzicom