Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opocz19

Jakie studia wybrać po maturze dzienne czy zaoczne?

Polecane posty

Gość Opocz19

Hej, w tym roku zdaję maturę i wyjeżdżam na studia do Warszawy, będę studiował grafikę na niepubliczenj uczelni SAN. Tylko zastanawiam się, czy lepiej wybrać studia dzienne, czy zaoczne. Rodzice mówią, że będą mi dawać kasę i na studia i na życie w stolicy, żebym się skupił głównie na nauce, ale ja bym chciał się trochę usamodzielnić - jedynym wyjściem wydaje mi się praca w tygodniu (może się gdzieś załapię jako kelner), a studiowanie w weekendy. Doradzi ktoś?

Gość krzysiekteria
Zaoczne to nie są prawdziwe studia. Kelner? Po co ci taka praca? Ani to nie jest ozusowane, umowa zlecenie za marnę grosięta. To jest zawracanie głowy.

Gość gość
Zaoczne to nie są prawdziwe studia? Wybacz, nie zgodzę się z Tobą. Jestem na 3 roku studiów zaocznych i jednak uważam się za „studentkę”. Wiele osób jednocześnie studiuje i pracuje w różnych miejscach np. w restauracji jako kelner/kelnerka. Ja studiuję administrację na SAN Łódź i chwale sobie. W tygodniu pracuję w Centrum Handlowym w sklepie. Gdzieś trzeba zacząć zdobywac doświadczenie. Według mnie to dobry pomysł pójść na studia zaoczne i zacząć się usamodzielniać, zarabiać. Sama po maturze wyprowadziłam się z rodzinnego domu, co uważam za jedną z lepszych decyzji. Pozdrawiam

Gość Tomek 93
Ja nie wybrałem studiów dziennych ani zaocznych. Studiuję on-line na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym. Myślisz o pracy, a praca kelnera nie będzie łatwa, lekka i przyjemna, jak znaleźć siłę na studia w weekend? Ja pracuję w tygodniu i w weekend, studiuję przez Internet, nie spędzam całego weekendu na uczelni. Studiuję z domu. Mam czas na wszystkoo polecam każdemu takie studia. Za kilka lat, studia będą tylko on-line! Jak są tu osoby zainteresowanie to zostawiam adres mojej uczelni www.puw.pl