Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim kraju najłatwiej Polakom znaleźć pracę?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym wyjechać zagranicę w celu zarobkowym. Znam angielski i hiszpański. Chciałabym poszukać jakiejś pracy zagranicą, myślałam nad Norwegią, ale ponoć tam trudno się dostać, znalazłam też oferty z Holandii, były na przykład oferty zbierania kwiatów, mi ogólnie nawet podobałaby się taka praca, lubię kwiaty i ogrody, poza tym zawsze to szansa na zarobek. Jednak zastanawiam się w którym kraju byłoby mi najłatwiej znaleźć pracę? Który kraj mi polecicie? I chciałabym też uniknąć jakiś niemiłych doświadczeń typu, że nagle zostanę bezdomną.

Gość gość
Najlepiej by było poszukać kogoś wśród znajomych , kto pracje za granicą , by na początek Cię pokierował . Tzn byś miała gdzie zamieszkać i może podjąć jakąś tymczasową pracę , zanim znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie . Jazda w ciemno może skończyć się niestety bezdomnością i brakiem środków do życia . Praca za granicą jest w zasadzie wszędzie , jeśli jesteś pracowita i sprytna to znajdziesz .Z tego co słyszałam to w Norwegii sa dobre zarobki.

Gość gość
najłatwiej tam, gdzie obiecują ci doskonałą pracę, a na miejscu zabierają siłą paszport i wysyłają, żebyś obsłużyła klienta. Tak jest we Włoszech, Niemczech, Holandii, właściwie wszędzie możesz trafić na ludzi, którzy cię wykorzystają. Nie będziesz chciała, po narkotykach będzie ci wszystko jedno.

Gość gość
Jeśli masz NORMALNYCH znajomych to możesz próbować, innaczej weź ze sobą minimum €5000 na start albo zapomnij.

Gość gość
W Polsce jest masa pracy, niestety mało płatna ale chociaż złapiesz doświadczenie i szybko awansujesz, początki zawsze są trudne. Siedź w kraju bo emigracja to trudny kawałek chleba i nie jest to dla wszystkich.