Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedyna rzecz jakiej jej nie zazdroszczęto problemy dziecka. Jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość gość

Pewna osoba z rodziny męża zawsze miała lepiej. I mimo że było to bardzo widoczne to czuła jeszcze potrzebę by wyraźniej to zaznaczyć, patrząc na mnie takim wzrokiem a la "patrz, ja to wszystko mam. Jestem tu kimś"/ do tego jest bardzo ale to bardzo milusia dla teściowej, ktorą w gruncie rzeczy niezbyt lubi, ale jest wazeliniarą. Zazdroszczę jej tego, że o nic w życiu nie musiała się starać - bogaty krewny zapisal jej mieszkanie w dużym mieście, oplacil studia gdy nie dostała się na dzienne. Mąż jest bardzo wyrozumiały wobec niej, traktuje ją jak księżniczkę (on nie widzi jaki ona ma przebiegly i falszywy charakter?? nie widzi tego w jej kontaktach z innymi kiedy jest slodka do urzygu? Mój mąż nigdy by mi tak nie pobłażal jak ten jej, mój jak się zdenerwuje to potrafi tak nawtykać że łzy lecą z bólu, tamten nigdy w zyciu. Zazdroszczę jej ze tak dobrze trafila. Ja wyszlam za maz z wielkiej milosci a teraz mysle ze to byla tylko namietnosc i fascynacja a z kazdym rokiem mąż coraz mniej o mnie dba i ciorfaz mniej w nim miłosci a wiecej krytycyzmu. Teściowa lubi ją bardziej i nigdy nie tępiła jej aż tak jak mnie - bo to nie ona jest żoną jej pupila, ktory w zamysle mamuni mial sie z nikim nie wiązać na powaznie i nianczyc matkę po rozwodzie (ktory nastapil jak synowie byli mali). Ta osoba ma tez jakas taka lekkosc i dla kazdego umie byc tak mila ze ma latwiej w zyciu, a ja jestem z natury nieufna i czesto oficjalna. Usmiechne sie ale nie umiem ladować kazdemu milych słów. Teściowa bardziej lubi jej synka...moij jest na doczepkę i tylko wtedy gdy nie ma tamtych w miescie. Jej więź z tamtym jest mega silna a z moim niemal zerowa. Do tego matka tej dziewqczyny umozliwila jej powrot do pracy po roku a ja nie mam nikogo takiego do pomocy...wynajelismy z mezem dla mnie pomoc 3 razy w tygodniu na pare godzin bym mogla pocuc sie kims innym niz nianką, kuchtą i sprzątaczką/. Tamta ma wlasne mieszkanie i samochod, droga bizuterie i nie musi miec poczucia ze to dzieki pensji meza osiagnela cos a la kupno m3 w stolicy... jedyna wada u niej w zyciu to to ze jej syn, ten chlopczyk ma zaburzenia -jest podejrzenie ze chlopak ma coś z zaburzen autystycznych, podobno lżejsza forma ale jednak. Dziewczyna moze zjesc tone żarcia i nie tyje - widzialam jak ona je i sama mi to mowila. Ja musze sie pillnowac. Ostatnio sobie popuscilam "cugle" i juz 2 kg na plusie bo jadlam lody, ciastka w ilosci ponad 1 dziennie. Jak poradzic sobie z poczuciem ze jest obok ktos kto ma prawie we wszystkim lepiej 100 razy? że żal bierze od samego patrzenia na nią, na nich... jej maz jest pomocnym ojcem a moj jakby zagubionym i leniwym

Gość gość
Do tego dziewczyna jest optymistką i zawsze zadowolona a ja wiecznie mam albo wnerw albo dola. To genetyka, moi rodzice to nerwowi i neurotyczni ludzie :(((((

Gość gość
Nikt nie pomoże? :(

Gość gość
Zajmij sie swoim zyciem. Napraw relacje z mezem.

Gość gość
a kto by kuźwa ten poemat czytał

Gość gość
16:29 na pewno nie troglodytki skaczące po drzewach jak wy z kafe autorko tyutaj nie szukaj zrozumienia

Gość gość
Hmmm... ja jestem obiektem takiej zazdrości w obu naszych rodzinach (jest kasa, ładne, mądre i planowane dzieci, dobry mąż, ja jestem jeszcze laską , mam dobre studia , jestem oczytana i inteligentna itp.) i uwierz mi nie jest mi z tym dobrze. Zdaje sobie sprawę z niechęci siostry i szwagierek, a nawet teściowej więc pewnie Twoja szwagierka również domyśla się co o niej myślisz. Wyluzuj i spróbuj się z nią zaprzyjaźnić, może ona na to czeka

Gość gość
A mnie intryguje fakt dlaczego akurat twój mąż jest pupilkiem teściowej. Może autorko coś więcej o tym napiszesz. Może jest ładniejszy z urody albo nie wiem. Coś musi w nim być ciekawszego niż w tym drugim synu. Może na tym sie skup

Gość gość
Teraz już chyba wiem dlaczego ja nie mogę się dogadać ze szwagierkami. Mam doktorat, szczupłą sylwetkę (mogę jeść ile chcę i nie tyję) dwa mieszkania na wynajem w Warszawie po rodzinie i nie najgorszy wygląd. Moje szwagierki mają problemy z nadwagą, wykształcenie średnie i pomaturalne i mieszkania na kredyt. Próbowałam się zbliżyć jakoś do nich, zakumulować tak po prostu, ale zawsze spotykałam się z odrzuceniem. Teraz myślę, że to zwykła zazdrość nie pozwala im traktować mnie normalnie.

Gość gość
Tak. To teraz wszystkie sobie będą wkręcać jakie są super i wmawiać rzekomą zazdrość Hehe.. Baby są jednak pojepane

Gość gość
Jaka zazdrość jaki jad...złym człowiekiem jesteś autorko nigdy Ci nic dobrego nie wyjdzie i nigdy lekko ci nie będzie.

Gość gość
Zajmij się sobą, swoim życiem zamiast rozmyślać o czyimś. Nie masz i nie będziesz miała tego co ona.

Gość gość
gość dziś Może sobie i wkręcam. Po prostu zastanawiam dlaczego spotykam się z taką niechęciom ze strony szwagierek. Nic im złego nie zrobiłam. Nigdy niczego złego im nie powiedziałam. Normalnie z nimi rozmawiałam. One są osobami towarzyskimi, mają swoje grono znajomych, swoje koleżanki. Ja również mam znajomych i koleżanki i jestem towarzyska. Po prostu nie wiem o co chodzi.

Gość gość
Ja też zazdrościłam szwagierce wszystkiego. Mieszkamy po sąsiedzku. Mój problem się skończył jak założyłam rolete w oknie i nie widze co ona robi. Poprostu zajęłam się swoim życiem. Polecam

Gość gość
17:38 "spotykam się z niechęciOM" :D hahahahaha z czego to masz ten doktorat bo jakoś trudno mi w to uwierzyć :)

Gość gość
To normalne że zazdrość kasuje przyjaźń. Nie dziwcie się. Ja tez nie będę się kumplowac z kimś od kogo czuje się gorsza. A Wy niby tak robicie? Łatwo Wam powiedzieć bo niełatwo znaleźć kogoś kto ma od Was lepiej. Cwane bo chcecie się kumplowac z biedniejszymi i grubszymi. Typowy babski fałsz. Jestem ciekawa czy pipcia ta powyżej tez by tak się łasiła do szwagierek gdyby były multimilionerkami. NIE wierzę :) Autorka.

Gość gość
Przynajmniej się przyznała. Ja mam sąsiadów z kilkoma garazami w których trzymają bryki nie z tej ziemi, mają ogromny dom a w nim basen, olbrzymi ogród z placem zabaw., domkami na drzewach. Na urodziny przyjechało mini wesole miasteczko, byli kelnerzy, kucharze, mnóstwo gości,. Wieczorami z okna widzę podswietlany basen... Dziewczyna ma nianię do dzieci, (mieszka z nimi w domu) i inne udogodnienia. Widzę jak codziennie rano podjeżdża auto z dieta pudełkowa, tego baaardzo jej zazdroszczę. Fakt czasem mnie ściska... I rośnie gula w gardle. No ale cóż. Takie życie.

Gość gość
Żadna idiotka nie doczytala pewnego bardzo ważnego zdania: "szwagierka robiła wyniosłe miny i patrzyła na mnie z gory" czy coś w tym stylu. Tego juz żadna damesa nie skomentowała bo pewnie robicie tak jak ta osoba z rodziny męża autorki a potem wielkie zdziwienie ze was nie lubią. Uwierzcie mi ze macie na twarzy wypisane zapewne ze czujecie się lepsze. Widać to po opisach " ja chuda i po doktoracie a dzieci takie piękne a u nich nie". Wyniosłe sucze i dobrze że was nie lubią. Tak ma być i tego wam dalej życzę. A autorkę rozumiem bo mam taką bratową!!

Gość gość
Nie trawie takich zazdrosnikow jak wy. Czy ci wszyscy bogaci ludzie mają przepraszać was ze maja lepiej?? Z A L O S N E :-O Jestem bardziej biedna niż bogata ale w życiu nie zazdroszczę innym.

Gość gość
A ja nie uważam ze to żałosne. To jest naturalne. Nie wybiera się rodziny, nie wybiera się swojego temperamentu i to jest normalne że trochę się zazdrości komuś kto ma łagodne usposobienie czy zaradną rodzinę tak aby nie musieć wszystkiego wydzierać w życiu zębami. A co do temperamentu to on jest uwarunkowany genetycznie i nie da się go.zmienix.jak ktoś jest impulsywny to zawsze sobie wrogów narobi. I ja taka jestem i zazdroszcze zrównoważonym optymistom bo są po prostu szczęśliwi.

Gość gość
Rozumiem autorkę. Ciekawe jak wy hipokrytki spiewalybyscie gdyby to wasze dziecko było tym gorszym wnukiem a wy tymi gorszymi synowymi. Jest to więcej niż pewne ze nie tylko byliby wam przykro ale też wkradlaby się zazdrość. I to by było zrozumiałe.

Gość gość
17:01 "jestem oczytana i inteligentna" i co, myślisz idiotko ze nie wyziera z ciebie poczucie wyższości? A one ma się rozumieć to te nieoczytane i nieinteligentne :) Bądź pewna że widzą ze masz się za kogoś lepszego. Nie dziwię im się ze cie nie lubią bo jesteś cholernie antypatyczna i nie schlebiaj sobie ze ci zazdroszczą bo one cie nie lubią za to ze dajesz poznać ze jesteś wyżej. Pochlebia ci myśl którą sobie wkrwcasz o rzekomej zazdrości. Lecz się idiotko. Niesympatyczna debilko. Tez jestem po studiach ale nie wypisuje o swojej yntelygencji. Słoma ci z butów wiesniaro wystaje. Szwagierki są 1000 razy mądrzejsze od ciebie :/

Gość gość
gość dziś Z fizyki.

Gość gość
gość dziś A może masz coś jeszcze do powiedzenia oprócz wytknięcia mi tego blędu?

Gość gość
gość dziś Po pierwsze, z jakiego powodu nazywasz mnie "pipcią"? Po drugie, dlaczego uważasz, że się do kogoś "łaszę"? Według mnie fajnie jest, gdy w rodzinie są przyjacielskie kontakty. A przynajmniej życzliwe.

Gość gość
gość dziś No nic o żadnych dzieciach nie pisałam. I nigdy nie uważałam się od nich lepsza. Po prostu przeczytanie posta, na który odpowiadamy dał mi do myślenia,że to może TO?

Gość gość
20:45 Uwierz mi ze bez powodu to one ciebie na dystans nie trzymają. Z twoich wpisów wyziera wyższość jaka czujesz. I nie chrzań ze nie wiesz o czym mówię. Ach tak, doktorat z fizyki...zauważyłam juz wieki temu, że mnóstwo lasek po takich kierunkach jest mega niedostępnych i wyniosłych. Bo one mają wykształcenie z zakresu przedmiotów ścisłych a nie humanistycznych czy językowych jak gawiedź. Typowe.

Gość gość
gość dziś A znasz w ogóle jakąś "laskę" o takim kierunku, czy tak sobie piszesz?

Gość gość
gość dziś Miało być "po takim kierunku".

Gość gość
20:01 ale z ciebie patologia:))))))))