Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz ma chrapke na moj majatek

Polecane posty

Gość gość

Nie wpisal mnie do mieszkania nie mamy podzialu majatku. Ja odziedziczylam po rodzicach 50hektarow ziemi. Laki lasy pola i 2 domy. Sporo wszystko jest warte. On chce to sprzedac teraz ciagle sie tego domaga. Ja narazie nic nie ruszam bo jestem w zalobie aktualnie. On ciagle krzyczy ze ma do tego prawo. Grozi rozwodem. Ale ja jeszcze mam brata z ktorym sie dzielic musze.

Gość gość
Nie ma zadnych praw, spadek to Twoj majatek osobisty. Gdyby maz grozil mi rozwodem w takiej sytuacji to by sie jak najbardziej ho doczekał..

Gość gość
jemu może przypaść tylko 50 % , ale jak przepiszesz część bratu to otrzyma 50 % reszty z tego , co po przekazaniu bratu ci zostanie . > Nie daj się ogłupić i koniecznie zapytaj na co chce konkretnie kasę i czy czasem nie na długi . > powiedz mu hasło : nic ze mnie , bez mej wiedzy ..

Gość gość
Maz swego mi nie dal. Nawet abym go prosila.

Gość gość
nie ma praw do Twojego spadku, a skoro chce rozwodu to mu go daj :)

Gość gość
Unikaj potraw z grzybami

Gość gość
Piękne hasło w takiej sytuacji - "nic co o mnie beze mnie", ale profilaktycznie i tak porozmawiaj bez jego wiedzy z adwokatem i jeśli jest możliwość orzec rozwód z jego winy bez podziału majątku 50/50 to nawet się nad tym nie zastanawiaj :-) Przy okazji - jak się za długo będziesz zastanawiać, dasz się zastraszyć, wszystko sprzeda, a Ciebie i tak puści z torbami i co gorsza... samą. Dzialaj im szybciej, tym lepiej i porozmawiaj (bez jego wiedzy) z adwokaem