Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co umio wasze roczniaki?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Chodzi o to co potrafią wasze dzieci w różnych aspektach rozwoju np. umysłowego i ruchowego

Gość gość
Mój syn pokazuje palcem co chce, robi papa,kosi kosi, reaguje na imię, wie że jak dzwonią klucze w dzwiach to zaraz ktoś przyjdzie, próbuje sam pić z butelki, od dwóch tygodni sam chodzi.

Gość gość
Twoje pewnie nie za wiele po matce analfabetce nie ma się co cudów spodziewać...

Gość gość
Muj imi mało.

Gość gość
- siedzi, raczkuje, chodzi narazie tylko przy meblach - "tańczy" przy muzyce - robi pa pa, kosi kosi, tup-tup nóżką, "kic -kic" - wie, do czego służą niektóre przedmioty np. kiedy weźmie chustkę przykłada ją do nosa - pije sam z butelki - na polecenie przytula się np. do mamy, do misia - potraf naśladować jak mówi krowa, pies - mówi niewiele, powie tata, mama niestety rzadko, kiedy mówię do niego "mama" to próbuje naśladować, ale wychodzi mu "tata" - mówi "nie" kiedy coś mu się nie spodoba - sporo nauczył się podczas czytania mu i opowiadania książeczek, np kiedy pokazuję mu bociana klaszcze w ręce próbując robić 'kle-kle"

Gość gość
co umio? Ano umio kortofle łoskrobać, hej

Gość gość
17:05 aaaahahahahhhahhahahahhhahaaahahahhahaaha

Gość gość
Bez sensu takie porównania. Moje dziecko jak miało roczek potrafilo naprawdę sporo, dużo mowilo itp. A teraz ma 3 lata i czasem wydaje mi się, ze jest opóźnione w rozwoju. Co z tego, ze roczniak jest taaaki kumaty i mądry jak wszystko moze się zmienić bardzo szybko.