Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Świeżo po awanturze

Polecane posty

Gość gość

właśnie skończyliśmy się kłócić o wspólne mieszkanie. Mój facet chce wprowadzić się do mnie i ze mną mieszkać, ale ja nie chcę mieszkać z nim ani z nikim, kupiłam sobie mieszkanie i chcę w nim mieszkać sama. Wałkujemy ten temat od nowego roku codziennie to samo. On uważa że jeśli ze sobą śpimy i jest nam ze sobą fajnie to powinniśmy zamieszkać razem. On mieszka z rodzicami bo tak mu wygodnie, mają duże mieszkanie i nie musi za nic płacić. Tłumacze mu że nie chce z nikim mieszkać, że spotykamy się u mnie i jest fajnie, ale nie widzę tego 24/7. Mam pokój z kuchnią i nie chcę być ograniczona czyjąś nieustanną obecnością. Tym bardziej że on nie zawsze pracuje, nie ma tego nawyku zarabiania bo musi opłacić rachunki. Czasem 2-3 miesiące nic nie robi, a jeść w domu dostanie i się nie przejmuje. Teraz wyszedł ciężko obrażony że ja go nie chcę. Nie mam już siły z nim się kłócić, dopóki nie miałam swojego mieszkania było świetnie, a teraz to kość niezgody.

Gość gość
Ja mam tez swoje mieszkanie. Mój facet coś wspominał o mieszkaniu razem. Jeśli o mnie chodzi, może nocować i pomieszkiwać ale non stop mieszkać mogę z mężem a nie z kochankiem

Gość gość
Dlaczego z nim jesteś skoro jego obecność tak cię meczy? Zerwij z nim, znajdzie kogoś, kto będzie widział więcej niż czubek własnego nosa. Jestes żenująca

Gość gość
cipcie niedobre jesteście

Gość gość
gość dziś Twój tylko wspominał i na tym się skończyło? Mój nie wspomina tylko codziennie się tego domaga, uważa że to zupełnie normalne że powinniśmy mieszkać razem i że ja coś ściemniam i kręce, a on już na walizce siedzi.

Gość gość
gość dziś Nie męczy mnie jego obecność tylko jego chęć wprowadzenia się do mnie. Nie było żadnych problemów przez blisko 2 lata znajomości, dopóki nie trafiło się to mieszkanie.

Gość gość
znam kilku takich "bez nawyku pracy" i w zyciu nie zgodziłabym sie go wziac pod swoj dach. siedzialby caly dzien w domu przed TV a ty po pracy leciałabys po zakupy, gotowalabys obiad i placila wszystkie rachunki. to twoje mieszkanie. zadziwia mnie tupet faceta, tak sie wpraszac widząc wyraźny opór ze strony dziewczyny... :O

Gość gość
Wcale ci sie nie dziwie autorko, skoro on nie pracuje na stałe.

Gość gość
Skoro uważa, że powinniście mieszkać razem, to mu powiedz super, kup mieszkanie i tam zamieszkamy razem. A ty trzymaj dalej dla siebie swoją kawalerkę.

Gość gość
Tylko wspomniał, ale u mnie jest inna sytuacja, tzn. obecne mieszkanie remontuje i sprzedaje, nowe kupuje

Gość gość
Z perspektywy faceta - chciałbym tego samego co Ty i szczerzę dziwię się twojemu. ;-)

Gość gość
Żaden inny Cię nie chce ze się takiego faceta trzymasz?A może on tylko na przeczekanie aż zlapiesz takiego z super mieszkaniem? A może on sam dziedziczy po rodzicach I w przyszłości będzie mial ich mieszkanie i stad tylko dlatego nadal z niM jestes?

Gość krzysiekteria
INBA wciąż trwa

Gość gość
21:44 tylko tu moze zachodzić taka sytuacja, Że temat jego wprowadzki podsycaja np jego mama. Moze jest juz zmęczona utrzymywaniem go, skoro nie pracuje ciągiem i mu podgaduje, Że jak dziewczyna ma mieszkanie, to powinna go do siebie wziąć. Moze chcą go wypchać z domu, skąd wiesz.

Gość gość
Gdyby sytuacja byla odwrotna, facet ma mieszkanie a laska nie to musialaby sie do niego wprowadzic, zlapac na dzieciora i w ten sposob mieszkac z gachem. Tu inna sytuacja. To kobieta ma wladze, mieszkanie... Trudno zrozumieć czy facetowi chodzi o nią czy o mieszkanie. Ja np. Mam swoje mieszkanie, moj ex miał swoje, chcialam z nim mieszkac (u mnie), ale on nie chciał, więc sie rozstalismy. Tu byc moze bedzie podobnie.

Gość ja_Dyzio
generalnie to powinnaś ocenić sytuację , czyli czego chcesz ? masz własne M i w swoim M możesz wszystko do woli, czyli pierdzieć i gazować, przypalać obiad na patelni, łazić na golasa i nawet zasrać kibel , wyszminkować się przed lustrem i sto razy dziennie malować szpony i szlifować pilnikami przed lakierowaniem , w ciągu tygodnia jedziesz swoim autem na jakąś tam uczelnię aby zaliczyć byle jakie studia bez perspektywy na dobrą pracę i zarobki , masz własne M do którego wracasz często samotna ale we własnym M możesz się spokojnie wypierdzieć i wyspać na wielkim prześcieradle rozłożonym na materacu , póki co sama i szczęśliwa , po powrocie do swojego M na dzień dobry załącza Radio RMF-FM lub Radio-Zet albo jakieś tam ANTYRADIO i za pomocą pilota załącza TV Program na telewizorze SAMSUNG , zalewa kolejną kawę i słodzi miodem , dodaje trochę cytryny , przytula pluszaka z lat dzieciństwa i prawie szczęśliwa zadaje sobie głupie pytanie dlaczego jest sama i jaki popełniła błąd, że jest sama w wieku 29 lat ?

Gość gość
Owszem on dziedziczy po rodzicach duże piękne mieszkanie, ale tylko teoretycznie. A czy ta mamusia chce go wypchnąć z domu tego do końca nie wiem bo sytuacja jest dziwna. On wczesniej mieszkał z jakąś dziewczyną ok pół roku i dziwne było to że podobno matce zależało żeby się wyprowadził, a potem co chwilę była u nich z wizytą i wszystko krytykowała do tego stopnia że dziewczyna pozbyła się jego i jego matki za jednym zamachem. Dochodziło podobno do takich sytuacji że mieszkali już u niej a jego matka z obiadem w słoikach przyjeżdzała. Jak my zaczęliśmy spotykać się to byłam u niego w domu i szanowna mamusia wyjechała do mnie z tekstem - a pani to co, na mieszkanie chce wejść? Jakbym w pysk dostała, tym bardziej że nawet nie wiedziałam że to mieszkanie jest duże i wartościowe. Nie weszłam tam przecież jak do muzeum zwiedzać tylko do jego pokoju. A z tym dziedziczeniem nie jest sprawa jasna bo jego ojciec cieżko choruje, zostało mu podobno kilka miesięcy życia i potem wątpię by matka sama utrzymała takie duże mieszkanie, raczej skończy się zamianą na 2 mniejsze, ale to już moje domysły, równie dobrze może sprzedać. Także nie jestem tą która czeka żeby się tam wpasować.

Gość gość
ja_Dyzio dziś Ty Dyzio, ja się wyprowadziłam z domu rodzinnego właśnie po to żeby mieszkać sama, to chyba normalna kolej rzeczy? Nie jestem na tyle niezaradna żeby od razu spod kurateli jednego faceta czyt. ojca pakować się w trwały związek z innym facetem, który mi będzie moje graty w moim mieszkaniu ustawiał. Pasuje mi luźny związek, bycie z kimś miłym na zasadzie pomieszkiwania i spotkań. Pewnie kiedyś zmienię zdanie, ale na razie fascynuje mnie to co opisałeś czyli pierdzieć, łazić na golasa, palić obiad na patelni, piłować szpony i śpiewać do dezodorantu kawałki z antyradia. To jest całkiem fajna opcja w porównaniu do tego jak wyglądało całe dotychczasowe życie z rodzicami i rodzeństwem.