Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bol plecow. Brak mozliwosci wykonania ruchu.

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 26tc i juz od dluzszego czasu miesiac-dwa mam straszne bole w kregoslupie, w odcinku ledzwiowym. Zazwyczaj zaczyna sie kiedy leze na plecach. Mam wrazenie ze cos mi sie blokuje i doslownie nie jestem w stanie oddychac bo kazdy minimalny ruch sprawia mi potworny bol. Przechodzi kiedy probujac sie rozruszac cos mi tak "strzeli".. i juz jest ok, nie czuje zadnego bolu, tylko takie lekkie oslabienie ze wiem ze nie ustoje na nogach jesli g***townie wstane. O ile w domu jakos sobie radze bo mam czas na szukanie tej mniej bolesnej pozycji, o tyle boje sie ze "zablokuje sie" podczas porodu i wtedy nie wiem co bedzie... bol jest tak duzy ze po takim epizodzie czuje sie jak po przebiegnieciu maratonu... ginekolog stwierdzil ze boli bo ciaza, bo obciazenie i moge brac paracetamol na bol.. ale to musialabym brac codziennie profilaktycznie :/ moze Wy macie jakies rady???

Gość gość
Masz pewnie dyskopatie.radE udac sie do neurologa.jestem 3tyg.po operacji przepukliny kregoslupa ledzwiowego bo bol byl juz nie do wytrzymania bo przepuklina uciskala nerw kulszowy.teraz jest super-nic nie boli :-) tylko ja juz nie jestem w cuazy

Gość gość
No u mnie się też w ciąży zaczęło, cztery lata się tak meczylam, jestem miesiąc po operacji kręgosłupa ledzwiowego

Gość gość
Dziewczyny po operacji jak sobie radzicie? Ja zaczelam miec bole kregoslupa zaraz po ciazy. Zlekcewazylam je no bo mialam cc i mi sie wydawalo ze to moze po znieczuleniu itp. Pozniej duzo noszenia. Za miesiac mam operacje na przepukline. A w donu mam jeszcze malenstwo w pieluchach ktore juz sie rusza i wszystko do okola sciaga i zjada co tylko wpadnie w rece. Blagam Was odpiszcie jak jest pooperacji. Wlasnie chodzi mi o glos matek.

Gość gość
A wykluczylas kolke nerkowa skoro tak mocno boli? Wiadomo w ciazy pobolewa tu i tam ale zeby az tak mocno bolalo to juz chyba cos nie jest ok. Codziennie paracetamol? Dziwna porada lekarza. Moj mi powiedzial ze paracetamol tylko w ostatecznosci jak juz naprawde z bolu nie mozna wytrzymac i nie pomaga nic innego. Na Twoim miejscu poszlabym do innego lekarza na konsultacje. A moze to jakas rwa kulszowa?

Gość gość
To ja miesiąc po. Miałam zaburzenia czucia w pośladku i nodze, teraz jest idealnie, jesli chodzi o czucie. Były dni że Nie mogłam wstac z lozka, umyć zębów, podetrzeć się, zapiac dziecka w foteliku. Bylam sama z dwojka malenkich dzieci wiec wszystko musialam robic sama, przy dzieciach i w domu, nosić zakupy dzieci itd. W okropnym bolu promieniujacym od ledzwi do stopy. Wstawalam jak stara babcia, nie bylo mowy o schylaniu. Nawracajace rwy kulszowe, zastrzyki. Operacja 1,5 G, odbarczenie przestrzeni miedzykregowej. Po kilku godzinach się wstaje i można trochę pochodzić, po 2 tyg można na chwilę usiąść ;) generał nie albo się leży albo się chodzi, pierwsze dwa tygodnie raczej więcej leży, krótkie spacery. Po 2 tygodniach prowadzisz auto wkoło komina. Mniej więcej po miesiącu już jestem normalnie no ale wiadomo trzeba się oszczędzać. Moje dzieci mają 4 i 6 lat i dużo mi pomagają, podają różne rzeczy, rozpakuja zmywarkę, same się kapią. Nie musze ich dzwigac. Blizne mam 3 cm nad posladkami, 3 szwy. przez pierwsze 2 tygodnia mama u mnie mieszkała, wozila mi dzieci do przedszkola i odbierala, ja odpoczywalam,potem przyjezdzala po południu na troche

Gość gość
Troche mnie tam ciagnie jeszcze z tyłu ale bez porownania w ogole Jak masz takiego małego bąka to się Nie obejdzie bez pomocy także maz/mama/opiekunka bo sobie szkody można narobić i po co ta operacja. Ale zanim Ci zrobią to dziecko już będzie duze ;)