Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gibbi10

straszne bóle podczas okresu

Polecane posty

Gość gibbi10

Witam! Mam 16 lat i strasznie bolesny okres! Bóle zaczynają się już kilka dni przed miesiączka, kiedy dostaje okres nasilają się strasznie. Ból jest tak naprawdę nie do wytrzymania, często nie mogę wstać z łóżka, mam nudności, jest mi słabo i czasem mam wrażenie jakbym miała zemdlec. Jest to trochę problematyczne dla mnie bo mam regularne treningi i nie ukrywam że to bardzo przeszkadza. Czasem muszę sobie robić wolne od szkoły bo budzę się rano i zwijam się z bólu Co mam robić? Czy mam iść do lekarza? Dodam jeszcze że jak bylam jakiś rok temu to powiedział że taka 'moja natura'

Gość gość
Jak najbardziej do ginekologa, czasem to kwestia hormonu, gdy jednego za dużo, innego za mało, jest spora gama tabletek uregulowujacych cykle, bolesne cykle. czasami niestety to mija dopiero po urodzeniu dziecka.

Gość gość
Miałam to samo Ile razy wymiotowalam z bólu. Nie mam lewego jajnika i zawsze bolało mnie z lewej strony bardziej. Chodziłam po lekarzach ale oni rozkładali ręce, i mówili że tak już musi być. Dopiero jak urodziłam, 4 lata temu to bóle ustąpiły. Teraz jak mam miesiączkę, to bóle brzucha są prawie żadne. Musisz wytrzymać kochana. Polecam dobre tabletki, które brałam Vegantalgin H

Gość gość
Witaj, ja mam 28 lat. Jak byłam młoda, w twoim wieku miałam tak samo bolesne miesiączki, nie wszystkie, tylko co jakiś czas. Teraz dalej zdarzają mi się takie miesiączki raz, dwa razy w roku. Dokładnie tak jak ty muszę zwalniać się z pracy, nie jestem w stanie chodzić ani siedzieć, uczucie jakbym mdlała, nie pomagają tabletki przeciwbólowe. Na drugi dzień wszystko ok. Myślę, że faktycznie taka natura, pewnie można brać tabletki hormonalne, ale według mnie to niezdrowe, więc nie biorę.

Gość gość
Mi osobiście na bolesne okresy pomógł niepokalanek. Tylko zażywam spore dawki bo 2500 mg dziennie i powiem szczerze, że jestem w szoku, bo okresy mam bardziej skąpe i dużo mniej bolesne.

Gość gość
Dodam, że hormony mam w normie.

Gość izkabella33
Chyba po prostu niektóre kobiety tak maja. Ja też mam od samego początku obfite i bolesne miesiączki. Aż mam takie skurcze, wtedy biorę tabletki Spasmolina . Na mnie działaja najlepiej.