Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają nianie?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Czy macie takie osoby do pomocy? Co należy do ich obowiązków? W jakim wieku są wasze dzieci i od kiedy opiekuje się nimi niania? Zastanawiałam się kiedyś nad taką opcją, ale nie mam zufania do obcej osoby i żal mi było dziecka zostawić.

Gość gość
a po co ci dziecko

Gość gość
Nie rozumiem pytania? Po co? Chciałam wrócić po roku do pracy. Jestem ciekawa czy inne mamy może zdecydowały się na taki krok

Gość gość
Pytanie powyżej, 'po co Ci dziecko', jest bardzo trafne... Dzieckiem trzeba się odpowiednio zająć i je wychować, a nie traktować potem jak kulę u nogi, bo praca i inne obowiązki. Jedynym i najważniejszym obowiązkiem matki jest wychowanie dziecka na odpowiedzialnego dobrego i zdrowego psychicznie obywatela.

Gość gość
Nie mamy niani. Dzieci chodzą do przedszkola i żłobka. :)

Gość gość
Nie , kochane. Dziecku trzeba dać dobry przykład. A praca zawodowa to jest właśnie dobry przykład . A wracając do pytania - miałam nianie dla starszej córki gdy wróciłam po roku do pracy . Teraz jestem na macierzyńskim i wracam za Pol roku a młodszym tez będzie zajmowała się opiekunka . Długi szukałam i trafiła nam się naprawdę cudowna osoba . Związała się z nami na dwa lata póki starsza nie poszła do przedszkola . Pomagała w domu , gotowała małej . Mogliśmy na nią liczyć przy ewentualnych nadgodzinach , chorobach czy jak chciałyśmy gdzieś wyjść z mężem . Opłacaliśmy jej urlop, dostawała od nas ekstra kasę na święta , urodziny . Grunt to znaleźć kogoś fajnego . Wbrew pozorom jest sporo ciepłych kobiet które Np maja daleko rodziny i taka opieka nad dzieckiem będzie praca z równoczesna przyjemnością

Gość gość
gość dziś Nie , kochane. Dziecku trzeba dać dobry przykład. A praca zawodowa to jest właśnie dobry przykład . Nie jest. Dobrym przykładem jest pracowitość jako taka i spełnianie swoich głównych obowiązków. Praca zawodowa matki to zaniedbywanie dziecka i przerzucanie obowiązków i odpowiedzialności na innych. Współczuję dzieciakom takich 'weekendowych' rodziców, a społeczeństwu przyszłych obywateli, jacy wyrosną. Zresztą, skutki już widać.

Gość gość
Wszystko fajnie tylko jeszcze trzeba zarabiać tyle, żeby opłacilo się tą nianie wynająć i nie wyjść na zero.

Gość gość
No to jaki jest złoty środek? Z dzieckiem do 18 roku życia hehe

Gość gość
gość dziś Do 16 wystarczy ;p

Tak, moja córka ma nianie. Odkąd skończyła 8 miesięcy. Zabieram ja do domu niani, opiekuje się również 2jka innych dzieci. Super babka i super rodzina. Płacę 200euro na miesiąc, a córka tam je, chodzą z nia na plażę, nie mam ustalonych h odbioru.

Gość gość
Tak, mają. Praktycznie od urodzenia. Teraz starszy ma 10 a młodszy 8 lat. Kiedyś niania z nami mieszkała, teraz jest tylko dochodząca. Odbiera chłopców ze szkoły, odwozi na treningi i zajęcia dodatkowe, da im coś do zjedzenia. Jest z nimi od 14 do 18, zanim nie wrócę z pracy.

Gość gość
Moje chodziły do żłobka i przedszkola, w szkole na świetlicę bo przy niani nie opłaciloby mi sie chodzić do pracy.

Gość gość
Jasne, bo tylko matka, która sie całkiem poświęca jest godna tego miana. Ktoś musi pracować na 500 i inne świadczenia dla matek, które wychowują tych dobrych obywateli. Dlatego ja musiałam wrócić do pracy, mam troje dzieci, za każdym razem po 18 mc. Nianie mam sprawdzona, wspaniała kobietę. Dzieciaki ja uwielbiają jest dla nich jak babcia, której nie mają. Czy jestem weekendowa matką? Trochę tak. Jak kazda pracująca matka. Jest nas sporo. Strach się bać co z naszych dzieci za potwory wyrosna. Brrrr

Gość gość
Praca zawodowa matki to zaniedbywanie dziecka i przerzucanie obowiązków i odpowiedzialności na innych. xxx Tak? A siedzenie z dzieckiem w domu i brak aktywnosci zawodowej to okradanie meza, pasozytnictwo i totalne uzaleznienie od innych ludzi!

Gość gość
dziś Podważasz stary porządek świata i wspierasz propagowany nowy. Taki, w którym będziesz harować coraz więcej, bo przecież nie możesz być pasożytem dla nikogo. Dzieci ma wychowywać państwo oraz mają one być skrzywdzone, bez poczucia bezpieczeństwa i zaniżoną samooceną. Taki właśnie jest najlepszy obywatel - niestabilny, bojaźliwy i podporządkowany, napędzający patologie i nabijający kabzę korporacjom, kupując rzeczy mające wypełnić podświadome braki emocjonalne. Brawo Wy, dzielne niezależne.

Gość gość
Spie***laj obywatelu na księżyc

Gość gość
dziś Nie wychowano w domciu? Nie nauczono kultury dyskusji? Śmigaj nadrabiać swoje braki.

Gość gość
Dzieci chodzą do żłobka i przedszkola, ale o14 odbiera je niania. Co należy do jej obowiązków? Dopilnowanie tego żeby dzieci bezpiecznie dotarły do domu i tam czekały na mnie. Ew. Wyjście na dwór, przy sprzyjających warunkach. Niczego więcej nie wymagam, ale widzę że niania zaczęła uczyć starszego literek.

Gość gość
12:33 mam trochę inne zdanie na ten temat, ale nie będę tego opisywać. Mam natomiast pytanie do ciebie. Skoro jesteś pewna, że dobrze robisz i tak właśnie na być, to co wlazisz na topik o nianiach? Co cię obchodzą cudze dzieci? Zajmij się własnym, cudze zostaw w spokoju i daj ludziom żyć tak jak mają na to ochotę. Mnie osobiście twoje wybory życiowe mało interesują.

Gość gość
No wiec napiszcie jak jest dobrze? Ta co pracuje zawodowo i ma nianie to wyrodna natka co ma doopie dobro i wychowanie dziecka a ta co zostaje w domu wychowywac to len smierdzacy co nie chce pracowac i zeruje na kasie meza - jest trzecie wyjscie - nie miec dzieci - ale wtedy to juz wogole kobieta to egoistka, wariatka i cwaniara co tylko o sobie mysli.

Gość gość
Trzeba miec dzieci jak ktos ich chce a tymi wariatkami niektorymi co tu pisza sie nie przejmowac. Ja tez mam 10 miesieczne dziecko, chce wrocic do pracy i tez sie zastanawiam co bedzie dobre. Nie mam zaufania zeby dziecko zostawic z obca mi osoba. Mieszkamy w duzym miescie, na nianie trzeba liczyc minimum 2200 a jeszcze maja wymagania zeby im dac urlop i chorobowe. W żlobku dziecko moze byc max 10 godzin, ja mam akurat prace 12h ale tak max 3 razy w tygodniu.. oboje z meżem pracujemy w szpitalu w roznych godzinach bo mamy dyzury i tu sie robi problem jesli chodzi o żłobek. Tak zle i tak niedobrze. Mysle ze juz jak sie to jakos pouklada to pozniej bedzie lepiej. Najgorzej z tym wszystkim sie zorganizowac.

Gość gość
gość dziś 12:33 mam trochę inne zdanie na ten temat, ale nie będę tego opisywać. Mam natomiast pytanie do ciebie. Skoro jesteś pewna, że dobrze robisz i tak właśnie na być, to co wlazisz na topik o nianiach? Co cię obchodzą cudze dzieci? Zajmij się własnym, cudze zostaw w spokoju i daj ludziom żyć tak jak mają na to ochotę. Mnie osobiście twoje wybory życiowe mało interesują. xx I prawidłowo, że Cię nie obchodzą moje wybory, które akurat nie rozwalają społeczeństwa od środka. Nie ma samowolki. Przynależąc do społeczeństwa obowiązuje pewna odpowiedzialność. To, że ktoś zwraca uwagę na postępującą patologię jest jak najbardziej słuszne i korzystne dla ogółu. Zamiast się pluć, lepiej przeanalizować problem postępującej degeneracji nowych pokoleń, spowodowanej nieobecnością rodziców czy/i niedostateczną ich uwagą.

Gość gość
Ja do 3 lat dziecka byłam w domu potem rok pół etatu.A potem gdy,miała 5 lat półtorej etatu na miesiąc, ale cały czas jest Tata.Po prostu pracodawca powiedział czego oczekuje.Mam za to super kasę. Mąż zarabia mniej.W domu nie robię nic,ale gdy wracam jestem cała dla dziecka. Tak się z mężem umówiliśmy i jest dobrze.Poza domem jestem 3 lub 4 dni pracuję czasami 18 godzin na dobę z,ale tak wybrałam.

Gość gość
Syn mojej szwagierki miał nianie od 3 miesiąca życia na conajmniej 8 godz dziennie. Nie ma dobrego kontaktu z mamą teraz i ona sama mówi że ciężko im wspólnie spędzać czas.

Gość gość
Mam, syn ma 7 lat. Niania odbiera bo że wzkoly. Odrobią lekcje, pouczą sie, pobawią. W dni w które syn ma szkołę po południu niania sprowadza to do szkoły. Jest to super rozwiązanie. Młody nauczony m, wypoczęty. W zeszłym roku chodził na świetlicę. Jak odbierałam go o 17 był już zmęczony I marudny a jeszcze lekcje trzeba było odrobić. Dla mnie super sprawa, tyle że kosztowna. Ale cóż młody jest ważniejszy.

Gość gość
Moje jest 5 h w żłobku i 4 h z niania

Gość gość
Moje dziecko jest z niania.Corcia ma 3 latka a niania jest już 1,5 roku.Od września idzie do przedszkola.Do obowiązków niani należy tylko opieka nad dzieckiem u nas w domu.

Gość gość
xx I prawidłowo, że Cię nie obchodzą moje wybory, które akurat nie rozwalają społeczeństwa od środka. Nie ma samowolki. Przynależąc do społeczeństwa obowiązuje pewna odpowiedzialność. To, że ktoś zwraca uwagę na postępującą patologię jest jak najbardziej słuszne i korzystne dla ogółu. Zamiast się pluć, lepiej przeanalizować problem postępującej degeneracji nowych pokoleń, spowodowanej nieobecnością rodziców czy/i niedostateczną ich uwagą X Jedyna osoba która sie pluje jesteś ty, więc proponuje zająć się swoim dzieckiem a resztę zostawić w spokoju. Czas pokaże na jakich ludzi ich wychowany. Dyskusja z tobą nie ma większego sensu, żegnam zatem.

Gość gość
Moj tato jest moją nianią. Legalnie zatrudnioną, normalnie płacę mu pensję. Stracił pracę to w ten sposób pomagamy sobie nawzajem.