Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieLubieTatuazy

Ja współczesne kobiety chcą być traktowane przez mężczyzn?

Polecane posty

Gość NieLubieTatuazy

Pytanie do kobiet. Otóż właśnie wróciłem z lotniska po podróży i pod drodze zdarzyła mi się sytuacja. Przechodzi kobieta z walizką. Wiec otwieram jej drzwi. Ona na to mówi "że nie potrzebuje tego i nie chce aby jej otwieral drzwi". No ale skoro już otworzyłęm drzwi to zaczęła wchodzić i w trakcie wchodzenia gdy trzymam otwarte drzwi ona mówi : "Po co nadal Pan trzyma te drzwi". Odpowiadam jej : "|Po to żeby Pani nie łototnęły gdy je puszczę". No tak gdybym je puścił była by wściekła, że ich nie przytrzymałem do końca. Mam wrażenie, że młoda generacja Polek jest coraz bardziej kłótliwa, nadęta i sama nie wie czego chce. Przykładów takiej opryskliwości jest więcej, z mojego doświadczenia, gdy pytam o coś itp (Wiem, że temat będzie kontrowersyjny, ale muszę to tu poruszyć)

Gość gość
Chory babsztyl. Nie otwieraj drzwi nawiedzonym femisnistkom.

Gość gośćagik
Mi tam trzymaja drzwi, caluja w reke, przepuszczaja w drzwiach, co prawda troszke jestem zawstydzona, ale zawsze kwituje to milym usmiechem. Tez musze popracowac na swoimi reakcjami, bo to bardzo mile jest i zasluguje na odpowiednia reakcje.

Gość gość
ja bym Ci podziękowała za to i pięknie się uśmiechnęła

Gość gość
no i jak jedna kobieta ma sie do milionow kobiet na swiecie ??? teraz jeszcze powiedze ze wszystkie kobiety na calym swiecie takie sa, bo jedna taka spotkales, zalosc!

Gość gość
ja powiem, ze niedawno chamsko mnie potraktowal kolega w pracy, a takich zachowan pewnie na swiecie jest wiecej, wiec wniosek - wszyscy faceci na swiecie to chamy !!!

Oczywiście, że nie. Mówie, o tych młodych. Takich 20sto paro latkach. Kiedyś pytałem takiej młodej gdzie jest kantor, wybełkotała coś, że "yyy ja nie wiem, ja bede szukac kantorow, to se trza na google sprawdzic" - i to takim bezczelnym tonem. Kiedyś chciałem pożyczyć długopis od takiej młodej na kilka sekund, żeby coś zapisać to wyszczekała żebym sobie za 30 groszy !!!!!!!!! kupił. Co ciekawe, zagranicą takie akcje nigdy mi się nie zdarzyły.

Gość gość
Ja jestem mloda a takich akcji nie odwalam, zawsze sie ciesze z milego gestu. 25Lat :)

Gość gość
Ja gdy widzialem kobiete, ktorej torba sie rozwaliła i chcialem pomoc to mnie zwyzywala od g****icieli, szowinistow i rasistow. "Co ty qrwa sobie myslisz?! Myslisz qrwa, ze jak jestem kobieta to nie dam rady?! Ty meska szowinistyczna swinio! Spier... chu... na koniec mnie uderzyla w twarz. Od tej pory nie pomagam kobietom bo sie zwyczajnie boje.

Gość gość
Juz od dawna kobiety przestaly mowic dziekuje teraz jest gorzej. Tez nie pomagam kobietom. Nie chce problemow.

Gość gość
no cóz, ja widziałam faceta który kopał tramwaj, bo w trakcie jazdy motorniczy musiał gwałtownie zahamowac. I psychola to tak bardzo rozzłościło. Psychole sa wszędzie- w kazdej grupie wiekowej i niezaleznie od płci. Więc bym nie generalizowała

Gość gość
Moja ex byla taka sama dlatego z nia zerwalem. Nie dalem rady z nia wytrzymac.

Gość gość
No i dobrze, po co Ci taki ktos z nalecialosciami feministycznymi.

Gość gość
jak to kobiety zadna nofosc

Gość gość
Ja lubię jak mi facet ustąpi miejsca w autobusie, otworzy drzwi, pomoże, przepuśc****erwszą. Bardzo sobie cenię takie gesty. Uważam, że to zwykła troska, okazanie szacunku i dobre serce jeśli pomaga bezinteresownie. Nie oczekuję tego od wszystkich mężczyzn, ale jest mi bardzo miło jak się taki znajdzie i czasem jestem rozdrażniona jak przejdzie taki obojętnie zamiast pomóc kiedy coś się dzieje. Do związku szukam właśnie takich bohaterów co potrafią zatroszczyć się o kobietę. Mam 25 lat.

Gość gość
wspolczesne kobity niecierpia facetow

Gość gość
Młode pokolenie jest teraz ogólnie niewychowane, brakuje kultury. Z takimi się nie dyskutuje i niczego dla nich nie robi, tylko traktuje per noga.

Gość gość
wspolczesne kobiety puszczzaja sie z byle kim klna pija pala plotkuja robia loda byle komu nic dziwnego

Gość gość
Moze jestes brzydki ?

Gość gość
gość dziś wspolczesne kobiety puszczzaja sie z byle kim klna pija pala plotkuja robia loda byle komu nic dziwnego x mam podobne zdanie

Gość gość
Srakkkk

Gość gość
Ty masz facet jakiegos pecha, albo naprawde podbijasz do najwiekszej patologii :D nigdy nie widzialam, zeby normalna kobieta nie podziekowala za przytrzymanie drzwi czy tak chamsko odpowiedziala jak ktos ja o dlugopis poprosi. Mam 25 lat, znajome w podobnym wieku. Pewnie, ze zdarzaja sie ludzie po prostu chamscy, ale ty masz jakies specjalne szczescie.

Gość gość
coz, moje doswiadczenia z kobietami sa te same jak autora, mysle ze to nie kwestia tego czy podbija do patologii, zreszta jak kogos pytasz na ulicy kto normalnie wyglada to nie mylsisz o tym, raczej kwestia tego ze polskie kobiety to jest po prostu patologia, bylem w kiosku rano cos kupic baba nadta naburmuszona

Gość gość
tak, tak, to raczej kwestia braku kultury a nie emancypacji kobiet :( Np. taka ja - jestem feministką, samodzielną kobietą, która z wieloma sprawami (np. motoryzacyjnymi) sobie poradzi, ale w takiej sytuacji jak ją przedstawiasz powiedziałabym dziękuję i przeszła - dlaczego? Dlatego, żeby nie tamować ruchu na głupie dyskusje, żeby nie dostać drzwiami, jeśli jednak autor zdecydowałby się je puścić, jak również ze względu na to, że auto po prostu chciał być pomocny. Ja również staram się być pomocna i gdy z dużą walizką przeciska się face i nie ma ręki, żeby sobie otworzyć drzwi to ja również mu otworzę. I nie sądzę, ze jest słabeuszem, tylko, że ja akurat widzę tę sytuację, mogę pomóc to pomagam. Płeć nie ma tu nic do rzeczy - jedynie wychowanie, kultura i empatia

Gość gość
Moze to naprawde kwestia kraju? Autor wspomnial, ze za granica tak nie jest i to prawda. Mieszkam w UK i nie widuje takich sytuacji, ale ciezko mi uwierzyc, ze Polacy tacy chamscy sa.

Gość gość
Najwyraźniej nie skoro nie każdego kraju/kultury to dotyczy w "dzisiejszych czasach".

Gość gość
Kultury uczy się latami z g****a ciastka nie zrobisz

Gość gość
To jest coś innego niż brak kultury, brak kultury to nie podziękować. To co opisał autor to jakaś dziwna agresja jest. Chciałabym taką sytuację zobaczyć na żywo zeby móc ocenić.