Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieLubieTatuazy

Ja współczesne kobiety chcą być traktowane przez mężczyzn?

Polecane posty

Gość gość
Nawet nie chcę wiedzieć, dlaczego czujesz się "niszczony" przez moje całkowicie grzeczne odpowiedzi.

Powiedziałam kilka razy, że z punktu widzenia kobiety to my spotykamy się z czestym chamstwem. To kompletnie ignorujesz bo nie potrafisz na to odpowiedzieć. x Wątpie raczej (chyba że chamstem jest otowrzenie drzwi, albo poproszenie o dlugopis księżniczki). Skoro tak, to dlaczego wielu przedstawicieli Polskiej inteligencji jest niezadowolona kobietami młodego pokolenia? x Nawet nie chcę wiedzieć, dlaczego czujesz się "niszczony" przez moje całkowicie grzeczne odpowiedzi. x Wkładanie mi w ust słów których nigdy nie powiedziałem np że wytatuowane to puszczalskie. I inne dziwne ataki na mnie w innym temacie. Wiec nie odpowiadam Ci wiecej, bo to nie ma sensu i tak wiesz swoje lepiej

A kobiety z tatuażem nie chciałbym za żadne pieniądze świata, chociażby robiła praktyki w CERN, pracowała w NASA i miała za ocja Billa Gatesa

Gość gość
Chwila, wstawiłam cytat w którym to sugerowałeś. Nie możesz powiedzieć, że to nie Twoje słowa. xx Wracając do tematu - mogę podac dużo przykładów kiedy spotkałam się z chamstwem w Polsce. Przytrzymanie drzwi właściwie się nie zdarza, ale bardzo chamskie odzwywki to niemal norma. Podam Ci kilka przykładów. -Weszłam do kantoru zapytać się o przelicznik. Pasował mi więc poprosiłam (w pustym kantorze, bez kolejki) żeby pan w okienku dał mi sekunkdę żeby przeliczyć ile mam pieniędzy przy sobie. Wyskoczył na mnie chamsko, że powinnam już mieć przeliczone (koszmarny ton głosu). -Zapytałam się kierowcy autobusu gdzie powinnam wysiąść żeby dostać się w takie i takie miejsce, kazał mi kupić mapę :) -każda sytuacja w której ktoś gwizdnął

Gość gość
O, a już najpiękniejszy przykład chamstwa miałam w...kostnicy! Facet w ogóle mnie nie słuchał, ignorował wszystko co mówiłam i wzracał się bezpośrednio do mojego ojca który potem zwracał się do mnie (bo akurat ja miałam potrzebne informacje).

Gość gość
Już nie wspomnę o tym jak zostałam potraktowana przez księdza. Zaczął udzielać mi życiowych rad i się ze mną dosłownie kłócić - a wszystko co chciałam to zapłacić za pogrzeb i wyjść. Nawet w czasie samej ceremonii robił do mnie personalne przytyki.

Może odniesiesz się też do tego, że ja jako kobieta mam dokładnie odwrotne doświadczenia? x Odwrotne? Tzn? Przecież piszesz, że też masz sytycznośc z chamstwem tylko że facetów. x Ogólnie zgadzam się z tym co piszesz i nikt nie ma prawa Cie tak traktować. Bez względu na to czy masz tatuaże czy nie, (ja szanuje ludzi z tatuażami, pomogłem ostatnio kobiecie z tatuażem, coś zrobić, co nie jest równoznacze, że wpuszcze takie osoby do swojego prywatnego życia), każdy ma obowiązek zwracać się do Ciebie normalnie i nie może Ci mówić jak masz żyć. Zresztą nasza kłótnia nie ma sensu bo, ja apelowałem do kobiet które w przypływie chwili robią sobie tatuaż a potem żałują. Twój tatuaż był przemyślany i wynikał z długoterminowej decyzji, po prostu do Ciebie najwyraźniej pasuje więc, generalnie temat nie był do Ciebie. Jeśli tak to odebrałaś, że ktoś może kimś popyrgiwać z powodu tatuażu (dopiero po tych przykładach to zrozumiałem), bo np mi się nie podobają, to faktycznie przepraszam. Przepraszam bardzo.

Gość gość
Autorze, daj spokój, nie przepraszaj, każdy ma swoje zdanie, a temat nawet nie jest o tatuażach. xx Zgadzam się z tobą, że w Polsce dużo osób jest po prostu nieprzyjemnych. To co ten temat pokazuje, to sam fakt, że to działa z obu stron. Kobiety są nieprzyjemne dla mężczyzn, a mężczyźni dla kobiet. Przyznam, że zirytowały mnie niektóre komentarze "panów" w tym temacie, bo sama byłam ofiarą takich nowoczesnych "mężczyzn". Nie dlatego, że byłam dla nich nieprzyjemna tylko dlatego, że po prostu jestem mała. Latwiej jest przywalić z łokcia kobiecie i się przecisnąć (czy ją dosłownie szarpnąć) niż mężczyźnie. Dlatego jak ktoś się tak właśnie "śpieszy" to z zasady obrywa się kobiecie, faceta już tak nie przesunie. Myślisz, że ten cham który szarpał kobiety na stacji zrobiłby to gdyby "guzdrali się" przed nim faceci? xx Pewnie jestem też trochę cięta na ten temat bo ostatni raz w Polsce byłam na pogrzebie bliskiej osoby więc każda nieprzyjemność ze strony ludzi z którymi próbowalam miała na mnie dużo mocniejszy efekt.

Gość gość
Ci nowocześni mężczyźni to wytwór współczesnych kobiet. "Polska taka jakiej młodzieży chowanie".

Gość gość
europejki chcą być traktowane jak kobiety z krajów muzułmańskich dlatego ściągają ich do europy.

Gość gość
haha

Gość gość
Nie pytaj kobiet, bo tu durne istoty. Kobiety co innego mówią, a co innego lubią.

Gość gość
Chyba autorze sam widzisz, że nie tylko kobiety są chamskie :P

Gość gość
kobiety lubia jak ich sie zle traktuje

Gość gość
Autor to kretyn. pamietam jak sie spinales o tatuaze buraku

Gość gość
Wiesz co, nie musisz się z nim zgadzać (sama w większości się nie zgadzam), ale po co obrażać?

Gość gość
Nie wierze autorze, że miałeś taką sytuacje wymyśliłeś to aby podważyć słuszność savoir vivre względem kobiet.

Gość gość
Moje nieprzyjemnie sytuacje z facetami. Pracuję w obsłudze klienta i już pierwsza chamska rzecz ze strony mężczyzn ani dzień dobry ani dowidzenia ani dziękuje nic. Rzuca kase na lade, zabiera reszte i tyle. Kiedys pracowalam w markecie budowlanym na kasie, te wszystkie worki itp nieraz musialam przewracac sama zeby dostac sie do kodu,zadko zdarzało sie tak zeby facet pomogl, ha nawet gdy żona z mężem byla to zona mi pomagala a jej mąż nic olewka, stoi jaśnie pan i sie boi ze sie wybrudzi nic nie pomoze. Inny przykład bylam w ciazy, zaawansowanej cham kierowca autobusu nawet nie poczekal az zajme miejsce, ruszyl tak raptownie i g***townie ze polecialam na deske rozdzielczą. Przykladow chamstwa ze strony facetow nie zliczę.

Gość gość
Przewrócenie kobiety w zaawansowanej ciązy nijak ma się przecież to niepodania ołówka :P

Gość gość
Haha...kobiety.ja.pamietam.jak.jedna.mnie.sponiewierala.w.kolejce.do.lekarza.bo.chciala.byc.przedemna.chamki

Gość gość
przede mną* - tak tylko zwracam uwagę ;)

Gość gość
Nie. Pytam.o.to.

Gość gość
czekaj - masz spację działającą, więc czemu używasz kropek?

Gość gość
mnie jakas baba po 30 prawie nie pobila, kobiety sa atak agresywne ze szok

Gość gość
i pewnie wcale nie miała powodu, co?

Gość gość
jak bylem biedny ze mnie sie smialy i docinaly, moj kolega zawsze byl wysmiewany ze wzgladu na wzrost, kobiety sa zle, wszedzie nawet w ameryce

Gość gość
przez wszystkie kobiety? absolutnie wszystkie?

Gość gość
Wszystkie,a nawet wiecej.

Gość gość
Więcej jak wszystkie? Ojej, to straszne :D