Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dam radę przeżyć za 1,5 tys.?

Polecane posty

Gość gość

Szczerze, za mieszkanie płacę 300 zł + prąd + internet. Paliwo min. 100 zł.

Gość gość
No nie za bardzo się da. Jak się jest samemu! Wiem to po sobie!! Też mam problem z rodziną. Nie głupi powiedział że z Rodziną na zdjęciu dobrze się wychodzi i to nie zawsze. Pracuje u Szwagra za 10zł na godzinę dodam że nie jestem zarejestrowany do tego nie zawsze pracuje się po 8 godzin czasem 8 a czasem 4 w zależności ile jest pracy. 10zł to zdecydowanie za mało za godzinę pracy. Chociażby nawet pracował po 8 godzin 20 czy 21 dni to zaledwie 1680zł Samych opłat łącznie z opałem na zimę to 1000 do 1100zł zostaje 500zł na życie!! Czy to dużo??!! Te 500zł to teoretycznie zostaje na życie bo jak pisałem nie zawsze pracuje się po 8 godzin. Np za ubiegły miesiąc dostałem `1320zł opłaty niestety nie zmieniają się w stosunku do wypłaty trzeba je opłacać Tak więc jak przeżyć 230zł ?? I szwagra to nie obchodzi bo niby takie

Gość gość
Poszukać można owszem ale też dostanie się najniższą krajową 1600zł a do tego trzeba jeszcze dojechać do pracy a to też kosztuje. Jedynie co można zrobić to robić jakieś fuchy np przy remoncie mieszkań czy domów czyli budowlanka. Gdyż akurat zawodu jestem Budowlańcem!! Problem polega na tym że ciężko dostać stałe zlecenia na takie fuchy raz się trafi czy nawet 2 razy a potem zastój kilka miesięcy!!

Gość gość
E co ty budowlanka to teraz dobry fach. Ciepło się robi, sezon się zacznie, głowa do góry.

Gość gość
Fach dobry nie przeczę!! Tylko problem ze stałymi zleceniodawcami czy klientami. Znajomy z Krakowa ma akurat takie usługi remontowo budowlane. Tylko trochę mało ma zleceń! A podatki i opłaty płacić trzeba czy opłacić pracowników. Urzędy podatkowe czy ubezpieczeniowe nie obchodzi czy ma się zlecenie czy nie płacić trzeba.

Gość taka rzeczywistość
Linie kredytową trzeba mieć gdy ma się działalność aby wyrównać nierówne dochody z miesiąca na miesiąc, wtedy mniejszy stres z tym interesem. Własny interes to niestety zawsze większy stres, a pracowników wykorzystują na maksa bo mogą, a pracownicy się dają bo nie mają wiele wyboru.