Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

problem z telewizja

Polecane posty

Kochni ma jescze jeden temat do dodania i do porady u mnie dziś dziwne zjawisko ze wszyskich moich 20 kanałów działa tylko jeden na inych pisze po rosyjsku po ormiańsku i po Angellsku brak sygnału. Co to moze byż że z 20 kanałów działa tylko jedynka może podobnie mieliście

Gość gość
*po armeńsku :O

Gość gość
Rypsymo, sprawdź podłączenie dekodera. Może któryś z kabli się odłączył i tam tkwi przyczyna. Albo zobacz na zewnątrz, czy antena nie została uszkodzona przez śnieg lub wiatr, na przykład. Albo to jakaś konserwacja nadajników i za kilka godzin samo się naprawi. Zobacz w ustawieniach, jakie masz parametry na dekoderze (siłę sygnału i jakość).

14 40 Nie mówi sie jenzyk Armenski kochny tylko ormiański sprawdz sobie w Polskim słowniku

Gość gość
Nie ma za co, Rypsymo.

już doszły trzy kanały skoda że shoghat jescze nie działa ale juz troche jest jescz 18 kanałów bes sygnału

14 45 Byłam u sonsiadek i cala wieś nie ma to jak myslisz to cos u nich pewno

Gość gość
Otóż Armeńczyk to obywatel Republiki Armenii, Ormianin zaś – przedstawiciel narodowości ormiańskiej, która zamieszkuje Armenię. Nie każdy zatem Armeńczyk to Ormianin, tak jak – posługując się porównaniem bardziej nam bliskim – nie każdy Polak to Kaszub. Jak podaje Wikipedia, „Armenię zamieszkują 3 mln ludzi: 97,89% Ormian; 1,26% Jazydów; 0,46% Rosjan; 0,11% Asyryjczyków”. x Rypsyma wez nie pierd... :classic_cool:

Gość gość
Myślę, że to, w takim razie, jakaś niezależna od posiadaczy telewizorów naprawa nadajników. Sygnał powinien wrócić samoczynnie za jakiś czas. Jeśli już teraz niektóre kanały wracają, to następne też będą się ukazywać. Musisz poczekać. Nie widzę innej rady, Rypsymo.

15 05 dziękuje za pomoc bałam sie że si e zepsuło coś

Gość gość
Dekodery mają to do siebie, że "lubią" "zacinać się" przy złych warunkach atmosferycznych lub wtedy, kiedy coś się odłączy. Ale nierzadko bywa też tak, że telewizja sama naprawia swoje nadajniki. Ja, co prawda, nie oglądam telewizji w nocy, ale w programach telewizyjnych można często przeczytać, że od 1:00 do rana, na którymś z kanałów (lub większej ilości), będzie trwać "przerwa techniczna". I wtedy to, zapewne, wygląda podobnie. Musisz uzbroić się w cierpliwość, Rypsymo. Wszystko powinno wrócić do normy za jakiś czas.

Gość gość
Rypsymo, nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłam Ci pomóc choć w taki sposób, mimo, iż, w sumie, tak naprawdę sprawa nie była zależna od Ciebie. Przypomniało mi się jeszcze, że, jeśli będziesz miała kiedyś podobny problem, a nie będzie on spowodowany przerwą techniczną ogólnokrajową lub w danym regionie, to możesz wejść w ustawienia dekodera i wyszukać kanały automatycznie (przeważnie jest to opcja: "pobierz listę kanałów"). Może to coś pomoże. Ale to rada na przyszłość, i oby nie była potrzebna. Jak jest teraz z kanałami w Twoim telewizorze? Wszystko wróciło do normy, czy nadal trwają naprawy?

01 22 No jest teraz dobrze pare tam kanałów nie odbiera ale tak zawsze jest juto inne nie odbierać bendą dziękuję bardzo i pozdrawiam niech ci Bóg pobłogosławi

Gość gość
Dziękuję bardzo. Również życzę Ci, Rypsymo, wszystkiego, co najlepsze. Pozdrawiam.

Gość gość
phi