Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o utrzymywaniu rodziców, którzy nie pracowali?

Polecane posty

Gość gość

Powinno się utrzymywać, czy nie?

Gość gość
Myślę że to zależy od tego czemu nie pracowali, czy choroba czy lenistwo, od tego jakie masz relacje z nimi

Gość gość
w ogóle nie pracowali? całe życie na zasiłku lub rencie?

Gość gość
a masz wyjście? pozwolisz im z głodu umrzeć?

Gość gość
ale masz kuźwa próżniaków, utrzymywać rodziców, ja pieprzę, co za patologia

Gość gość
to musieli byc niezlymi lebrami, ze ich mlodosc przypadla na czasy PRLu i nie dorobili sie emerytury. teraz w dobie kapitalizmu to by chyba zdechli pod plotem

Gość gość
kuźwa szybciej by się otruła jakbym poszła na utrzymanie dzieci, honor by mi nie pozwolił (chyba, że choroba i to ciężka, bo kto teraz jest zdrowy) nie pozwoliła mi wcześniej na pracę

Gość gość
16:16 całe zycie renta lub zasiłek? Jesli miał rentę całe zycie to juz bedzie ja mial dożywotnio raczej; zeby miec zasiłek trzeba najpierw go wypracować - nie ma opcji całego życia na zasiłku bez pracy.

Gość gość
co się dziwicie mam taką koleżankę, dwoje dzieci mają, ona troche dorobi na lewo tu, trochę tam, mąz oficjalnie zatrudniony na pół etatu ale pracuje po 12 godzin. Pięniądze dostaje pod stołem. Oczywiście 500 plus na pierwsze im się należy, zasiłek rodzinny, dodatek do mieszkania. I tak ciągną od lat, na moje pytanie czy się nie boi o emeryturę, a jakby coś się facetowi stało to nawet dzieci renty nie dostaną.... wzruszyła ramionami.

Gość gość
to jak ma rentę to ma z czego żyć, emerytura nie jest dużo większa, nieraz renta większa jak emerytura

Gość gość
Tak między prawda, a Bogiem to możesz zapierd.. .... 30 lat i emeryturę dostaniesz głosowa. ZUS za kilka lat nie wydoli, myślisz, że pójdziesz sobie na spokojna emeryturę. Masakra. Moja ciotka pół życia zajmowała się dziećmi, pracowała też, ale za najniższe. Trochę lat jej brakło, ma 900 zł emerytury, niania moich dzieci, emerytowana przedszkolaka, 1300. Gdyby nie dorywcza praca padłyby z głodu. Za kilka lat i tak dzieci będą musiały pomagać.

Gość gość
Fajnie gdy dzieci stać na to żeby pomagać rodzicom gorzej gdy jest ciężko a tu trzeba jeszcze rodzicom pomagać kosztem swoich dzieci a rodzice np.pol życia przwbalowali

Gość gość
Będzie kwik, a wiesz dlaczego? Bo kobiety zarabiają mniej. Wg badań przeprowadzonych w Polsce aż 58% pracujących kobiet nie poradzi sobie finansowo w razie śmierci męża lub rozwodu.