Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci są gwarantem pomocy na starość?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś jak nie ma dzieci, zajmie się tobą osoba, której coś fajnego zapiszesz w testamencie, np. mieszkanie. Oczywiście załatwić co trzeba u notariusza i wszystko pod kontrolą, żeby przypadkiem nie pomogli zejść z tego świata starszej osobie. Teraz jest dużo możliwości załatwienia sobie opieki. Strona prawna, ubezpieczenia, ale gwarantem są pieniądze, nie dzieci. Dobry pensjonat na jesień życia kosztuje, doradcy ubezpieczeniowi mają namiary na opiekunów, ośrodki, ale trzeba myśleć wcześniej, nie dopiero jak masz 80 lat i ledwie żyjesz xx wlasnie widze, jak sie znajomą samotna kobietą (90 lat) zajmuje jej dalszy kuzyn, ktoremu kiedyś notarialnie - i co z tego- przepisala mieszkanie( wdowa, dzieci nie miala) Kompletnie zaniedbana, nie ma sie komu poskarzyc,sama wziac pieniedzy z bankomatu, bo dawno nawet w domu nie wychodzi,jest o kulach, gdyby nie ja, mieszkam niedaleko, umarłaby z głodu i brudu. Ale ja wyjezdzam, nie bede mogla jej odwiedzac, mam zreszta inne obowiązki, los straszny. To byla bardzo kulturalna, elegancka kobieta...

Gość gość
Kazdy mlody lekko mowi o eutanazji - zapytaj starszych ludzi- nie chce im sie zyc? Zyc sie chce w kazdym wieku.