Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy kończy się przyjaźń a zaczyna miłość?

Polecane posty

Gość gość

kiedy kończy się przyjaźń a zaczyna miłość - gesty, zachowania, słowa?

Gość gość
To się po prostu czuję i tyle , tego się nie da wyjaśnić

Gość gość
tam gdzie jest miłość tam nigdy nie było przyjaźni zawsze było coś więcej

Gość gość
A mnie rozpiedala zawsze takie coś: Ludzie piszą że koleżanka a już całują w oliczek chodzą fo kina czy za rączki się trzymają... Ja mysle że to już jest przekroczenie granic przyjazni!!! Dla mnie przyjaciółka to ktoś kogo moge co najwyżej przytulić na pożegnanie czy przywitanie ale to tylko w sytuacji gdy długo nie widziałem, moge z nią pogadać, pośmiać się ale do k...wy nędzy nie mogę być natarczywy!!; Nie msm prawa pytać jej o uczucia czy dotykać!!; Piszecie że przyjaciółka a przekraczacie granice przyjazni!!! Co za czasy! Ja jestem z troszke starszego pokolenia bliżej 30-tki i tak widze pojęcie przyjazni!!!

Gość gość
Przyjaźń nie przekracza granic, to prawda, ale NIE MA MILOSCI WZAJEMNEJ BEZ PRZYJAŹNI, miłość jest kolejnym stopniem przyjaźni albo inaczej- przyjaźń jest odmianą miłości bez potrzeby seksu, przytulania.

Gość gość
Z której może zrodzić się miłość

Gość gość
16:54 to jak masz kilku przyjaciół to każdemu dajesz ? Zastanów się co piszesz bo to bzdury

Gość gość
romantyczne bzdury jak facet sie przyjazni z kobieta to w 99% chce zwiazku albo jest pic...za bez charakteru. Takim ukrytym gejem. Jaki jest sens przyjaznienia sie z kobieta? Z facetami da sie zawsze wypic piwo wspolnie wyskoczyc na ryby pogadac po mesku na dowolne tematy. A z kobieta co o tamponach i okresie oraz tipsach i szmince. ORaz nie wypada czegos mowic bo jest dama. Faceci wola miec kumpli niz jakies plotkarskie baby za przyjaciolki.

Gość gość
Przyjaźń to nie jest podstawą do miłości ,nie myl pojęć , jak masz kilku przyjaciół facetów to każdego kochasz ? Zastanów się co pleciesz

Gość gość
sama sie zastanow z przyjazni moze zrodzic się miłość,jestem tego przykładem,mając kilka dobrych koleżanek zaprzyjaźnionych koleżanek na jedną z czasem zwociłem uwaagę tzw bliższą, im bardziej Ja poznawałem,wchodziłem w tok myślenia,poglądów czy zbieżnych zainteresowń, budziły się akurat do Niej a nie innych pewne mysli i uczucia, i sie zakochałem, nie ma lepszej sprawy jak miłość zrodzona z przyaźni, bo nie jestem zaslepiony widze wady i zalety a wczesniejsze miłosci miały słabe podstawy,bazowały na cielesnym uroku i nic z nich nie zostało,kobiete te mnie rozczarowały

Gość gość
Jakieś niedouki i niedorozwoje emocjonalne nie rozumieją przekazywanych im treści a ponoć maja taki wysoki iloraz inteligencji:p nie skupiaj się na swoim zdaniu bedacym w opozycji do zdania rozmowcy a otwórz się na to co on/ona pisze, w tym czasie wyrzuć z umysłu własne refleksje, inaczej nie zrozumiesz, tak będzie szybciej, bez straconego czasu a i tak przyznasz mi rację jak ogarniesz co pisze, ale dopiero po upływie czasu, jak dotychczas bywało.:p

Gość gość
16.59 skoro otacza się idiotkami>:D

Gość gość
Ja znam parę osób które próbowały związki po przyjaźni i najczęściej kończyło się z hukiem , to tak jakby być z własnym rodzeństwem , a jeśli się na serio zakochaja to nigdy przyjaźń nie była , tylko miłość na która się czekało i tyle

Gość gość
Przyjaźń to piękna, duchowa więź, podstawowy element który można nazwać tzw. Philos. Eros to więź cielesna, pożądanie, najbardziej egoistyczna forma "myłości". Największa miłość to Agape, prawdziwa i szczera, tak wielka że przenika wszystko.

Gość gość
Nie ma przyjaźni damsko_ męskiej. Zawsze z czsem ktoś się zakocha .

Gość gość
Wtedy kiedy zaczynacie czuć to coś do siebie.

Gość gość
Mi sie trafiły takie 2 przyjaciółki (gdy miałem 20-22 i 23-24) które coś tam między słowami przebąkiwały o związku a ja wtedy po prostu potrzebowałem kogoś w rodzaju siostry i miałem swoje granice, i jak pies do jeża w obu przypadkach minęło ok. 3 lat i to się rozpadło choć nie ukrywam z drugą mam taką więz emocjonalną że przyjeżdzam pogadać do jej męża i dziecka, a i ona czasami nieśpodziewanie z dzieckiem do mnie przyjedzie. Aktualnie mam kolejną przyjaciółke od 3 lat sie znamy dużo jej pomagam bo jest z poza PL ale jest spoko do pogadania, pożartowania czasami się odwdziecza prezentami ze swojego kraju

Gość gość
jak sie spotykacie to po oczach zobaczycie,tego nie da sie ukryc:)

Gość gość
17.27 " ...jak się zakochaja to nigdy przyjaźń nie byla..." jakieś farmazony pisane przez głupio mundrych.

Gość gość
A jest biednego kraju bo Mołdawii

Gość gość
NIE MA MILOSCI BEZ PRZYJAŹNI, miłość bez przyjaźni nie istnieje, miłość między kobietą i mężczyzną to nic innego jak przyjazn wzbogacona o seks i inne czułości.

Gość gość
17.50 jestes zakuta pałą, ludzie roznie kochaja w roznym stopniu i w roznym czasie rozwoju danej znajomosci lub wcale, zycia nie znasz

Gość gość
17:54 miłość to miłość a przyjaźń to przyjaźń , nie pierdziel głupot , żadne z tych dwóch opcji nie jest ani lepsza ani gorsza tylko z tą różnicą ze w przyjaźni kochasz ta osobę jak brata albo siostrę i nie ma podtekstów

Gość gość
18:04 nie zasraj się że szczęścia , jak ja kocham takich prymitywow co im już brakuje argumentów to używają epitetów , sie najpierw kultury naucz "zakuta palo "

Gość gość
Nie msm prawa pytać jej o uczucia czy dotykać!!; Piszecie że przyjaciółka a przekraczacie granice przyjazni!!! Co za czasy! Ja jestem z troszke starszego pokolenia bliżej 30-tki i tak widze pojęcie przyjazni!!! x Co ty pitolisz? Weź się zabij, bo nie rokujesz.

Gość gość
autorko wątku czy masz moze podobnie tak jak w piosence,powiedz?>:) 'Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę; Jednakże gdy cię długo nie oglądam, Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam; I tęskniąc sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? La la la la... Cierpiałem nieraz, nie myślałem wcale, Abym przed tobą szedł wylewać żale; Idąc bez celu, nie pilnując drogi, Sam nie pojmuję, jak w twe zajdę progi; I wchodząc sobie powtarzam pytanie; Co mnie tu wiodło? przyjaźń czy kochanie? La la la la... Gdy z oczu znikniesz, nie mogę ni razu W myśli twojego odnowić obrazu; Jednakże nieraz czuję mimo chęci, Że on jest zawsze blisko mej pamięci. I znowu sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? Czy to jest kochanie? Dla twego zdrowia życia bym nie skąpił, Po twą spokojność do piekieł bym zstąpił; Choć śmiałej żądzy nie ma w sercu mojem, Bym był dla ciebie zdrowiem i pokojem. I znowu sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? Czy to jest kochanie?'

Gość gość
18:09 ty sobie uważaj baranie co piszesz bo to jest podżeganie do samobójstwa

Gość gość
18.05 powtarzam - każda miłość idzie w parze z przyjaźnią, nie każda przyjaźń idzie w parze z miłością . czy teraz rozumiesz?

Gość gość
17.54 pomijasz uczuciowe zaangażowanie to istotny czynnik miłości oprocz seksu i przyjazni

Gość gość
Miłość to JEST uczucie, wiec jako takie JEST uczuciowym zaangażowaniem.