Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletka antykoncepcyjna a okres

Polecane posty

Gość gość

Dostałam pierwsze tabletki anty, lekarz powiedział że to są takie co się nie robi przerw a mam zacząć brać od razu jak wykupie. Tak też zrobiłam i był to ok 20 dzień cyklu. I teraz moje pytanie, kiedy dostanę okres? Powinnam mieć jutro, dziś trochę mnie brzuch pobolewanie. Ewidentnie woda mi się zatrzymała w organizmie. Z niecierpliwością czekam na okres. Mam się go spodziewać w terminie?

Gość gość
najczęściej cykl trwa około 28 dni. Istnieje możliwość przesunięcia do około 7 dni wtedy nie ma powodu do niepokoju , Dłuzsze przerwy powinnaś skonsultować z lekarzem i sprawdzić stężenie hormonów bo mozliwe że będzie potrzeba zmiana dawki.

Gość gość
U mnie było inaczej bo zaczełam tabletki belara w 1 dzień okresu, a że miesiączki miałam bardzo obfite i bolesne to przez pierwsze 3 opakowania miałam nie robić przerwy wcale mimo że na ulotce jest to jak wół napisane, zamiast normalnego krwawienia miałam tylko lekkie plamienie, teraz robię przerwę normalnie i też w zasadzie podczas przerwy mam dość skąpe to krwawienie. Najważniejsze że już mnie tak brzuch nie boli