Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nooola

POŁOŻNE apel WAŻNE

Polecane posty

witajcie! chciałabym zwrócić się do wszystkich położnych. Ostatnio niestety co raz częściej kobiety karmiące ZA SZYBKO decydują się na mleko modyfikowane, odstawiając przy tym karmienie piersią. Statystyki pokazują, iż kobiety nie posiadają pełnej wiedzy odnośnie zasad utrzymywania laktacji i często z braku motywacji zaprzestają karmienia piersią przy pierwszym kryzysie laktacyjnym. Pomóżmy im wspólnie EDUKUJĄC, tutaj opis badania: https://edukacjapacjenta.pl/badanie/opis Opiekę merytoryczną nad badaniem obejmuje Polskie Towarzystwo Położnych.

Gość anetaSzymczyk9
czy badanie jest platne? jestem polozna z wojewódzkiego szpitala w olsztynie, chetnie sie zapisze

Gość polkawUK
tak oczywiscie.

Gość gość
corka 9 lat, nigdy na zadnych antybiotykach od 1h na mleku 'modyfikowanym' i zdrowe dziecko. a co dziecko dostaje w pokarmie matki? to co je matka a co mamy dzisiaj w zywnosci?? same EEEEE, sterydy i pelno syfu o ktorym nawet nie wiemy takze dajcie sobie spokoj z tymi bzdurami

Gość gość
"gość 2018.02.14 corka 9 lat, nigdy na zadnych antybiotykach od 1h na mleku 'modyfikowanym' i zdrowe dziecko. a co dziecko dostaje w pokarmie matki? to co je matka a co mamy dzisiaj w zywnosci?? same EEEEE, sterydy i pelno syfu o ktorym nawet nie wiemy takze dajcie sobie spokoj z tymi bzdurami" poczytaj i naucz się, że pokarm nie jest tworzony z treści żołądkowych. po 2 - mleko modyfikowane nigdy nie będzie miało tak bogatego składu jak mleko matki, nigdy nie będzie tak dopasane do dziecka. Jeśli ktoś chce karmić mm - to jego wybór, ale błagam Cię nie pierdziel takich głupot, że mm jest lepsze niż mleko matki!

obawiam się, że wszystkie mamy, które na siłe bronią mm są po prostu wygodne.. Kp wymaga większego zaanagazowania. ps. nie mowie o chorobach i urazach fizycznych, wtedy po prostu nie ma wyjscia.

Gość nooola
badanie jest w pełni bezpłatne. :)

Gość Aga70poz
Witam Mamy Jestem położną w dużym mieście wojewódzkim zauważam tendencje odchodzenia Mam od karmienia piersią. Myślę, że należy wznowić kampanię propagującą naturalne karmienie. Chętnie przyłączę się do akcji.

Gość igarer
Ładnie piszecie, że karmienie naturalne jest super, ale co ma zrobić młoda mama gdy pokarmu jest mało, maluszek nie najada się i mało przybiera. Jedyne wyjście to kupić butelkę i go dokarmiać.

Gość Aga70poz
Igarer A czy próbowałaś wspomagać się jakimiś specyfikami na poprawę laktacji np. bawarka, herbatki z koperku, melisy,pokrzywy, rumianku itp.?

Gość igarer
Wszystkie te domowe sposoby przerabiałam i tak została butelka i mm.

Gość gość
Słuchajcie, ale wlasnie czesto jest tak, ze kobiety przechodzą na mm, nie dlatego, ze np im szkoda piersi, tylko dlatego, ze maja taka mało pokarmu, ze dziecko cały dzien płacze z głodu:-/ i co wtedy?

Gość kasiawit
Co na małą ilość pokarmu można poradzić, otóż moja metoda to: w czasie karmienia zawsze przystawiam dziecko do dwóch piersi. Kolejne karmienie zaczynam od tej na której skończyłam poprzednio. Pije wodę, bawarkę (już smak nawet mi odpowiada) i wspomagam się czasami prolaktanem. Jak na razie pokarmu mam wystarczająco, Igusia ma już 15 mies. i jest szczęśliwa

Gość gość
kasiawit dziś Co na małą ilość pokarmu można poradzić, otóż moja metoda to: w czasie karmienia zawsze przystawiam dziecko do dwóch piersi. Kolejne karmienie zaczynam od tej na której skończyłam poprzednio. Pije wodę, bawarkę (już smak nawet mi odpowiada) i wspomagam się czasami prolaktanem. Jak na razie pokarmu mam wystarczająco, Igusia ma już 15 mies. i jest szczęśliwa Kobieto a po co tak długo karmisz, przecież to dziecko ma już ponad rok, nie szkoda ci czasu.

drogie panie i o to chodzi! karmienie piersią powinno być mozliwie promowane, w końcu to czyste dobro :) namawiam do przekazaniu linku badania do swoich poloznych

Gość kasiawit
No cóż , jak napisałam Iga jest szczęśliwa a na pewno wiesz że jak dziecko jest szczęśliwe to i matka również. Ciągle podoba mi się kontakt z córcia , jej pulchne rączki i oczy błękitne wpatrzone we mnie. To jest cudowne.

Gość gosiaki
Nooola 2018.02.13 witajcie! chciałabym zwrócić się do wszystkich położnych. Ostatnio niestety co raz częściej kobiety karmiące ZA SZYBKO decydują się na mleko modyfikowane, odstawiając przy tym karmienie piersią. Statystyki pokazują, iż kobiety nie posiadają pełnej wiedzy odnośnie zasad utrzymywania laktacji i często z braku motywacji zaprzestają karmienia piersią przy pierwszym kryzysie laktacyjnym. Pomóżmy im wspólnie EDUKUJĄC, tutaj opis badania: https://edukacjapacjenta.pl/badanie/opis Opiekę merytoryczną nad badaniem obejmuje Polskie Towarzystwo Położnych. Ostróda się zgłasza. Chętnie weźmiemy udział.

Gość minka3
Witam Czy ktoś już uczestniczył w tym badaniu? Czy jest jakieś "wpisowe"? Czy również położnicy objęli te badanie opieką czy tylko Polskie Towarzystwo Położnych?

Gość gość
To czy kobieta karmi piersia czy decyduje sie karmić mlekiem modefikowanym to jej osobista sprawa tak trudno wam to zrozumieć? ,nie wszystkie kobiety chcą karmić piersią i maja wybór ale dla wiekszasci kobiet to priorytet i na sile nazucanie swojej opinii ze tylko karmienie piersią jest dobre

Gość kasiawit
Do minka3 dziś Witam Czy ktoś już uczestniczył w tym badaniu? Czy jest jakieś "wpisowe"? Czy również położnicy objęli te badanie opieką czy tylko Polskie Towarzystwo Położnych? napisała nooola wczoraj badanie jest w pełni bezpłatne. usmiech.gif i jeszcze dodała informacje są na stronie https://edukacjapacjenta.pl/badanie/opis Opiekę merytoryczną nad badaniem obejmuje Polskie Towarzystwo Położnych.

Gość migdal_2
a ja karmię piersią i na nic innego tego nie zamienię, każda mama powinna sama decydować o sposobie karmienia

Gość kasiawit
widzę że jest nas (matek karmiących piersia) coraz więcej, tak trzymać dziewczyny

Gość gość
syn ma juz 3 lata i tylko przez tydzien byl na kp, przez ten czas zero chorób i po co namawiać do czegoś co wcale nie wpływa prozdrowotnie

Gość gość
Ja zawsze przy każdym badaniu krocza mam męża i wspierał porody bo cc jest ryzykiem powikłań zdrowotnych! Przy porodzie z mężem mam prawo chodzić do samego porodu. Również zaraz po urodzeniu i oczyszczeniu przewodu pokarmowego z wód płodowych i zaraz karmie piersią bo to jest siara niczym antybiotyk. Gdy same rodzicie to się nie liczą z tobą. Również nikt się nie pięści z wami przy porodzie.

Gość gość
Dodam że gdy miałem za dużo pokarmu to z chęcią mąż ssał cyca.

Gość gość
a kto ma sie z nami pieścic , na porodówkę idziemy chyba w jednym celu

Gość gość
mąż ssał ale chyba w innych sytuacjach co?

Gość gość
Ssał cyca z pokarmem a czego mamy sie wstydzic. Nie bawiłam się w odciaganie.

Gość kasiawit
wniosek nasuwa się sam karmienie piersią zadowala zarówno dziecko małe i dziecko duże(mąż) :)

Gość igarer
może też powinnam namówić męża na małe ... , jak dwójka będzie ssać to może i laktacja wzrośnie:)