Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrosny.

Polecane posty

Gość gość
21:54 Wówczas to raczej będzie w****ienie a nie zazdrość.

Gość gość
Tylko, ze w****ienie to emocja prosta, a emocje proste pochodzą od emocji złożonych. Wkuwienie musi z czegoś wynikać, a w takiej sytuacji wynika z tego, ze facet nie spędza czasu z tobą i cię olewa, wiec de facto jesteś zazdrosna. Odczuwasz zazdrość, że spędza czas z kimś innym a nie z tobą. Zazdrość to emocja bardzo złożona i ma wiele obliczy, a nie tylko "on ma coś, czego ja nie mam buuuuuu" :O

Gość gość
Juz nie wspominając o tym, ze zazdrość (oczywiście taka w normie) jest pozytywna w związku, bo sprawia że ludzie czują, ze im na sobie zależy i bardziej się starają. Dziwnie bym się czuła, gdyby mój facet nie był o mnie w ogóle zazdrosny gdybym np. cały wieczór tańczyła z kolegą zamiast z nim. Miałabym poczucie, ze mu na mnie nie zależy, skoro nie obchodzi go fakt, że zamiast z nim wolę spędzać czas z kimś innym.

Gość gość
Do gość godz.22.02.Zazdrość jest uczuciem negatywnym - NIE pozytywnym.Potrafi zniszczyć wszystko - przyjaźnie,rodzinę i związek.Nieleczona zazdrość przybiera na sile tak jak choroba i wybucha.Takim wybuchem są morderstwa z powodu zazdrości.:-D

Gość gość
Odrobina zazdrości, ale takiej na luzie, z żartem, jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wręcz przeciwnie - może dodać fajnej pikanterii w związku. Gorzej, jeśli któryś z partnerów nadmiernie kontroluje swoją drugą połówkę, wszędzie doszukuje się jej zdrad, ukradkowych spojrzeń na inną osobę, zbyt długich rozmów, czy coraz to nowszych kontaktów na portalach społecznościowych. Wtedy, to nie miłość, a chore stłamszenie ukochanej osoby. To nie ma nic wspólnego z dobrymi uczuciami. Od takich osób trzeba uciekać, i to jak najdalej. Wracając do tej zdrowej, naturalnej zazdrości, to już nawet słowa piosenki potwierdzają, iż "nie ma miłości bez zazdrości". Jeśli partnerom szczerze na sobie zależy, to żadne z nich nie chce, by serce i myśli skradł ktoś inny. Każdy dzień może zsyłać zazdrość, z różnych względów, ale sztuką jest z tym sobie radzić. Jeśli oboje traktują to w luźnej formie, a nie - chorego przymusu trwania u boku zakompleksionego partnera, to nie ma problemu. Ale trzeba znać granice, umieć sobie radzić z tym.

Gość gość
gość dziś Do gość 21.32.Niestety za mało wiesz o systemie wartości człowieka który przy zaburzonej strukturze wpływa na rozwój uczucia zazdrości.Powtarzam raz jeszcze.Człowiek zazdrosny to osoba silnie zakompleksiona mająca skrzywioną osobowość. Zazdrość nie dotyczy tylko związku z partnerem.Zazdrość to uczucie które przenika na wszystkie sfery życia.Jak ktoś jest zazdrosny o partnera to jest także zazdrosny o to,że::: jego kolega ma fajne koleżanki i kolegów a on nie ma,że jego matka poświęca więcej uwagi ojcu niż jemu,że babcia dała bratu lepszy prezent niż jemu,że kolega w pracy dostał premie a on nigdy .smiech.gif Zazdrość to uczucie silnie powiązane ze stanem naszej osobowości i z wydarzeniami w dzieciństwie.smiech.gif xxx przestan opowiadać te bzdury :O robisz się na intelektualistkę, a nie wiesz jednej podstawowej rzeczy - istnieje ZASADNICZA różnica pomiedzy byciem zazdrosnym o partnera a byciem zazdrosnym w ogóle, o którym piszesz. Dokształć się najpierw i dopiero później pouczaj innych. To o czym piszesz to zwykła zazdrość, która jest fkatycznie bardzo negatywną cechą. Jednak zazdrość w związku to zupełnie co innego. Albo nigdy nie byłaś w zwiazku i nie wiesz o czym mówisz, albo byłaś ale nigdy nie kochałaś i nie wiesz co to znaczy być zazdrosnym o partnera.

Gość gość
Ja jestem od miesiąca w Polsce a mój mąż za granicą i mówię mu ze idę jutro na imprezę z koleżanką, on na to "ok baw się dobrze" i co? Zazdrosny, olewa czy co? O co wam baby chodzi? Najważniejsze jest zaufanie w związku. Puści swojego faceta na striptiz? Nie? To mu nie ufasz i jesteś zazdrosna i to jest wg was be. A jak puścisz to wg was jest głupia, bo nie ufa i jest zazdrosna. Gdzie tu logika? Każdy żyje po swojemu. Zazdrość nie ma nic do kompleksów bo kompleksy może mieć każdy, chuda, że za gruba i wysoki, że za niski. To społeczeństwo i towarzystwo ma na to. Wpływ. Internet itp... Kiedyś ludzie nie myśleli o zazdrości i zawiści a dzisiaj? Na fb chłopak jednej mojej koleżanki polubił mi zdjęcie a ona, do mnie i do niego z pretensjami, że on albo ja mu się podobam. A jestem mężatką i mam w d***e innych Też kliknie lajka dla kumpla no bez przesady... Czy to oznacza od razu coś złego? Jakie czasy takie podejście...

Gość gość
Każdy inaczej to okazuje. Nie ma co się spierać.

Gość gość
Do gość godz.22.11.Przeczytaj chociaż jedną książkę Sigmunda Freuda na temat osobowości człowieka gdzie temat zazdrości jest bardzo szeroko opisany.Jak poznasz mechanizm powstawania zazdrości i innych negatywnych uczuć zazębiających się z nią to zmienisz swoje zdanie na ten temat. Zazdrość jest jednym i tym samym negatywnym uczuciem. Bez względu na to gdzie pojawia sie zazdrość - czy w pracy,czy w szkole,czy w rodzinie,czy w związku - ZAZDROŚĆ NISZCZY WSZYSTKO.:-D