Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Anna German 82 urodziny

Polecane posty

dzis wstałam bardzo rano bo duzo roboty wienc już o 3 00 odmówiłam paciez i chce dzis załozyc temat o tej wspaniałej Polskej piosenkarce ktura i na kałkazie była bardzo znana . Wiem że jutro u katolików Post sie zaczynana więc wszyskim Katolikom wytwałosci w poscie a teraz zapraszm do rozmowy i obejzenia filmu https://www.youtube.com/watch?v=_V8vH-e8Cy0

Gość gość
Była Białym Aniołem polskiej piosenki ...

02 24 małą pamientam pania Ane ale i tak czensto słuchłam filmy srrjal o Annie german ogladałam z 2 razy w Telewizjim rosyjskiej 5 razy Ormiańskiej i 3 Polskiej

Gość Cooliberek
Rypsyma ja równiez jako dziecko sluchalam jej przebojów

Gość gość
Moja mama ją uwielbia i zaraziła mnie miłością do jej PIĘKNEGO GŁOSU...z wielkim zainteresowaniem obejrzałam serial a mamie kupiłam na urodziny książkę ''Tańcząca Eurydyka. Anna German we wspomnieniach'' ;) moja ulubiona piosenki to właśnie Tańczące Eurydyki i Człowieczy los.

Gość gość
*moje ulubione

Gość Cooliberek
JA PO OBEJRZENIU serialu Anna German wlasnie wtedy zakochalam się w tej mojej piosence co zapodalam (Swiec moja gwiazdo świeć)

Gość Cloud_Dancing
Posłuchajcie piosenki Malaquena. Tam wyciąga takie tony, że włos się jeży. Nie wiem, która z obecnie żyjących wokalistek dałaby radę zaśpiewać to tak dobrze jak zrobiła to pani Anna. https://www.youtube.com/watch?v=t9Knf1RwRIs

Gość Cooliberek
Nadzieja :)

tak ndzieja była bardzo krzepionca dla nas i najbardziej charakteryzuje mi Anne German

Gość Cooliberek
Ania miala caly czas nadziję że odnajdzie wtedy grób swego ojca/ Taj jak i Człowieczy los nagrala zaraz jak o wlasnych silach wstala po wypadku i po rocznej niemocy :(

Gość ja_Dyzio
urodziła się w głębokiej Rosji tak samo, jak jej zmarły brat , Matka nie była Polką, Ojciec nie był Polakiem, więc dlaczego Anna German jest uznawana za Polkę ? zwyczajnie po zakończeniu II W. Św. wyemigrowała do Polski i zamieszkała we Wrocławiu , czy z tego powodu jest uznawana za Polkę ?

Gość Cooliberek
Dyzio ale Polacy ją kochali za to jakim była człowiekiem x To samo mógłbyś powiedziec o Czesławie Niemenie , prawdziwe nazwisko jego jest Wydrzycki, jak nie wiesz. Tez nie był Polakiem od urodzenia

Gość gość
Ojciec Anny German urodził się w Łodzi.

Gość gość
00:58 Tak! Bo tak wybrała. W Rosji mogła uchodzić za gwiazdę. Breżniew ją uwielbiał i by jej nieba przychylił a ona wolała byc tutaj.

Gość ja_Dyzio
może masz rację , że Anna German , że Czesław Wydrzycki , że Kopernik 'była kobietą' ale w ten sposób historycy 'zakręcają historią' , ostatnio czytałem wywiad na temat prezenterki o nazwisku Irena Dziedzic, że pracując w TV Polska trenowała i tresowała polskie prezenterki w TV Polska, do cholery jasnej , powiedzmy wprost , niech prawda historyczna nam pomoże i po imieniu niech będzie, że Czesław Wydrzycki , czyli Niemen to był z Ukrainy , że Anna German pochodzi z Rosji i jest Rosjanką i tam ją uwielbiają i uważają za 'swoją' , ponieważ tam się urodziła, odnośnie Kopernika, zawsze Niemcy uważali, że Kopernik pochodził z ziem 'niemieckich' , My Polacy nadal się zastanawiamy, czy to prawda, że Kopernik był kobietą , podobno najnowszych prawd i pobraniu włosa Kopernik był Hermafrodytą i namawiam, bez komentarzy !

Gość Cooliberek
Ale Hermafrodyta tez jest człowieekiem ?

Gość Cooliberek
Nie ważne skąd pochodzą ci ktorych uwilbiamy słuchać i którzy mieszkali w Pollsce wiele lat i tworzyli dla nas piekną muzykęę ale warto o nich zawsze pamietać. Powieedz mi Dyzio tylko jeedno > Jak Niemen zmarł to jak wtedy się czułeś? Czy było ci smutno czy wrecz odwrotnie i nie mów że nie słuchasz jego przebojów

Gość ja_Dyzio
oczywiście jeszcze kilka tysięcy lat temu każda Hermafrodyta była uwielbiana i pokazywana jako 'cud' natury , pomniki budowano na widok Hermafrodyty a w dzisiejszych czasach jest poniżana i pokazywana jako 'dziwoląg' natury z chromosomem XXY ale to jest inna sprawa i nie ma związku z tematem