Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Anna German 82 urodziny

Polecane posty

Gość Cooliberek
Ale w dzisiejszych czasach nie jest to do poniżania kogoś że takim sie urodził, są to rzadkie przypadki ale są

Gość ja_Dyzio
pamiętam , że Niemen zmarł 15 stycznia , kilka lat temu i za młodo, wszyscy warszawiacy i Legia Warszawa na stadionie Legii śpiewa przed rozpoczęciem meczu ten hymn Warszawy , nie ma piękniejszej piosenki o Warszawie , niż piosenka Wydrzyckiego , gdy jest wykonywany hymn o Warszawie, to Nikt się nie zastanawia, kto tę pieśń wykonał po raz pierwszy , zwyczajnie aby Legia grała i wygrała , każda drużyna w Europie posiada 'hymn' drużyny a angielskie drużyny piłkarskie mają swoich 'wykonawców' aby kibic poczuł, że JEGO drużyna wygrywa , w Warszawie jest 'sen o Warszawie' w wykonaniu Wydrzyckiego i żaden kibic nie zadaje głupiego pytania, czy Wydrzycki był Polakiem ?' https://www.youtube.com/watch?v=y3m2aFjnxCI

Gość Cooliberek
widzisz JA nie jestem Warszawianką W ten dzień co zmarł Niemen u mnie w pracy wszyscy znajomi zrobili wieczorek z przebojami Niemena

Gość ja_Dyzio
czy ktoś w Polsce wspomina piosenki Anny German ? czasem na jakimś tam Pudelku lub Pomponiku napiszą na temat Villas Czesławy , że tygodniowo zarabiała 1000 USD w latach sześćdziesiątych tamtego stulecia i wszystko przegrała , na temat Czesława napiszą, że był to Niemen ale Anna German to jest tylko we wspomnieniach Rosjan i musimy się z tym pogodzić !

Gość Cooliberek
Dyzio niee tylko. Jak ktoś słuchal jej przed laty to nie zapomni jej chocby niee wiem co

Gość Cooliberek
Nie wiem ile ty masz lat akurat . Ania znów tak dawno nie spiewala znarla w 1982 roku

Gość Cooliberek
Milego Walantynkowania Wam zycze 🖐️

Gość ja_Dyzio
generalnie to jak sobie przypominam było w czasach PRL , że tak zwani przywódcy w PRL NAMAWIALI aby grać , nawet na czymkolwiek i nawet na nerwach władzy , być może dzięki namawianiu do grania na czymkolwiek w latach PRL powstawały zespoły bitowe pod nazwą Czerwone Gitary, Niebiesko-Czarni, Trubadurzy, Wawele, ANAWA, FILIPINKI, chyba była zachęta do grania i niech grają, więc powstawały nowe utwory Czesława Wydrzyckiego a Puzon w Radiu niedzielnym właściciela , gdzie obecnie jest TVP na terenie Mokotowa aż piszczał w eter i właściciel Puzona, czyli Waldorf Jerzy wrzeszczał do mikrofonu aby uciszyć tego Niemena , w Polsce powstawała muzyka głośnego uderzenia, czyli Big-Bit , polskie radio grało muzykę polskich wykonawców, natomiast muzyki Anny German nie było , prawie wcale, czasem z okazji 'koncertu życzeń' pojawił się piękny utwór p.t. 'człowieczy los' i to było wszystko, nie pamiętam koncertów Anny German w latach '70 w Polsce, występowała ciągle na terenie ZSRR lub Włoch, czy Anna German była polską piosenkarką ? raczej była międzynarodową piosenkarką bardzo mało związana z Polską.

Gość gość
Jej serce było związane z Polską. Sama mawiała, że ten kraj przyjął ją i dał schronienie, dosłownie ocalił. Ten kraj kochała, mimo żę to w Rosji była wiebiona niczym bogini.

Gość gość
*że

04 47 Nie tylko Rosjan wszyskich krająw ZSRR nawet i Armenii a mym zdaniem nie można sie pogoc9ić i pokazywać Annne German