Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu Zabaw mnie 🫦 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tweed Lush napisał: Zabaw mnie 🫦 czytałaś wątek Przemka o Madzi? ciekawa lektura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, BellaS napisał: czytałaś wątek Przemka o Madzi? ciekawa lektura Chyba mnie ominęło. A co tam było? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 14 minut temu, BellaS napisał: czytałaś wątek Przemka o Madzi? ciekawa lektura Bardzo. A potem wystarczy dziwić się, że jest jak jest. Do koalicji też trzeba wybierać odpowiednich ludzi, by to miało ręce i nogi. Tacy z łapanki tylko Cię jeszcze bardziej pogrążą. Edytowano 3 godziny temu przez Miecz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Tweed Lush napisał: Chyba mnie ominęło. A co tam było? Przemek opowiadał szczegóły zycia i zgłoszenia naszej Madzi. na przemian ją przepraszał i oskarżał, a ona wszystkiemu zaprzeczała. tylko nie wiem czy to wszystko na trzeźwo, bo rozmawiali około 3 w nocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, BellaS napisał: Przemek opowiadał szczegóły zycia i zgłoszenia naszej Madzi. na przemian ją przepraszał i oskarżał, a ona wszystkiemu zaprzeczała. tylko nie wiem czy to wszystko na trzeźwo, bo rozmawiali około 3 w nocy Ja się w ogóle zastanawiam czy faktycznie doszło do jakiejś interwencji. Bo jest to z deka absurdalne. Niemniej nie powinien jej przepraszać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tweed Lush napisał: Ja się w ogóle zastanawiam czy faktycznie doszło do jakiejś interwencji. Bo jest to z deka absurdalne. Niemniej nie powinien jej przepraszać. skoro ją przeprasza to znaczy że coś jest na rzeczy, choć to wszystko brzmi absurdalnie, łącznie z próbą s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, BellaS napisał: Przemek opowiadał szczegóły zycia i zgłoszenia naszej Madzi. na przemian ją przepraszał i oskarżał, a ona wszystkiemu zaprzeczała. tylko nie wiem czy to wszystko na trzeźwo, bo rozmawiali około 3 w nocy Zostaw to. Żartujesz, dobrze się bawisz, a dla innych forum to cały świat. Była tutaj użytkowniczka, której wypłynęły wszystkie dane: imię, nazwisko, adres, numer telefonu i numer telefonu jej męża. Co zrobiła "gwiazda internetów"? W pierwszej kolejności zadzwoniła do męża. Późniejsze tłumaczenie? Mąż ma prawo wiedzieć co robi żona na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Zostaw to. Żartujesz, dobrze się bawisz, a dla innych forum to cały świat. Była tutaj użytkowniczka, której wypłynęły wszystkie dane: imię, nazwisko, adres, numer telefonu i numer telefonu jej męża. Co zrobiła "gwiazda internetów"? W pierwszej kolejności zadzwoniła do męża. Późniejsze tłumaczenie? Mąż ma prawo wiedzieć co robi żona na forum. Przerażające, poniekąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu Stan psychiczny użytkownika ma decydujące znaczenie. To, że nie zna się na żartach to akurat najmniejszy pikuś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, BellaS napisał: skoro ją przeprasza to znaczy że coś jest na rzeczy, choć to wszystko brzmi absurdalnie, łącznie z próbą s Trzeba mieć na uwadze też to, że Przemek to troll z naprawdę dużym stażem więc ja to biorę tak piąte przez dziesiąte. Acz nie zmienia to faktu, że Magda jest osobą wyjątkowo podlą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, BellaS napisał: Przerażające, poniekąd Po prostu kafeteria w innej odsłonie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 218 Napisano 3 godziny temu To, że doszło do interwencji – na zasadzie wizyty w domu i rozmowy – uważam za wysoce prawdopodobne. Policja ma bowiem w zwyczaju reagować na tego typu zgłoszenia, by nie dopuścić do scenariusza pod tytułem: wydarzyło się X, w konsekwencji nastąpiło Y, a służby – mimo że informowane – nie kiwnęły nawet palcem. Dlatego nawet na prozaiczne (z powodu internetowych wyzwisk) zgłoszenie policja reaguje, a już szczególnie wtedy, gdy ma adres i dane wyłożone na tacy. Także raz jeszcze: osobiście, wspomniane zajście uważam za jak najbardziej prawdopodobne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, eRCe napisał: To, że doszło do interwencji – na zasadzie wizyty w domu i rozmowy – uważam za wysoce prawdopodobne. Policja ma bowiem w zwyczaju reagować na tego typu zgłoszenia, by nie dopuścić do scenariusza pod tytułem: wydarzyło się X, w konsekwencji nastąpiło Y, a służby – mimo że informowane – nie kiwnęły nawet palcem. Dlatego nawet na prozaiczne (z powodu internetowych wyzwisk) zgłoszenie policja reaguje, a już szczególnie wtedy, gdy ma adres i dane wyłożone na tacy. Także raz jeszcze: osobiście, wspomniane zajście uważam za jak najbardziej prawdopodobne. A każdy mądry policjant zada głupie pytanie: skąd ten adres i dane? Przecież z założenia forum jest anonimowe. A każdy w miarę rozgarnięty adwokat pociągnie temat. Wyroku nie byłbym tak bardzo pewien. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, eRCe napisał: To, że doszło do interwencji – na zasadzie wizyty w domu i rozmowy – uważam za wysoce prawdopodobne. Policja ma bowiem w zwyczaju reagować na tego typu zgłoszenia, by nie dopuścić do scenariusza pod tytułem: wydarzyło się X, w konsekwencji nastąpiło Y, a służby – mimo że informowane – nie kiwnęły nawet palcem. Dlatego nawet na prozaiczne (z powodu internetowych wyzwisk) zgłoszenie policja reaguje, a już szczególnie wtedy, gdy ma adres i dane wyłożone na tacy. Także raz jeszcze: osobiście, wspomniane zajście uważam za jak najbardziej prawdopodobne. Tak czy inaczej to szokujace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu A za co właściwie łysa go zgłosiła? Przecież oboje jechali sobie równo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Miecz napisał: A każdy mądry policjant zada głupie pytanie: skąd ten adres i dane? Przecież z założenia forum jest anonimowe. A każdy w miarę rozgarnięty adwokat pociągnie temat. Wyroku nie byłbym tak bardzo pewien. Jeden wniosek - cały jej dystans jest udawany i lepiej się trzymać od tej osoby z daleka bo jest nieobliczalna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 218 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: A każdy mądry policjant zada głupie pytanie: skąd ten adres i dane? Przecież z założenia forum jest anonimowe. A każdy w miarę rozgarnięty adwokat pociągnie temat. Wyroku nie byłbym tak bardzo pewien. To, że ktoś dysponuje takimi danymi, nie oznacza z góry, że wszedł w ich posiadanie w sposób nielegalny – zasada domniemania niewinności obowiązuje przecież także policję, a nie tylko wyższe szczeble wymiaru sprawiedliwości. Analogiczną sytuację mogę przytoczyć z Twittera (X), którego kiedyś byłem aktywnym użytkownikiem. Zdarzało się, że dane osobowe wyciekały, a za ich sprawą inna osoba – zupełnie niezwiązana z wyciekiem – korzystała z nich i wysyłała pisma sądowe… Także dla policji jako takiej to nie jest coś niezwykłego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, BellaS napisał: Jeden wniosek - cały jej dystans jest udawany i lepiej się trzymać od tej osoby z daleka bo jest nieobliczalna Nie do końca. Wiem, że tutaj są sami milionerzy, ale nawet adwokat z urzędu dojdzie do wniosku, że ta sama osoba bierze udział w większości zgłoszeń na policję czy do prokuratury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє 168 Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, BellaS napisał: skoro ją przeprasza to znaczy że coś jest na rzeczy, choć to wszystko brzmi absurdalnie, łącznie z próbą s ja tu już jestem skrzywiony bo pierwsza myśl to była próba zekzualna i nie mogłem zrozumieć jakim cudem 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, eRCe napisał: To, że ktoś dysponuje takimi danymi, nie oznacza z góry, że wszedł w ich posiadanie w sposób nielegalny – zasada domniemania niewinności obowiązuje przecież także policję, a nie tylko wyższe szczeble wymiaru sprawiedliwości. Analogiczną sytuację mogę przytoczyć z Twittera (X), którego kiedyś byłem aktywnym użytkownikiem. Zdarzało się, że dane osobowe wyciekały, a za ich sprawą inna osoba – zupełnie niezwiązana z wyciekiem – korzystała z nich i wysyłała pisma sądowe… Także dla policji jako takiej to nie jest coś niezwykłego. Nie napisałem, że jest to coś niezwykłego, nie naguję domniemania niewinności. Jest to tylko ciekawy punkt wyjścia do drążenia tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє napisał: ja tu już jestem skrzywiony bo pierwsza myśl to była próba zekzualna i nie mogłem zrozumieć jakim cudem Że jakim cudem ktoś chciał próbować seksualnie z łysa? Hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 218 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Nie napisałem, że jest to coś niezwykłego, nie naguję domniemania niewinności. Jest to tylko ciekawy punkt wyjścia do drążenia tematu. W takiej sytuacji, gdy policjant pyta: «Skąd ma Pani adres osoby, która Panią znieważała?», a w odpowiedzi słyszy: «Mam, ponieważ na forum jej adres jest znany od lat», musi po prostu przyjąć to do wiadomości – albo udowodnić, że przesłuchiwany/a mija się z prawdą, i dopiero wtedy wyciągać konsekwencje. Tak to działało i działa w dużym skrócie na platformie X, gdzie ludzie mają w zwyczaju najpierw się obrażać, a potem ganiać po sądach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, eRCe napisał: W takiej sytuacji, gdy policjant pyta: «Skąd ma Pani adres osoby, która Panią znieważała?», a w odpowiedzi słyszy: «Mam, ponieważ na forum jej adres jest znany od lat», musi po prostu przyjąć to do wiadomości – albo udowodnić, że przesłuchiwany/a mija się z prawdą, i dopiero wtedy wyciągać konsekwencje. Tak to działało i działa w dużym skrócie na platformie X, gdzie ludzie mają w zwyczaju najpierw się obrażać, a potem ganiać po sądach. Szczerze? Większość ludzi nie jest przygotowana na takie konfrontacje. Najczęściej mylnie zakładają, że służby zajmą się tym "winnym" a nie zgłaszającym. Są odpowiednie fundacje, które pomagają ludziom oskarżanym w internecie. Mają możliwości, środki i ...czas na to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, Miecz napisał: Nie do końca. Wiem, że tutaj są sami milionerzy, ale nawet adwokat z urzędu dojdzie do wniosku, że ta sama osoba bierze udział w większości zgłoszeń na policję czy do prokuratury. a skąd adwokat ma wiedzieć o zgłoszeniu w zupełnie innym miejscu w polsce? To już zgłoszeni musieliby tu współpracować ze sobą i wymieniać się informacjami - nr komisariatu, sygnatura, itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koŕalgor 158 Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Miecz napisał: Zostaw to. Żartujesz, dobrze się bawisz, a dla innych forum to cały świat. Była tutaj użytkowniczka, której wypłynęły wszystkie dane: imię, nazwisko, adres, numer telefonu i numer telefonu jej męża. Co zrobiła "gwiazda internetów"? W pierwszej kolejności zadzwoniła do męża. Późniejsze tłumaczenie? Mąż ma prawo wiedzieć co robi żona na forum. O kim mowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, BellaS napisał: a skąd adwokat ma wiedzieć o zgłoszeniu w zupełnie innym miejscu w polsce? To już zgłoszeni musieliby tu współpracować ze sobą i wymieniać się informacjami - nr komisariatu, sygnatura, itp Czy w którymś momencie nie wspominałem o dobrym adwokacie? Wystarczy go nakierować. Ludzie siedzą tutaj latami i doskonale wiedzą kto jest kim i co sobą reprezentuje. W życiu można wszystko lub dużo. Ważny jest rachunek ekonomiczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 156 Napisano 2 godziny temu 23 minuty temu, Miecz napisał: Nie do końca. Wiem, że tutaj są sami milionerzy, ale nawet adwokat z urzędu dojdzie do wniosku, że ta sama osoba bierze udział w większości zgłoszeń na policję czy do prokuratury. Ale to jest ciekawy wątek - Przemek i fifi powinni się wymienić informacjami i zgłaszająca będzie już traktowana zupełnie inaczej w ew. postępowaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 1124 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Koŕalgor napisał: O kim mowa? Skoro nie znasz to po co pytasz? Odpowiedź nic Ci nie da. Chcesz zaspokoić swoją ciekawość? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tweed Lush 17 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Skoro nie znasz to po co pytasz? Odpowiedź nic Ci nie da. Chcesz zaspokoić swoją ciekawość? Coś ty taki czepliwy? Kiedyś taki nie byłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach