Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dajcie spokój swoim matkom i teściowym, one powinny żyć a nie bawić wam bachora

Polecane posty

Gość gość

co one z tego zycia maja...gowno zamiast zwiedzac, bawic sie, seksić to laza z wozkami z waszymi bachorami koszmar jakis wy tak samo skonczycie, jak tępe niańki , nażryc sie wysrac i do grobu

Gość gość
Uwaga czub na forum. Nie ma co karmić trola

Gość gość
kobiety są ludźmi tylko gdy pracują zawodowo każda normalna kobieta, która jest feministkom tobie to powie! a normalna kobieta pracuje od rana do nocy a nie zajmuje się jakimś przerośniętym płodem

Gość gość
NIE KARMIĆ TROLA.

Gość gość
Masz rację. I tyle w temacie.

Gość gość
Cos w tym jest w parku co druga z wozkiem to babcia. W weekendy widuje facetow a mamusiek brak...

Gość gość
Dokładnie! Zgadzam się z Tobą. Jeszcze jak matka sama chce to ok ale teraz babcie są zmuszane do tego. Moja siostra z mężem zmusili jego matkę żeby pracę zostawiła i się zajęła wnuczka! I co miała zrobić? Pracowała w Danii była tam szczęśliwa i musiała wrócić bawić wnuczke. I jeszcze jest ciągle źle bo w weekend też by mogła przyjść a chce odpocząć.... Słowa mojej siostry kiedy zwróciłam jej uwagę...ona jest babcia więc ma bawić wnuki ja też będę bawić mojej córce taka kolej rzeczy. Tak było i będzie

Gość gość
Do 8:33 jak to zmusili? Babcia nie może powiedzieć nie? :/

Gość gość
A co jak dziadkowie SAMI chcą opiekować się wnuczką? Moi rodzice mi pomagają BO CHCĄ i czerpią przyjemność z przebywania z moim dzieckiem. Ja ich o pomoc nie proszę, sami przyjeżdżają żeby choć pół godzinki spędzić z malutką.

Gość gość
08:51 Głupie pytanie jak dobrowolnie to nie ma o czym gadać

Gość gość
Jak babcie i dziadkowie sami chcą zajmować sie wnukami, lubią to, nikt ich nie zmusza to jest ok. Lub też jeśli raz na jakiś czas sie poprosi to też ok. Ale jeśli ktoś kogoś zmusza, np przecież jesteś babcią, to powinnaś sie zająć... Na chwile ok, ale jak ktoś wymaga żeby ta pomoc była codziennie, to jest to już zwykłe chamstwo. Znam przypadek gdzie pewne osoby chciały, aby to babcia sie wnukiem zajmowała, babcia miała pracę dorywczą, którą lubiła, gdzie chciała dalej pracować. Tak zaczęli jej dogadywać, że co z niej za babcia, nawet nie chce pomóc itp, babcia zrezygnowała z pracy, zajęła sie wnukiem, po ok 10 godz dziennie. Każdego dnia, w weekendy nawet i dłużej, bo rodzice przecież musieli odpocząć od pracy i mieć trochę chwili tylko dla siebie. Babcia wracała do domu padnięta. Mieszkała sama, ponieważ miała skromną emeryturę, po opłatach niewiele jej sie zostawało na życie. A rodzice wnuka, zaczęli mieć do niej pretensje, że nic wnukowi nie kupuje, wcześniej robiła prezenty, teraz nic. Oczywiście rodzice nic babci nie płacą za opiekę nad wnukiem, bo to przecież wnuk i babcia musi pomóc. Dla nich zrezygnowała z pracy, a oni jeszcze pretensje do niej mają. Tylko ją wykorzystują, nic jej w zamian nie dają. Co lepsza, kilka dni temu, miała rano iść do nich opiekować sie wnukiem, zadzwoniła do nich mówiąc że źle sie czuje i nie przyjdzie. To oni oczywiście źli, bo jak to tak można, oni do pracy muszą iść, z kim mają dziecko zostawić. Babcia przyszła do mnie, to moja sąsiadka, poprosiła aby zawieść ją do przychodni, pojechałam z nią, poczekałam, i co? z przychodni zabrali ją do szpitala. I jest tam od kilku dni. A ci rodzice wnuka? Chamstwo jak nic, pretensje do babci mają, że przez nią musieli szukać opiekunki a że sienie znalazła, to matka musiała wziąć wole i siedzieć z dzieckiem. Wiec nie czepiajcie sie czasem tego że babcia czy dziadek mają lepsze rzeczy do roboty niż chowanie waszych dzieci, oni już wychowali swoje. Oni mają swoje życie, i dajcie im żyć. Oni może chcą odpocząć od tego wszystkiego co robili wcześniej, zasługują na to. Jeśli sami chcą pomóc, to w porządku, ale nie zmuszajcie ich. Bo jak to o was świadczy? Ja mam nadzieje że jak ta babcia wyjdzie ze szpitala to już nie będzie tak pomocna dla nich, bo zrezygnowała ze swojego życia, żeby im pomóc, a oni co?

Gość gość
08:48 wiesz co... Była w pracy w Danii zadzwonił jej syn że za dwa tygodnie ma być u nich. Oczywiście na początki odmówiła ale on wtedy powiedział że jak nie przyjedzie to niech zapomni że ma syna. On matki już niema. I się rozlaczyl... Przez tydzień nie odbierał telefonu więc przyjechała :( szkoda mi jej bardzo

Gość gość
08:48 oczywiście babcia zasuwa za darmo bo moja siostra stwierdziła że jej nie da ani grosza bo po pierwsze to jej obowiązek a po drugie fochy strzelala że nie przyjedzie bo pracuje.... Brak słów

Gość gość
Ja jako najstarsza z rodzeństwa musiałam opiekować się młodszymi. Też za darmo.

Gość gość
Też szykowano mi rolę niańki bez mojej wiedzy. Niby jestem złą babką i matką, ale mam to gdzieś, wolę pracę, męża, przyjaciól i dom. Wnuki kocham i rozpieszczam w wolnych chwilach i umiem mówić nie.

Gość gość
No wlasnie autorze kto se dzieci robi ten niech sam ****awi wychowuje a inne takie larwy ze maja z trojke albo wiecej i jedne bachory podrzucaja matce drugie tesciowej jak kukułczę jajo dajcie spokoj zeby na sile dawac te bachory starszym ludziom im tez sie cos od zycia nalezy.Moja matka niemiala z nikad pomocy ani od starej ani od tesciowej cale zycie sobie radzila sama a te mamusie damusie tylko robia sobie i palcem nie kiwna bo one musza miec duzo czasu wolnego dla siebie

Gość gość
E tam tylko te glupie stare kwoki co nie potrafia szyc niemaja jakiegos hobby bawia bachory bo nic innego do roboty nie-maja.

Gość gość
Znam taka jedna wie ze moze matke wykorzystywac to se robi bachora za bachorem a ta jej stara to idiotka ze tak wszystkie bachory po kolei bawi zamiast p***a usias przed tv to ta wozkiem z/ap*****la z bachorem po zakupy a potem kaszki obiadki gotuje a na girach same żylaki.I gdzie ta baba ma rozum?

Gość gość
Do wyzwolonych babć: czemu tak nie znosicie swoich wnuków?

Gość gość
Do p*****lniętych matek! Czemu tak nienawidzicie swoje dzieci, że wolicie latać po sklepach, fryzjerach, itp. zamiast poświęcać im czas?

Gość gość
Jestem atrakcyjną, zadbaną 58 latką, babcią 2 wnucząt, pracuję. Córka musi zajmować się dziećmi, bo to jej rola i obowiązek. Natomiast moja siostra, babcia jednego wnuka, po pracy odciąża swoją corkę i bawi wnuczka do jego pójścia spać. Siostra jest wykończona, spocona, zaniedbana, natomiast jej córka maluje paznokcie, ogląda tv i czyta gazetki. Wspaniała babcia ta moja siostra, tylko głupia.

Gość gość
20;05Bo se zrobiły bachora z nudów i fryzjerki kosmetyczki sa wazniejsze od kaszek ,pieluch! Bo mozna byc elegancka zadbana ale jak widze te paniusie co tylko na solariach sie opalaja paznokcie maluja i robia to czasami tylko po to zeby zadnego czasu wolnego nie spedzic z tym bachorem kopla bym je w dupę!

Gość gość
Bijcie się, kopcie nawzajem, córki, babcie, wnuczki. Dawajcie sobie z liścia w twarz, ciągniecie za włosy etc. No dalej, byle żyć pełnią życia. Żyg.

Gość gość
20:48 W punkt.

Gość gość
Bijecie, pijecie, ćpacie wy młode stare zmęczone mamuski. Babcie mają gdzieś wasze żale i krytyki. Nam się nalezy szacunek smarku!

Gość gość
19:33 brawo :) tak powinno być :) pani już wychowała dzieci teraz czas zażyć życia a nie nadal wychowywać inne cudze

Gość gość
Szacunek należy się osobie, która szanuję innych - jest wzajemny. Wiek to nie zasługa - to prawo natury.

Gość gość
20:01 a dlaczego nie nawidza? Bo nie chcą się nimi zajmować? Każdy niech wychowuje swoje dzieci. Od tego są rodzice nie dziadkowie!

Gość gość
Szacunek nie jest wzajemny.

Gość gość
Koło nie jest okrągłe.