Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w przedszkolu a owsiki

Polecane posty

Gość gość

Od 10 lat pracuję w przedszkolu, od 10 lat także mam wciąż nawracajacy problem- są to owsiki! Czy tę zarazę w ogóle można wytępić?! Jak się raz zaraziłam na poczatkach pracy, tak one ciągle od 10 lat powracają. Dbam o higienę, mam już świra na punkcie prasowania i dezynfekcji, ale nic już zupełnie nie pomaga! Biorę leki, po których jest po kilka tygodni spokoju i znów się pojawiają. Mieszkam sama, więc nikt z domowników nie ma. Pytałam koleżanek w przedszkolu, powiedziały, ze nigdy nie udało im się zarazić tym paskudztwem, dlaczego one więc tak sobie upodobały mój organizm? Dodam, ze odżywiam się zdrowo, praktycznie słodyczy nie jadam, a wciąż to nie daje mi żyć!

Gość gość Piotr
Masz owsiki w pupce dziewico?

Gość gość
ile zarabiasz jako przedszkolanka?

po pierwsze nie wierz tak do końca koleżankom, pasożyty wszelakie to temat bardzo wstydliwy i bardzo często występujący po drugie każdy lekarz Ci powie - należy odrobaczać się co pół roku, zwłaszcza jeśli ma sie dzieci lub zwierzęta niestety, ponieważ ciągle masz kontakt z pasożytami oddziecięcymi - to ciągle je łapiesz marne szanse, żebyś z tego wyszła między tymi półrocznymi odrobaczeniami spróbuj metod naturalnych, poczytaj w necie (m.in. pestki z dyni)