Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakich ludzi szatan najbardziej atakuje ?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
W 21 wieku ktos wierzy w szatana? W jednorozce tez?

Gość gość
takich z siusiakami na głowie

Gość gość
Skromnych dobrych oddanych bogu , im bardziej kochasz boga tym więcej krzyży na ciebie spada , im jesteś lepszy dla ludzi tym oni gorsi dla ciebie żebyś zaczął być zły

Gość gość
Bóg jak i szatan doświadczają naszej wiary , testują ile możemy znieść , podobno bóg daje tylko taki krzyż który damy radę unieść ale to nie prawda , wiele osób popełnia samobójstwo nie radzac sobie

Gość gość
Myślę, że wrażliwych, inteligentnych, dobrych, ale tez pieknych, niewinnych, raczej z daleka się trzyma od zlych, brzydkich, bo wie, że ich długo urabiac nie trzeba, a chce zniszczyc to co szlachetne, piekne, dlatego tak duzo artystow choruje psychicznie, umiera mlodo, samobójstwa itp

Gość gość
Satanistów

Gość gość
21:42 matka wie że cpiesz? A co ma uroda do charakteru ? Znam wielu ludzi pięknych na zewnątrz i obrzydliwych w środku , właśnie wielka uroda prowokuje pychę

Gość gość
gość dziś 21:42 matka wie że cpiesz? A co ma uroda do charakteru ? Znam wielu ludzi pięknych na zewnątrz i obrzydliwych w środku , właśnie wielka uroda prowokuje pychę x Dlaczego obrazasz ? Gosc dobrze napisal. I nie kazda piekna osoba popada w pyche.

Gość gość
Piekno pochodzi z wnetrza. U mnie w pracy ludzie sa sympatyczni, sa przecietni lub atrakcyjni, jest tez dziewczyna, ktora obrazila juz pare osob, a jest gruba, brzydka, niesympatyczna, myślę, ze gdyby miala lepszy charakter to by wyladniala.

Gość gość
Bzdury, atakuje tych, co przeżyli w młodym wieku wiele cierpień, przeważnie to dobrzy ludzie, lecz życie już od najmłodszych lat pokazało kto tu rządzi. Wtedy są najbardziej podatni, gdyż tracilibw życiu wszystko wieke razyi juz im obojętne, a tacy ludzie wtedy są w stanie wyrządzić tysiac-krotność męk, które ich spotykały. Wiem coś o tym, byłem takim małym, cierpiącym chłopcem.

Gość gość
Jeśli szatan istnieje to według mnie jest on NIEWIDZIALNĄ SIŁĄ która wnika w ludzi z pustą duszą.Nikt nie jest w stanie udowodnić nam czy szatan rzeczywiście istnieje.Być może jest on wymysłem kościoła który dzięki swojej ideologii próbuje wychować społeczeństwo. Ludzie wrażliwi,którzy wierzą w szatana i piekło boją sie źle zachowywać i wówczas TA WIARA W SZATANA pełni tu funkcje wychowawczą. Ja osobiście uważam,że ZŁO wynika z błędów jakie popełniają ludzie w swoim życiu.Im bardziej osoba jest chora emocjonalnie tym więcej popełnia błędów z których powstaje ZŁO. Na przykład.Jeśli kobieta jest ,,chorobliwie zazdrosna'' to musi mieć ze sobą problem wewnętrzny który rozkwitł w niej w przeszłości.Jej zazdrość jest jak choroba.Jeśli jest nieleczona to pogłębia sie.Potem kobieta ta popełnia wiele błędów - jest wredna dla innych kobiet,podkłada im świnie,oczernia je. I te wszystkie jej występki tworzą ZŁO.Jeśli kobieta wyleczy sie z kompleksów i zazdrości wtedy przestanie być oburzona na świat i nie będzie czyniła ZŁA.:-D

Gość gość
22.00 i myślisz, że to cię usprawiedliwia i twoje źle czyny? Cierpiał mały chłopiec, ale mężczyzna zadawał cierpienie innym, wielkie cierpienie. Mnóstwo ludzi cierpi w dzieciństwie, nie wsżyscy stają się bestiami jak ty.

Gość gość
Slabych

Gość gość
22.10 psudointelektualne wypociny:p Jesteś zazdrosny, sam siebie nazwałeś psem ogrodnika, ale twa zaxdrość jest zrodzona z kompleksów i ciągłego odrzucenia przez kobiety, tak jak twoj lek przed samotnoscia z zamykania ciebie, gdy byłeś dzieckiem.w ciemnej łazience.Chiales udowodnić tym co się znęcali nad tobą w dxieconstwie i stałeś cyniczny bandyta, chciałeś mieć władze i kase by pokazać światu swą moc a nadal.jesteś małym chłopcem zamkniętym w laxincentive tylko.masz cierpienie innych na rękach, nadal.jesteś odrzucony przez kobiety i łapiesz się za ta która cię chce, choć ma wszystkie znienawidzone przez ciebie cechy. Nic się nie zmieniło poza tym, że teraz tu krzywdzisz, to jest oszustwo diabła - pseudosiła i pseudopowodzenie, tylko kasa realna i władza nad ludźmi i to nie wszystkimi:p, ale nie masz władzy nad sobą, jesteś uzależniony nie tylko od seksu, zacznij panować nad ciałem, by zapanować nad życiem i wyrwać się z szponow diabła.

Gość gość
Żadnych. Wymyśliła go grupa kapłanów wymyslajacych co takiego jak religie.Długo myśleli nad tym,jak ma wyglądać by straszyć ludzi.Od zalania dziejów ludzi się straszy by byli posłuszni ,kto czyta ten wie.To przeważnie działa. Człowiek jest pokorny tylko gdy się boi.Nawet wiadomości zostały po to stworzone.Czy tam mówią K pozytywnych rzeczach? Nie.Mówią na noc przed spaniem o morderstwach,bandytach na wolnosci,o ciele w rzece,o śmiertelnej grypie ,o wirusach,o smierci dzieci.Wszystko co najbardziej poryje nasz mózg .Ludzie są oczywiście tak głupi, że to oglądają, słuchają i wierzą w takie pierdy jak diabeł .Który został stworzony dla manipulacji ludźmi, bo ciężko było by okiełznać miliardową grupę ludzi która się nie słucha prawda? No.

Gość gość
Ja się nie boję ale ty jesteś przecież tchórzem, nie boisz się, że zapłacisz za zło? I tu, lękami, depresją a tam wieczna, potężna depresja, nieskończonym cierpieniem duszy , wielokroć potezniejszym niż przeżywasz do tej pory?

Gość gość
22.47 c.d mój Bóg daje mi odwagę, radosc, siłę i życie, o czym doskonale wiesz, bo wielokrotnie Jakubie wygrał z toba potyczki o moje życie, bo trudno nazwac to walka:p, twój diabeł dał ci lęki, bezwzględnośc i bezsilność, i cierpienie dusży. Kto z nas lepiej wybrał Przewodnika?

Gość gość
Gość 22.27.Nie mam problemów z ludźmi i miałem normalne dzieciństwo.Jestem lubianą osobą bez kompleksów :-D

Gość gość
Prawdopodobnie (opieram się na wiedzy z różnych filmów dokumentalnych, opisów w magazynach religijnych oraz filmów fabularnych) jest tak, że osoba opętana przez złe moce nie musi być wierzącą w Boga; może być to niewierząca lub innowierca. Jest to, również, osoba, której płeć, wiek, wykształcenie, stan posiadania, czy stan zdrowia nie ma znaczenia. Może być to ktoś, kto jest wiecznie radosny, uśmiechnięty, życzliwy, a może też być i zupełną przeciwnością wyżej wymienionych cech. Czyli, generalnie, każdy z nas może zostać opętanym przez złe moce. Kiedyś także myślałam, że ktoś taki musi mieć jakieś "specjalne predyspozycje", ale to nieprawda. Przynajmniej - tak twierdzą naukowcy oraz osoby świeckie, które są bardzo blisko tego zagadnienia. Nie jest ważne, z jakiego otoczenia wywodzi się osoba opętana; czy miała w domu biedę, czy luksus. Szatan sam wybiera sobie ofiarę, zresztą - tak, jak i Bóg lub inni Święci, którzy objawiają się zwykłym osobom w przeróżnych momentach życia, w najmniej "oczekiwanej" chwili...

Gość gość
Szatan "wybiera" tych, którzy jego wybrali, którzy odrzucili Boga, którzy kierują się pycha w życiu i obłuda.

Gość gość

dobrych ludzi, złych nie traktuje poważnie

Gość gość x

Szatański ma słaby dostęp do tych osób, które oddaliły się daleko od 7 grzechów głównych. I nie może takim osobom nic złego zdziałać.

Gość gość

Największy grzech człowieka wobec szatana  to myśl że grzesząc szatan mu nic nie zrobi.