Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wychowawczy bez pieniędzy

Polecane posty

Gość gość
Przepraszam ale dla osoby ktora wspolnie z mezem ma okolo 4 lub 5 tys to twoj dochod czyli 10 tys to juz duzo wiecej i moze postrzegac was jako bogatych...

Gość gość
14:40 A te których nie stać na utrzymanie dziecka są NIEODPOWIEDZIALNE i tyle w temacie. Z jakiej racji z naszych podatków ma iść na utrzymanie dzieci takich nieodpowiedzialnych rodziców. Gdyby w ogóle zlikwidować socjal to patologia może przeprosiłaby się z antykoncepcją...

Gość gość
Dlatego właśnie piszemy, że w ten sposób państwo powinno pomagać, takimi dopłatami. Poza tym na starsze dziecko potrzebne są pieniądze, chociażby na zajęcia dodatkowe, im starsze dziecko tym więcej jest wydatków.

Gość gość
to ze ktos bedzie z dzieckiem zyl skromnie nie znaczy ze tych dzieci ma nie posiadac.

Gość gość
to jak nie masz na dodatkowe zajęcia dla swojego starszego dziecka, to go po prostu nie miej. jak nie umiesz na nie zarobić, to nie zebraj od państwa, albo niech siedzi w domu przed komputerem.

Gość gość
Widzę, że dla niektórych to szok że decydując się na dziecko wcześniej trzeba przemyśleć co będzie jak macierzyński się skończy.... Trudne sprawy.....

Gość gość
Bez różnicy czy 500+ czy dopłata do 3 roku życia, jedno i drugie by generowalo patologie, 500+ do likwidacji za to darmowe żłobki i przedszkola

Gość gość
no przeciez 500+ tez nie bedzie trwało wiecznie. te ktore robia sobie teraz dzieci dla tych pieniaedzy, za jakies 2,3 lata sie zdziwia jak zostana z reka w nocniku haha. nawet ostatnio o tym w wiadomosciach mowili.

Gość gość
14:50 Popieram, wtedy byłoby zero wymówek pt bo nie mam z kim zostawić dziecka to nie mogę iść do pracy, ale leniwym kwokom to nie w smak byłoby.

Gość gość
jestem za darmowymi zlobkami, to by rozwiazalo problem niejednej matki. Moglaby normalnie isc do pracy. bo dla was jak juz nie moze wrocic do pracy bo trzeba sie dzieckiem zająć to juz chce od panstwa cos.

Gość gość 14 49
To był tylko taki przykład, że na starsze dziecko też potrzeba kasy, w odpowiedzi na to, że autorka chciałaby mieć pensję przez 3 lata, a tak się nie da. Ja jestem za tym, żeby ludzie pracowali a państwo jedynie wspierało ich dofinansowaniami i ulgami na dzieci.

Gość gość
Taak na kafe same matki z dochodami 10 tysiecy na reke, oszczednosciami na kontach, wybudowany dom bez kredytu oczywiscie i dzieci zaplanowane z 2 letnim wyprzedzeniem... haha szkoda tylko ze w rzeczywistosci tak trudno was spotkac....

Gość gość
Nie kłam. Masz kosiniakowe 1000zl przez rok.Nie p*****l ze Państwo ci kasy nie daje.

Gość gość
kto tu pisal o kosiniakowym/macierzynskim, raczej mowa o wychowawczym haha

Gość gość
Właśnie, powinno powstawać więcej żłobków, matki miałaby z kim dzieci zostawić, a przy okazji byłyby kolejne miejsca pracy.

Gość gość
14.49 Rodziny MUSZĄ mieć dzieci, bo gdyby nagle wszystkie ubogie matki nie rodziły dzieci to nie miałby kto w przyszłości pracować, żeby utrzymywać emerytów i wtedy musiałabyś oddawać na tych emerytów połowe swojej pensji, wtedy skończyłoby ci się dobre życie.

Gość gość
Taak na kafe same matki z dochodami 10 tysiecy na reke, oszczednosciami na kontach, wybudowany dom bez kredytu oczywiscie i dzieci zaplanowane z 2 letnim wyprzedzeniem... haha szkoda tylko ze w rzeczywistosci tak trudno was spotkac.... xxx bo moze mieszkasz gdzies w Pcimiu Dolnym i sie obracasz tylko wsrod pracownikow fizycznych. Nie osmieszaj sie bo takich ludzi jest pelno w duzych miastach wojewodzkich. My we Wroclawiu z mezem tyle zarabiamy (to ja co pisalam ze zaabiamy po 5 tys), i nasi koledzy z pracy tez oscyluja w takich granicach, biedaków u mnie w pracy nie ma. I przysiegam na moje zycie ze to prawda jest.

Gość gość
Na wiezniow wam nie szkoda, na pijakow nie szkoda , ale matki zawsze sie uczepicie. Bol d**y straszny.

Gość gość
12:53 - świetnie, dziękujemy za wypowiedz, ale widac, ze w ogole nie zrozumiałeś toku myślenia autorki. Podała przykład znajomej, której facet tłucze kase (zaniża dochody, zawiesza działalność, wiec robi to "na lewo"), a dostają 500 na pierwsze, rodzinne i jeszcze żywność Caritas, ktora powinna byc przeznaczona dla najbardziej ubogich i potrzebujacych. Chodzi o to, ze tacy krętacze bez żenady wyciągają łapę i kombinują, byleby wiecej uszczknąć, a jak ktos uczciwie podchodzisz to dostaje guzik z pętelka:) bo np przekroczy dochód o 5 zł i gowno mu sie należy.

Gość gość
Tak mieszkam w Pcimiu i nie zarabiam tyle co ty ... i co z tego. Tak pracuje na produkcji i moi znajomi tez. Jestem gorsza Twoim zdaniem ?

Gość gość 14 56
Zapewniam Cię, że na więźniów mi szkoda, powinni na siebie pracować. Tylko temat jest o czymś innym.

Gość gość
14:56 hahaha święte słowa! Wielce oburzeni podatnicy maja zal,ze z ich podatków idzie na np "Kosiniakowe" ale, ze utrzymują również więźniów, To juz nic :D

Gość gość
" biedakow u mnie nie ma w pracy " ... Poziom ponizej 0....

Gość gość 14 59
No właśnie szkoda mi na więźniów, to parodia że ich się utrzymuje. Przecież ja jestem za pomocą matkom, tylko nie w takiej formie jak autorka pisała. Przecież każdy może mieć swoje zdania. Uważasz, że darmowe żłobki, przedszkola, czy inne zniżki i dofinansowania dla rodziców byłyby złe?

Gość gość
nie, nie jesteś gorsza moim zdaniem. mój post był w odpowiedzi na twój, gdzie jako pierwsza mnie zaatakowałaś, to się bronię. Jak mozesz myslec, ze kazdy w tym kraju zasuwa za najniższą? według ciebie nie ma wykształconych ludzi czy jak?

Gość gość
Uwazam ze byloby to dobrym rozwiazaniem ale pewnie zostalo by to zrobione w ten sam sposob jak 500+ czyli tona papierologi i nie dla wszystkichco znow sprzyjaloby kombinowaniu.

Gość gość
Dałaś d**y to nie płacz i se radź .trzabylo poronic,albo ic pod latarnie dorobic

Gość gość
haha szkoda tylko ze w rzeczywistosci tak trudno was spotkac.... xxx poziom ponizej 0...

Gość gość
15:03 One chcą kasę z samego tytułu że są matkami i chcą siedzieć w domu bo im tak pasuje a że nie stać ich na to to wina wszystkich dookoła więc państwo ma dać i już.

Gość gość 15 05
Właśnie w Polsce wszystko się robi na opak. I ta tona bezsensownej papierologii...