Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wychowawczy bez pieniędzy

Polecane posty

Gość gość
A dlaczego nie dostaniesz żadnych pieniędzy na urlopie wychowawczym? Przecież jest płatny 400 zł miesięcznie, ja też planuję zostać po urlopie macierzyńskim i rodzicielskim który trwa ROK z maleństwem przecież nie oddam go do żłobka....

Gość gość
A urlop wychowawczy nie jest płatny 400 zł miesięcznie???

Gość gość
13:30 kretynko, to chyba lepiej zeby panstwo placilo matkom do 3 roku zycia, skoro jest male i wymaga opieki, zamiast placic jakies 500 + niedorobom do 18 roku zycia dziecka, nie sadzisz?

Gość gość
400zł miesiecznie, a jaki masz dochod? bo trzeba zarabiac naprawde c*****o, zeby panstwo placilo wyowawcze

Gość gość
Niektorzy bzdury pisza. To nie chodzi o to ze maja nam dac za darmo. Ja noe pogardzilab nawet gdybym dostala dla tego dziecka 200 zl co jest niczym przy wydatkach jak sie ma dziecko. Chodzi o to ze panstwo placi tym co kombinuja, nikt tego nie sprawdza. Opieka spoleczna dla mnie nie istnieje, jak ktos dostanie zasilek to juz tak jest. Nie ma zadnych kontroli. Spotkalam w swoim zyciu duzo patologi ze wzgledu na zawód. Bylo duzo dzieci, rodzice najczesciej pili alkohol za otrzymana pomoc a jedno dziecko drugie wychowywalo.

Gość gość
A jaki musi być dochód? Ale to tylko liczą się zarobki męża?

Gość gość
Ale w innych państwach też nie płacą matkom przez 3 lata, mało tego macierzyński jest dużo krótszy.

Gość gość
13:34 Chyba na głowę upadłaś... Każda dorosła osoba wie, jak wygląda rynek pracy w Polsce. Mamy i tak bardzo długi macierzyński na tle Europy. Decydując się na dziecko z góry wiadomo jak to wygląda, to do kogo te pretensje? Ja wróciłam do pracy po 7 msc, z dzieckiem zostaje niania. Nie jest to tania usługa, ale dużo tańsza niż moja pensja. Zarabiam jak każdy szary obywatel, PRACUJĄC. Za wychowywanie dzieci nikt nie płaci, jak można mieć o to pretensje skoro z góry wiadomo?

Gość gość
Dawniej byl zasilek wychowawczy teraz jestdodatek. Zeby mozna bylo dostac pieniadze na wychowawczym trzeba spelniac kryteria zeby dostac rodzinny i wtedy jak sie ma rodzinne to mozna sie starac o ten dodatek 400 zl

Gość gość
13 36 wow to w jakim środowisku Ty żyjesz ja mam 36 mam dzieci pracujemy znamy ludzi w ciul z dziećmi z czego tylko jedną kobietę która ma chłopa w więzieniu i piątkę dzieci z którymi sobie kompletnie nie radzi Więc liczba naprawdę zaskakująca co za czasy że jak matka z dziećmi siedzi facet pracuję to od razu patologia ja pierdziu

Gość gość
Od 1 listopada 2017 r nie mozna przekrocYc 754 zl na jedna osobe zeby dostac rodzinne. To jak matka z dzieckiem i zarabia najnizsza krajowa to nie dostanie nic.

Gość gość
13 41 a gdzie szanowny tatuś bądź alimenty ?????? Ja znam dziewczynę ma zasądzone 2 tysie alimentów i jeszcze zasiłki ma dostawać :-) dobre

Gość gość
13:41 co mnie pytasz w jakim srodowisku j zyje? Czytaj ze zrozumieniem. Napisalam ze spotkalam w swoim zyciu wiele patologi ze wzgledu na zawód jaki wykonuje !!!

Gość gość
Taka prawda trzeba zwolnic sie z pracy, natrzepac bachorow i kasa sama popłynie :)

Gość gość
Prawda jest taka, że niektóre kobiety myślą że jak urodziły dziecko to nie wiadomo co. Ja też rodziłam i co z tego ? Nic! Nie ja pierwsza, nie ostatnia. Dziecko to nie sposób na wyciąganie kasy od państwa! Nie umiesz go utrzymać to nie rób dzieci, proste. Biedacy nie powinni zakładać rodziny, jak się uprą to niech sobie sami radzą. Pomoc od państwa TYLKO w sytuacjach losowych i na krótko.

Gość gość
Wychowawczy platny jest ale jest prog dochodowy i go przekroczymy. A chcialam posiedziec na wych 2 lata tylko. A znam wiele osob zanizajacych dochody ktore distaja wszystkie zapomogi a tak naprawdemaja wiecej kasy od nas.

Gość gość
13:47 Dlatego swoim mysleniem wspierasz patologie :) brawo

Gość gość
Jakby dzieci rodzily tylko te co stac je na nianie to naprawde duzo by bylo tych dzieci. Ja jakbym chciala nianie to bym chodzila do pracy i zarabiala tylko na nia a jadlabym z dzieckiem chyba gazety

Gość gość
Zgadzam się z tym, że biedacy nie powinni się rozmnażać. Jak kogoś stać to niech siedzi sobie w domu z dzieckiem, nie stać to do pracy a nie łapska wyciągać po zapomogi.

Gość gość
13:51 Są jeszcze żłobki, jak rodziców nie stać chociażby na prywatny żłobek albo życie z jednej pensji to znaczy że na dziecko też ich nie stać. Proste.

Gość gość
13:53 haha dobre tylko ze akurat wlasnie najwiecej rozmnazaja sie w naszym kraju biedacy bo maja ku temu powody i wsparcie panstwa 13:55 nie zawsze na nianie jest kasa a w zlobku miejsce. W zlobku tez pierwszenstwo ma patologia.

Gość gość
13:56 Jest mnóstwo prywatnych żłobków, serio zazdrościsz patologii tego nieudacznictwa, sama chciałabyś być tak bierna zawodowo i nie przystosowana społecznie? jest 21 wiek...

Gość gość
Jak zwykle tutaj pelno kafeterianek ktore zarabiaja kilka tys zl miesiecznie i stac je na nianie i dlatego maja dzieci. Opluwaja matki ktore zarabiaja najnizsza lub noewiele wiecej niz najnozsza krajowa twierdzac ze sa biedaczkami ktore nie powinny miec dzieci.

Gość gość
13:59 Nie chodzi o to, kto ile zarabia. Chodzi o to, że każdy zna swoje możliwości. Mało zarabia i decyduje się na dzieci? Ok, ale potem niech nie płacze że państwo nie daje...

Gość gość
Nikt tu nikogo nie opluwa, ale skąd brać kasę, żeby wszystkim matkom płacić kasę za trzy lata opieki z dzieckiem, przecież to niemożliwe.

Gość gość
Baby są porąbane. Decydują się na dzieci bez pomysłu. Macierzyński szybko się kończy, mąż za słabo zarabia żeby mógł utrzymać spokojnie rodzinę.. Ale do kogo pretensja o to? Do PAŃSTWA.. Państwo ma dać bo ja chciałam mieć dzieci..., PARANOJA jakaś

Gość gość
Poza tym te marzenia są nierealne. Nawet bogatsze państwa od Polski nie płacą kobietom pensji przez 3 lata.

Gość gość
nie kretynko, panstwo tez chce zeby kobiety rodzily dzieci zeby zasuwaly na emerytury. a ty to sie jeszcze mozesz tej emerytury nie doczekac mimo ze pracujesz, bo zus bedzie niewyplacalny

Gość gość
14:09 O jejku jejku, państwo chce to niech państwo za mnie myśli jak utrzymać moje dziecko. Śmiech na sali normalnie :)

Gość gość
nie chodzi o utrzymanie tylko o jakąkolwiek pomoc ze strony panstwa.