Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pyt do mam mieszkajacych w Anglii

Polecane posty

Gość gość
Szczerze to mulyslalam zeby wziasc 1300 zl na nasze. Tylkp teraz to juz niewiem.Miasta noe pamietam ale to nie jest sam londyn. Od Ledds Bradford ok 100 km

Gość gość
ceny beda 20% mniejsze w takim razie ( kawa, ciacho, lunch sa w podobnych cenach. Nie bedzie tam drozszych restauracji). Karte wez i plac karta jak zabraknie funtow.

Gość gość
Bradford, nawet Leeds to straszny syf- wygląda jak Azja&Afryka już to miejscami jest III świat .Strach co tam będzie za 25 lat .

Gość gość
Tak jak ktos napisal wyzej. Wez sobie troche gotowki, a jak braknie to plac karta. Nie ma duzych oplat, a isam kurs wymiany nie jest duzo nizszy od kursu z kantora. Zawsze lepiej miec karte na wszelki wypadek. Zalatw sobie tez europejska karte zdrowotna w razie jakiegos wypadku (odpukac)

Gość gość
gość dziś 13:51 - tylko polacy zabiora mieso na obiad do walizki zeby na dwa dni bylo haahahahahahah xx co w tym zlego? Mozna zrobic super danie po swojemu, we wlasnej kuchni , z wlasnymi dodatkami, zamiast latac po miescie , szukac dobrego miesa ( jak sie nie ma sparwdzonych miejsc to wcale nie latwe). Potem tracic czas na gotowanie. Takie home made jest i tak o wiele lepiej postrzegane niz to z knajpy. Zięc uwielbia moja polska kuchnie. W walizce kupa miejsca, a rodzinie sie marzy obiadek jak w domu.Smacznie , zdrowo, tanio. Na obiad dla 4 osob wydalismy w restauracji (zadnej super) 120 funtow . Bez sensu, skoro nie musze, wole to wydac na cos innego. Nie mam z tego powodu cienia kompleksów.

Gość gość
Dziekuje za info. Jednak dalej nie bardzo wiem ile mam wziasc. To zapytam wprost czy 1300 zl po zamanie na funty mi wystarczy??

Gość gość
wystarczy

Gość gość
60-100 funtów na dzień... Zależy ile razy chcecie zjeść coś w restauracji... Kawa 3 funty lekko ciastko kolejne 3.... Wejściówki od 20 funtów w zwyżki za osobę.... Autobusy taxowki też kosztuaj... Nazbiera się tego trochę

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość
do osoby ze Szkocji - po pierwsze w Szkocji jest WHISKY nie whiskey :O po drugie co to za whisky za 20 funtów?? bleee. chyba że mała butelka...? w miarę dobra whisky zaczyna się od 30-5 funtów za 0,75 l ... za 20 za tą cenę to jakaś kamfora :O

Gość gość
do autorki: moim zdaniem powinniscie zmieścić się w 400 funtach. milego wyjazdu