Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paranoja?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich użytkowników kafeterii, zwracam się z problemem który chyba jest w mojej głowie, wpadłam już powoli w obsesje. Wiem, ze większość jak przeczyta to co napisze pomyśli ze jestem porypana, ale ja sama już zaczynam tak uważać, może wylejecie mi kubeł zimnej wody na głowę, abym oprzytomniała. Sprawa dotyczy ciąży, 30 września miałam kontakt seksualny, były to może 4-5 pchnięć i na tym się skończyło, ryzyko zawsze jest wiec moja głowa zaczęła wysyłać mi sygnały, ze może jestem w ciąży. Zaczęłam robić testy, płytkowe negatywne, z krwi są bardziej wiarygodne wiec poleciałam do laboratorium, pierwszy (15.11.2017) wynik <1,2mIU/ml, dugi wynik(29.11.2017) <1,2mIU/ml, zrobiłam jeszcze jeden test w innym laboratorium wynik <0,10mIU/ml. Na chwile mnie to uspokoiło, ale mam jakieś dziwne objawy, ból kręgosłupa, ból w stawach, w brzuchu czuje jakby cały czas mi coś drgało, cały czas jestem zdenerwowana i nie ma dnia gdzie nie pomyśle o tej ciąży. Dzisiaj rano również robiłam test, 138 dni po pechowym spotkaniu, test negatywny. Już nie wiem jak sobie z tym radzić, jestem tym cholernie zmęczona, chciałabym żyć w pełni a czuje ze to mnie mega ogranicza, z uporem odliczam dni, aż minie te ryzyko „ze może testy się myła i jednak w ciąży jestem” Proszę o jakieś wyrozumienie i wypowiedzi osób, które może były w podobnej sytuacji, życzę miłego wieczoru.

Gość gość
Bez zabezpieczenia w dni plodne? Ew 7 dni przed dniami plodnymi?

Gość gość
Było to pare pchnięć, i 7 dzień przy cyklach 28 dniowych, z wyliczeń były to dni niepłodne

Gość gość
Testy ciazowe byly robione w jakim czasie po stosunku? W dniu planowanego okresu, ktory nie wystapil?

Gość gość
nie, nie jesteś porypana,po prostu masz taką psyche jesteś najlepszym przykładem kobiety w ciąży urojonej a strach cie wykańcza idź do ginekologa niech cie dokładnie zbada bo jeśli to nie ciąża (np.martwa) to jakieś inne choróbsko i będziesz spokojna przez tyle miesięcy to ty sie wykończysz

Gość gość
7 dzień od kiedy? od końca okresu?

Gość gość
Wg mnie nie jestes w ciazy, objawy o ktorych mowisz wg mnie nie swiadcza o ciazy i negatywne testy. To paranoja. Na nastepny raz radze sie zabezpieczac

Gość gość
Dwa dni po okresie, 7 dzień nowego cyklu

Gość gość
idź do gina:)

Gość gość
I mowisz ze bylo to 30.09.2018 r mamy 15.03.2019r ciaza bylaby widoczna gdybys w niej byla. i testy wyszlyby pozytywne.

Gość gość
jeśli dwa dni po okresie to dla ciebie nie są dni płodne to faktycznie idź do gina

Gość gość
gość dziś jesteś z przyszłości?! :D

Gość gość
HALO, HALO TARNÓW!! Nadal zastanawiasz się nad idealną szkołą? Nie czekaj i zapisz się już dziś do NOVA Centrum Edukacyjne! Jako jedyni w Tarnowie mamy jeszcze możliwość zapisu na semestry wyższe . Ilość miejsc ograniczona! Czekamy na Ciebie Więcej informacji w sekretariacie na ul. Krakowskiej 17/14 lub pod numerem telefonu: 14 300 03 50/ 796 400 893

Gość gość
gość dziś hahahahah :D

Gość gość
auorko, nie jesteś w ciąży ale masz silny lęk przed nia, - ja tez tak miałam - pewnie nie jesteś przygotowana na bycie matką. Zabezpieczaj się lepiej nast. razem

Gość gość
pewnie masz racje, ze to strach i obawa, dużo zależy od psychiki, a moja od paru miesięcy jest w rozsypce, myśle ze następnego razu nie będzie, bo to doświadczenie mocno wpływa na moja osobowość, wole suchote ale wewnętrzny spokój.