Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam mających troje dzieci lub więcej

Polecane posty

Gość gość

Cześć,mam 37 lat i dwoje dzieci.Myślimy z mężem o trzecim ,ale mam pewne obawy czy nie jesteśmy za starzy.Mąż ma 40 lat. Napiszcie ile miałyście lat jak urodziłyście trzecie dziecko.

Gość gość
Urodziłam 15.11 a 19.11skonczylam 31lat. Może się jeszcze zdecyduję na czwarte. Jesteś jeszcze młoda. Na zachodzie w waszym wieku wielu ludzi dopiero zakłada rodziny.

Gość gość
Dzięki za odpowied.Zaczynamy starania bez żadnego parcia i wariactwa,że musi być akurat w tym miesiącu i już.Dlatego pytam o wiek ,bo wiem że może nie odrazu się uda.

Gość gość
gość dziś A jaki jest powód tego, że chcesz w tym wieku 3 dziecko? Dlaczego nie urodziłaś sobie wcześniej? Nagle ci się zachciało, ale boisz się, że za stara jesteś? Będę szczera do bólu. W wieku 40 lat (a tak ci wyjdzie, że urodzisz najwcześniej w wieku 38 lat) nie ma się tej cierpliwości. Kości i mięśnie są inne, ciąża bardziej zakwasza, bo jakby nie było masz więcej toksyn w sobie niż 10 lat temu. Cc wcale nie jest takie super hi hi. Organizm się wolniej regeneruje. Nie wyobrażam sobie latania koło 2latka, być na każde jego zawołanie, pomimo, że jestem bardzo sprawna fizycznie. Widzę duże zmęczenie dzieckiem osób w moim wieku i to w najbliższej rodzinie (to nie jest tylko jedna para, ale 4) Mówią, że spoko, ale jednak to eh u nich jest prawie cały czas. Chcesz rodzić w tym wieku? Proszę bardzo. Ale z pełną świadomością tego, co ci teraz napisałam. Za chwilę mnie zjadą "młode" stare matki, ale taka jest prawda. Człowiek z wiekiem robi się też leniwy i chce odpoczywać wtedy kiedy chce, a nie wtedy kiedy może. I proszę nie patrzeć na tych wszystkich celebrytów, aktorów, aktorki. Oni mają sztaby nianiek do swoich dzieci.

Gość gość
10 21 a co cię to obchodzi jaki ma powód :-) nie jestem autorką

Gość gość
a wy już odmieniać po polsku nie potraficie? "do mam troje dzieci"? po jakiemu to? co to w ogóle ma być? matko jakie tłuki sie porobiły i wtórni analfabeci w XXI wieku :( ty się lepiej za naukę weź, bo zawaliłaś klasy 1-3, a nie dzieci sobie robisz!

Gość gość
Autorko, ja trzecie dziecko urodziłam w wieku 38 lat, co prawda to była wpadka, ale tera wszyscy nie wyobrażamy sobie, że miałoby nie być synka.Jest naszym oczkiem w głowie, starsze dzieciaki mają 10 i 12 lat i mamy takiego szkraba 2 letniego. W moim przypadku dziecko mnie odmłodziło, mam dużo energii i siły. Mąż sporo mi pomaga, chwalę sobie że urodziłam tak późno dziecko.

Gość gość
gosciu z 10.34 Ja tu nikogo nie obrażam,więc daruj sobie też obrażanie mnie i czytaj ze zrozumieniem.Temat brzmi DO MAM MAJĄCYCH TROJE DZIECI a nie do MAM TROJE DZIECI. Pozdrawiam ,autorka

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32 lata, drugie w wieku 33 lata a za 3 tygodnie rodzę trzecie dziecko, a za tydzień będę obchodzić 37 urodziny :)

Gość gość
gość dziś buhahaha!!! Innych obraża a tuman czytać nie potrafi. Ale jazda, dawno się tak nie uśmiałam! Autorko, działaj. Ja co prawda jestem ciut młodsza ale u nas było tak: 1 dziecko ponad 3 lata starań, 2 dziecko 20 miesięcy starań 3 dziecko 1 cykl starań:-):-):-) Byliśmy przebadani od stóp do głów i nie wiadomo dlaczego z pierwszą dwójką tak nam zeszło. Jak będę w Twoim wieku to zaczynam starania o czwarte dziecko i nic mnie nie obchodzą opinie młodszych ale zdziadziałych kobiet. Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Napewno się uda i pamiętaj że jesteś jeszcze młoda!!!

Gość gość
Autorko ja niedługo rodzę czwarte dziecko. Mam 33 lata, mąż końcem roku skończy 45. Pozdrawiam i życzę owocnych starań.

Gość gość
podziwiam was na serio. Ja jestem w drugiej i ostatniej ciąży. Ciąże przechodzę źle, małe dzieci mnie nie kręcą. Kocham moje dziecko, to w brzuchu też, ale 2 to już dużo wyrzeczeń.

Gość gość
gość dziś to dobrze że Cię nie kręcą. ;-) Mnie też nie ale planuje czwarte.

Gość gość
Trzecie dziecko urodzilam majac 36 lat. Dla mnie macierzynstwo w dojrzalym wieku smakuje lepiej. Ma sie juz w miare ustabilizowane zycie. Mam do corki wiecej cierpliwosci. Wszystko przychodzi naturalnie.

Gość gość
W twoim wieku urodziłam drugie, mając w domu 5latka. Gdybym wcześniej zaczęła, nie wykluczalabym trojga. Ciążę i poród zniosłam świetnie, synek jest zdrowy i cudowny. I faktycznie inaczej do niego podchodzę. Ma rok, a ja wszystkim nadal się zachwycam. Trzymam kciuki:)

Gość gość
Przeraza mnie, że wszystkie mówicie o sobie, nie o dzieciach..czego one potrzebuja, co dla nich będzie dobre. Wszystkie tez macie warunki na 3- 4 dzieci? Siłę i czas? Dacie im to czego potrzebują czy tylko jedzenie, ubrania i wyprawkę do szkoły? Wszystkie jesteście po studiach i z dobrą praca czy dzieci będą musiały się wstydzić za rodziców? 500+ co?

Gość gość
gość dziś nie przyszło Ci do głowy że ludzie mogą mieć stabilną sytuację finansową? Albo w Twoim otoczeniu jest dużo patologii albo zbyt często wchodzisz na kafe;-)

Gość gość
Ja mam b. dobra sytuacje finansowa, dom na 3,4 dzieci i każde miałoby swój pokój. Mam dobrą pracę z domu, pracuje kiedy chce, ile przepracuje tyle zarobie. Mam do pomocy na telefon rodziców i teściów. Moi znajomi mają po 3 dzieci i wszystkich stać, ale ja się w tym nie odnalazłam. Mam 2 dzieci bo jednemu byłoby smutno, kocham je i daje im wszystko, ale szczerze to podziwiam osoby z większą ilością dzieci, jestem zbyt dużym leniem, egoistka by się tak poświęcić.

Gość gość
tez miałam takie dylematy, pomimo nich urodziłam w wieku 41 lat i uważam ze to była najlepsza decyzja w moim zyciu.