Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypada czy nie? Waszym zdaniem.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Mój syn w czerwcu bierze ślub i zastanawiam si nad kreacją. Nie ukrywam, iż lubuję się w czerni i właśnie ten kolor planuję włożyć na tę uroczystość. Jak powiedziałam o tym siostrze to była mocno zdziwiona twierdząc, że "nie wypada". Nie rozumiem dlaczego? To już nie te czasy, że kolor czarny na weselu kogoś szokuje. Zdania ni zmienię i na pewno ubiorę się w tym kolorze. Jstem ciekawa waszych opinii na ten temat.

Gość gość
Wesele w czerni ? chyba oszalałaś autorko! Kolor czarny kojarzy sie z żałobą .

Gość gość
zalezy tez duzo od kreacji, jaka to sukienka, jezeli czarna sukienka to musi robic efekt WOW, musi byc bardzo elagancka, musi się ona obronic swoją niezwykłością, bo jezeli bedzie to jakaś zwykla czarna to niektórzy pomysla że nie cierpisz synowej i na znak żałoby założyłaś czarna kieckę , był taki film z Lopez i Fondą ze tam właśnie tesciowa by zrobić na złośc synowej miała czarna kiecke, i chyba w typu trudne sprawy czy coś takiego ostatnio jakąs powtórkę ogladałam i tez tak było,tak ze moim zdaniem może piękna czarna suknia być --------ale ty to tez napisałaś jakimś takim władczym zdaniem ,że na pewno ubierzesz sie w tym kolorze bo naprawde lubisz tak czarny ze nawet na slub syna nie włożysz innego koloru , czy chcesz tym coś komuś udowadnić

Gość gość
Nie przesadzajmy. Tak było kiedyś. Od dawna mam w planach ubrać się w tym kolorze bo po prostu mi w nim dobrze.

Gość Teppic    No1
Moim zdaniem - jeśli parze młodej to nie przeszkadza - droga wolna :)

Gość gość
Dlatego mezczyzni ubieraja sie na slub na czarno.

Gość gość
Mam już jedną upatrzoną taką do łydek.

Gość gość
No bez przesady. Co mogłabym chcieć tym udowodnić? Ubiorę ten kolor na pewno, bo w nim czuję się najlepiej. Niespecjalnie myślę o tym co pomyśli synowa.

Gość Teppic  No1
Cokolwiek zrobisz, pamiętaj, że to święto młodych i to ich zdanie się liczy. Nie twoje (a przynajmniej nie ostatecznie) i nie siostry. Spytaj młodych, kropka.

Gość gość
No rzeczywiście, jeszcze się będę pytać młodych czy mi wypada. No bez przesady.

Gość gość
Przefarbuj włosy na blond ,bo czarne nie pasują na wesele to kolor źałoby . W Indiach kolor źałoby to źółty . Nikt w Indiach nie ma na weselu źółtych włosów .

To już nie te czasy, że kolor czarny na weselu kogoś szokuje. Zdania ni zmienię i na pewno ubiorę się w tym kolorze. Jstem ciekawa waszych opinii na ten temat. x to na chuj drażnisz ludzi?

No bez przesady. Co mogłabym chcieć tym udowodnić? (...) co pomyśli synowa. x ojojoj ktoś podkrada synusia i mateńce odpiertala? jeszcze wygol łeb i zacznij się puszczać.

Gość gość
Pierwsze słyszę, że na ślub nie można włożyć czarnej sukienki. Ja taką włożyłam 10 lat temu na ślub kuzynki. Sukienka elegancka na ramiączka, miała delikatne szare kwiatowe zdobienia i brokatowe akcenty. No na pogrzeb to ona się nie nadawała, chociaż.... Wszystkim się podobała a potem jeszcze pożyczyłam ją przyjaciółce na ślub jej koleżanki. Do tego miałam czarny żakiet z takiego śliskiego, świecącego materiału.

Gość Teppic    No1
@ Przyszłaś tu wysłuchać opinii innych, oto one. Ja, gdyby moja żona nie życzyła sobie, żebyś przychodziła na nasz ślub na czarno, nie wpuściłbym cię na ślub na czarno. Proste. Raz jeszcze - to ich święto, nie twoje. Nikt się raczej nie będzie awanturował, bo to bzdura, ale spytać ci wypada.

Gość gość
Broken jak zwykle wygłasza swoje mądrąści.

Gość gość
Przefarbuj sobie włosy na małźy .

Gość gość
Baby sie stroją na wesele a z nosa włosy im wyrastają .

Gość gość
Nie idziesz na to wesele jako zwykły gość, którego strój mało kogo interesuje tylko jako matka pana młodego. Ubranie czarnej sukienki w takiej sytuacji jest mocno niestosowne i na pewno wywoła komentarze ludzi. Jak masz to gdzies to zakładaj, nikt ci nie zabroni ale po co w takim razie pytasz sie na forum

Gość gość
Ale jest różnica miedzy młoda dziewczyna w czarnej sukni z akcentami, a dojrzała kobieta. Siła rzeczy to sie kojarzy z żałoba, wdowienstwem. Autorko, rozjaśnij ta czerń czymś wesołym, bolerko, torebka, buty. Swojego czasu, nie tak dawno temu, krążyło tu zdjecie, na Ktorym jedna z mama młodej pary miała czarna sukienkę Z jakimis frędzlami czy falbanami przed kolano (!) i taka biała futrzana etole - wyglądało Żenująco :O:D

Gość gość
A ja uważam, że czarny kolor zawsze wypada pod wyjątkiem, że kreacja jest na miejscu. Bez dekoltów itp.

Gość gość
to zle wrozy parze mlodej. mama nie moze na czarno

Gość gość
to za bobony

Gość gość
to stare zabobony rób jak uważasz.

Gość gość
Czemu bez dekoltu? Bez dekoltu to właśnie na pogrzeb pasuje.

Gość gość
Jeśli to jest Twój styl i na codzień ubierasz się na czarno, to ja nie widzę powodu czemu masz go zmieniać na wesele. A to że to przynosi pecha. Jezu, ludzie! Do kościoła chodzicie a w zabobony wierzycie. Albo jeszcze lepiej, w nic nie wierzycie a w zabobony tak. Na litość, Mamy XXI wiek.

Gość gość
Nie to chodzi nawet o zabobony, a o tradycje, ze czerń jest u nas kolorem Żałoby. Takze czarny ubiór u dojrzałej/starszej kobiety w dzien wesela moze wyglądać dość osobliwe. Ja byłam kiedys na ślubie w czerni, ale miałam troche ponad 20 lat i sukienka była ozdobiona żółtymi "maziajami".

Gość gość
Tradycją to jest ubieranie choinki na Boże Narodzenie. A czarny strój zakłada się nie tylko na pogrzeby. Jest to dość klasyczny ubiór. Jeśli odpowiednio dobrany (bo to i krój i dodatki do takiej sukienki są ważne) to nie powinno to nikogo razić. No chyba, że założy czarny welon :P

Gość gość
Moim zdaniem nie wypada. Byłam na wielu weselach i na ani jednym nie widziałam osób z najbliższej rodziny w czerni. Pomyślałabym, że jesteś w żałobie... W ogóle wydaje mi się, że na letni ślub nie pasuje czerń.