Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do dentysty

Polecane posty

Gość gość
znaczy się nakręćmy na wałeczki by mieć loki ? Hmm super sprawa , będziemy mieć lokowane za darmochę ..:D

Gość gość
Lokowanie zębów, a ja nie mogę :-D :-D :-D

Gość gość
ratunku autorko chyba oszalałas ;) jestem higienistką stomatologiczną, tylko przy leczeniu kanałowym przepłukuję sie kanały podchlorynem, on ma zapach domestosa. Do zwykłych wypełnień sie tego nie robi. Fleczer jest miekki i raczej Ci sie nie utrzyma w przednich zębach, bedzie to widoczne. serio nie masz 200 zł zeby zrobic wypełnienie????

Gość gość
Lokowanie wbrew naszym reakcjom to nic śmiesznego :classic_cool: to sprawa pierwszorzędna która pokazuje kto fleja, a kto zadbaś :classic_cool:

Gość gość
do dziś Mądralo, a słyszałaś o tym, że jak się w dzieciństwie brało dużo antybiotyków, to pózniej też ma się słabe zęby.

Gość gość
tak chodzi o lAkowanie - ktoś kto ma plombowane zęby to fleja do potęgi N - jakoś dentyści mają zdrowe ząbki i nie mają plomb hehehe

Gość higienistkaaaaa
ludzie wyluzujcie, samo mycie zębów to nie wszystko, wazna jest tez genetyka, mamy takich pacjentów co dbaja o zeby a i tak im sie sypia, sa tez tacy co słabo o nie dbaja a maja silne genetycznie.

Gość gość
gość dziś do dziś Mądralo, a słyszałaś o tym, że jak się w dzieciństwie brało dużo antybiotyków, to pózniej też ma się słabe zęby. x Nie pisz tak do naszej mądrali :classic_cool: bo ona już i tam ma teraz zagwozdkę i guugluje :classic_cool: co to lokowanie , bo przecież tyle razy to napisała a nagle wszyscy się z tego śmieją. Lokownicy :classic_cool:

Gość gość
fluoryzacje zębów owszem mam robione często gdy jestem u dentysty ale to nie chroni mnie całkiem od próchnicy, o lakowaniu tez słyszałam ale o lokowaniu zębów to jeszcze nie

Gość gość
Nie ma co się martwić za 10lat implanty będą na NFZ to sobie wstawisz te jedynki:-D

Gość gość
20:55 no to na kafe usłyszałas o lokowaniu. Portal który uczy i bawi.

Gość gość
moja dentystka ma plomby, powiedziała mi ze ma całe poklejone że prawie w kazdym zębie ma plomby i takich głupot nie opowiada jak tu na kafe. Jest dobrą dentystką bo uzębienie robi ludziom jak nowe

Gość higienistkaaaaaaa
dentysci to tacy sami ludzie jak pacjentki i wiekszosc z nich ma plomby, korony a nawet implanty i nie wiem co w tym dziwnego.

Gość gość
ona chyba myśli ze dentyści mają zęby inne od innych śmiertelników i im się nie psują w ogóle zęby. Dentyści to tez widocznie fleje

Gość gość
wy zamiast dbać o zęby,chodzić na lakowanie i nitkować, to chwalicie sie ilością plomb w buzi (po pewnym czasie plomby śmierdzą w buzi) wstyd!!!a ja mam zdrowe,nieplombowane ząbki hehehe

Gość gość
Chwalipięto, pewnie masz zdrowe ząbki, bo płuczesz domestosem :-D

Gość higienistkaaaaaa
a niby czemu plomby miałyby śmierdziec??!!!! szczelna plomba nie ma żadnego zapachu, czesto jest niewidoczna taka dzis jest technika :) ludzie czego wy nie wymyslicie :)

Gość gość
gość dziś Chwalipięto, pewnie masz zdrowe ząbki, bo płuczesz domestosem smiech.gif x Zdrowe, odkażone i wybielone :D a oddech powala świeżością bryzy WC

Gość gość
Do osoby 20.58.NIE WIERZE CI,że jakakolwiek dentystka chwali się pacjentom,że ona ma plomby.Jaki ona dawałaby przykład do naśladowania? ŻADEN dentysta nie porusza z pacjentem spraw swojego uzębienia a tym bardziej nie przyzna sie do leczonych zębów.Rzadko który stomatolog ma leczone zęby.Oni nauczyli sie na studiach dbać o zęby w sposób profesjonalny i perfekcyjny.Każdy dentysta ma w domu narzędzia i preparaty którymi sam sobie usunie płytkę nazębną od której robi sie próchnica a której szczoteczka nie usunie dokładnie.Dentysta dysponuje też wiedzą na temat samodzielnego zrobienia mocnych preparatów przeciwpróchniczych.Dlatego naprawde rzadko który dentysta ma problem z zębami.

Gość higienistkaaaaaaa
no sorry wybacz ale ja przebywam wsród wielu stomatologów na co dzień i lepiej wiem od Ciebie w jakim stanie sa ich zęby. Moi dentysci nie ukrywaja przed pacjentami ze maja korony czy zeby po kanałówce. Pojmij w koncu ze szczotkowanie i nitkowanie nie uchroni przed próchnica. A pacjenci cenia sobie szczerość a nie zakłamanie :) sama jestem higienistką i oczyszczam im żeby wiec wiem doskonale jakie maja zęby. Dentysci to nie cyborgi że maja idealne zdrowe zęby, maja tylko lepszą swiadomosc i kasę od pacjentów zeby ich uśmiech był piękny :)

Gość gość
21:16 no powiedziała mi ze ma, a co to jakaś ujma? dentysta to nie człowiek? o różnych rzeczach ze mną porozmawia to i o zębach gadamy jak mi je robi

Gość gość
21:26 pomyłka, jeszcze dodam LECZ się na głowe

Gość gość
jeszcze napisz ze każdy dentysta ma wiertło w domu i sam sobie zęby leczy bo tego brakło

Gość gość
Do tej gość'iówy co uważa że dentyści muszą mieć i mają super zdrowe zęby. Pytanie: czy ty faktycznie masz takie nazwijmy to myslenie, czy po prostu durnie trolujesz? Bo idąc twoim tokiem "myślenia" to np. okulista nie ma prawa nosić okularów, a kardiolog musi mieć zdrowe serce i nigdy mu zawał nie grozi, itd itd. No więc co trolujesz czy masz ograniczone myślenie?

Gość gość
Do osoby 21.37.Naucz sie lepiej ściemniać,bo to co wyżej pisałaś o fleczerach to wiedza dziecka z gimnazjum a nie higienistki stomatologicznej mądralo.Higienistki stomatologiczne nie wypisują takich bzdur na forach internetowych tylko siedzą z dentystką w gabinecie i jej służą.A ty tu bajerujesz ludzi CODZIENNIE zamiast pomgać dentyście,bajerantko.

Gość gość
21:26 Każdy dentysta ma w domu narzędzia i preparaty ....... takie jak domestos i szczotka wc :D

Gość gość
gość dziś Do osoby 21.37......Higienistki stomatologiczne nie wypisują takich bzdur na forach internetowych tylko siedzą z dentystką w gabinecie i jej służą. x :D służą swojej pani stomatolog nawet w sobotę o 21:51 w jej gabinecie :D:D:D

Gość gość
ortopeda nie może mieć nigdy nic złamanego :D itd itd Mi by do głowy nawet nigdy nie przyszło ze dentysta nie może i nie ma plomb w zębach, większość ma ładne zęby ale też zrobione

Gość gość
A pani ginekolog sama odbiera swój poród :D

Gość gość
Do osoby 21.47.Co za bezsensowne porównanie !!! Zęby to nie to samo co oczy lub serce. Jak ktoś urodzi sie z wadą serca lub wzroku to nie stało sie z powodu zaniedbań.A popsute zęby zawsze są z powodu zaniedbań. Pomyśl zanim napiszesz porównanie nietrzymające sie sensu.