Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dom dla seniorow

Polecane posty

Gość gość

Witam... Zaczne od tego ze pomysl wzial sie stad ze mam babcie w podeszlym wieku, wzglednie sprawna. Chodzi i "ogarnia" w okol siebie ale wejscie i zejscie z czwartego pietra jest w zasadzie niemozliwe. Od 5 lat tkwi zamknieta w swoim mieszkaniu, jedyne wyjscie na zewnatrz to wyjscie na balkon. Ostatnio stwierdzila ze czuje sie jak w wiezieniu i nawet nie ma z kim porozmawiac bo w bloku "sami mlodzi":( No i.. pomyslalam sobie, ze zapewne jest wiecej ludzi z takim problemem i moze jest zapotrzebowanie na cos takiego jak "dom seniora", zaznacze ze nie chodzi mi o osrodek opiekunczy, leczniczy bo do tego to chyba trzeba jakies kwalifikacje, doswiadczenie i w ogole... Mam taka mglista wizje wystapienia z jakims wnioskiem do gminy o jakies dofinansowanie na budowe i/lub grunt.. lub do innej instytucji, nie wiem, moze jakas dotacja z unii? Budowa domu gdzie kazdy mialby jakis swoj maly pokoik, lazienka ew. aneks kuchenny, takie sklejone razem kilka mikro mieszkan parter/Ipietro. Nie wiem czy traktowane jako wynajem czy wykup... to taka.. bardzo mglista wizja. Prosze o Wasze opinie/sugestie.

Gość ja_Dyzio
oczywiście każdy Urzędnik/Urzędniczka zatrudniona w Gminie pierwsze co sobie pomyśli, że kolejna 'cwaniara' chce i ma zamiar wyrwać pieniądze unijne na własne potrzeby mieszkaniowe i jeszcze 'grunt' potrzebuje pod budowę PENSJONATU , Urzędniczka w Gminie odrzuci taki pomysł natychmiast i odpisze, że na taki cel gruntów w Gminie brak , jeżeli 'inwestorka' chce wybudować DOM SENIORA albo Pensjonat dla ludzi starych i schorowanych to SENIORZY zainteresowani takim Domem powinni zrobić 'zrzutę' na taki DOM aby w takim domu zamieszkać na starość , Polska to piękny kraj

Gość gość
A ktory senior bedzie chcial oplacic sobie miejsce w domu ktory powstanie nie wczesniej niz za dwa trzy lata? Starsi ludzie boja sie ryzyka, nie zainwestuja w dziure w ziemi.. poza tym chyba chcialam zeby to bylo tez wsparcie dla osob biedniejszych ktore nie moga sobie pozwolic na zakup mieszkania pelnowymiarowego...

Gość ja_Dyzio
spadłaś z planety VENUS zadając takie durne pytania ?

Gość gość
Nie wiem co ma venus do tematu, ale moze faktycznie moje wyobrazenia sa oderwane od rzeczywistosci... :(

Gość KryskaKryska
Skorzystaj z porad dostępnych na stronie https://zycieseniora.com/ Senior w domu opieki musi czuć się swobodnie i bezpiecznie. Ważne zatem jest, aby personel pracujący w domu opieki był z zamiłowania opiekunem, taki człowiek idealnie zrozumie potrzeby swojego podopiecznego i dołoży wszelkich starań, aby senior czuł się jak u siebie. Niezwykle ważna jest dieta. Często od niej zależy stan zdrowia i samopoczucie pensjonariusza, a także humor. Przy wyborze domu opieki należy brać pod uwagę elementy, która zapewnią pensjonariusza zdrowie, rozrywkę, bliskość z naturą, kulturę, aranżację własnej przestrzeni i wolność, z której pensjonariusze cieszą się najbardziej.