Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PanTajny

Niska samoocena

Polecane posty

Gość PanTajny

Witajcie:) Mam do was pytania, mianowicie moja dziewczyna ma troche niska samoocene, i nie lubi swojego ciała :/ Według mnie nic jej nie brakuje i nic jej nie pitrzeba wiecej ale ona uważa inaczej :/ Mam do was pytanie co moge zrobic aby pomoc jej sie przełamac? Bo np jestesmy sobie jak mam wolny dom nikogo nie ma i czasami dochodzi do pieszczot reka ale z przyczyn podanych wyżej ona nie chce np zdjąć spidni/stanika. Powiedziała mi ze gdyby nie brzydziła sie swojego ciała to juz dawno razem leżeli bysmy rozebrani itd. Chciałem prosic o pomoc, jak moge jej pomoc przełamac, aby zrozumiała ze jej ciało jest piekne i niczego jej nie brakuje i nic wiecej nie trzrba tam zmieniac. Prosze o pomoc :) Z góry sorki za literowki bo pisze to szybko na telefonie i zdarzają sie.

Gość gość
Skoro wyraźnie powiedziałeś jej ,,że Tobie to nie przeszkadza'' a ona dalej upiera sie przy swoim to nie jesteś w stanie jej pomóc.Jeśli ona wstydzi sie swojego chłopaka do którego powinna mieć zaufanie to ona ma głęboko zaniżoną samoocenę i musi iść do psychologa.Pomoc dla niej to kilkadziesiąt spotkań z psychoterapeutą.