Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pranie dywanu z bardzo gęstym i wysokim runem

Polecane posty

Gość gość

Witam forumowiczów. od kilku lat posiadam dywany, które są bardzo gęste i z wysokim włosiem i wspaniale się prezentują w pokojach. chodzenie na boso jest przyjemnością i dosłownie się zapada człowiek w nie. wszystko byłoby fajnie, ale są też minusy posiadania tych dywanów, bo łatwo wchłaniają wszelki kurz i zapachy, bardzo chciałabym je odświerzyć przed zbliżającymi się świętami i moje pytanie brzmi jak takie dywany się pierze. pozdrawiam serdecznie,

Gość gość
Powiem szczerze, że czarno to widzę. zwłaszcza o tej porze roku. jak mieszkasz w bloku, to raczej tego samemu nie wypierzesz, a jak w domku z ogrodem, to można próbować tradycyjnymi metodami na zewnątrz, ale tylko w letnie dni. wydaje mi się, że najbardziej sensownym wyjściem będzie poszukanie fachowca, który przychodzi do domu i pierze specjalnym odkurzaczem, lub poszukanie jakiejś dobrej firmy piorącej stacjonarnie. pozdrawiam.

Gość gość
faktycznie będzie problem, bo taki dywan będzie bardzo wciągał wodę. wyżymać dywanu raczej się nie da. odpuść sobie kombinowanie i poszukaj jakiegoś sensowną pralnię, która to dobrze wypierze a potem wysuszy.naprawdę czasami nie warto być skąpym, bo chytry dwa razy traci.

Gość gość
Może się przyłączę do tematu i też niedawno miałem do wyprania dywany. można nazwać, że z grubego runa, a przy tych nie sprzyjających temperaturach nie było innej opcji jak poszukac fachowców. dostałem od kolegi namiary na pralnię Pierzdywan, która mieści się na Kiełczowskiej 62 we Wrocławiu i po skontaktowaniu się z nimi przyjechali osobiście po dywany i juz po kilku dniach na podłogach miałem czyste, pięknie wyprane i SUCHE dywany. jaki to teraz komfort chodzić po ciepłych dywanach w tak mroźne dni. Myślicie pewnie, że cała emerytura na to poszła? Bez przesady. Było taniej niż się wydaje. pozdrawiam!

Gość gość
mnie również firma Pierzdywan nie zawiodła, bo moimi dywanami zajęli się konkretnie i plamy, które myślałem, że nie znikną jednak potrafili wyczyścić i dużą zaletą jest w tej pralni, że mają całkiem wygodny i duży parking, a na Psie Pole nie mam daleko.

Gość gość
z tego co zdążyłem zauważyć, to w tej pralni pierzdywan potrafią praktycznie wszystkie gatunki dywanów wyprać i co ciekawsze po takiej ingerencji tym, która się nie zmienia i wyglądają praktycznie przed chwilą kupione w sklepie. widocznie mają tak nowoczesną technologię, że bez ryzyka można wszystko bez obaw oddać do prania.

Gość Gosc

Przed świetami może komuś się przyda namiar na Pierzdywan, to podaje 514514824