Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysypka

Polecane posty

Gość gość

czerwona wysypka swedzi strasznie w nocy, ktos ma pomysl odczego to moze byc??

Gość gość
miałam tak jak zmieniłam płyn do prania, dostałam strasznej wysypki, bo okazało się, że jakiś składnik mnie uczulał.

Gość gość
- alergia - uczulenie - podrażnienie - reakcja nerwowa - początek jakieś choroby

Gość gość
Jak miałam świerzb to miałam podobne objawy i właśnie skóra najbardziej swędziała w nocy i po kąpieli. Najlepiej isc do lekarza, bo z tymi wysypkami to nie ma żartów

Gość gość
a co najlepiej na ten świąd przy świerzbie? już nie mogę wytrzymać, a nic mi nie pomaga

Gość gość
a co stosujesz na świerzb? na sam świąd spróbuj leków przeciwalergicznych.

Gość gość
ja na świerzb to polecam novoscabin, jesli jest sie konsekwentnym i stosuje sie to wszystkich zasad to można się tego raz na zawsze pozbyć

Gość gość
ja slyszalam ze swierzb bardzo lubi wracac. ze niewyleczony prawidlowo wraca od razu. masakra. moja koelzanka aktualnie sie meczy z t ym to nie wychodzi z domu.

Gość gość
do mnie tez wrocil po miesiacu... zaczelam juz leczenie tym novoscabinem no i tym razem codziennie zmieniam posciel i reczniki i wszystko do pralki na wysoka temp. niestety inaczej nie da rady tego wyleczyc

Gość gość
a jak długo to trzeba stosować? jest jakas zasada czy trzeba to stosować aż ustąpią objawy?

Gość gość
stosuje sie 5 dni ale najwazniejsze to wlasnie robic wszystko zeby nei doszlo do ponownego zakazenia czyli zmieniac posciel reczniki ubrania koce itp. no i zeby wszyscy domownicy sie leczyli jednoczesnie

Gość gość
czyli maja sie leczyc nawet jesli nie maja objawow??? u mnie jest tak, ze z rodziny tylko ja sie zarazilam swierzbem

Gość gość
tak, trzeba sie leczyc nawet jak sie nie ma objawow bo objawy pojawiaja sie dopiero po jakims czasie. a osoba ktora zaczyna leczenie zostanie w innym wypadku ponownie zarazona

Gość gość
a dlugo utrzymywal sie u was ten świąd? ja juz jestem po leczeniu, ale skóra wciąż mnie swędzi, mam zastosować na to te leki na alergie?? tylko czy to nie jest czasami oznaka, ze nie wyleczyłam tego swierzba?

Gość gość
spokojnie, świad sie utrzymuje nawet ok miesiaca. bierz leki na alergie i wszystko bedzie ok

Gość gość
a jak dlugo pozostac w domu zeby czasami nikogo nie zarazic w pracy, powinnam przeczekac az ten swiad minie?

Gość gość
zostan przynajmniej na czas leczenia czyli okolo tygodnia, potem juz nie powinnas zarazac

Gość gość
ja się chyba zaraziłam świerzbem.. nie mam pojecia w jakim miejscu, ale objawy sie zgadzają. nie wiem czy moge zastosowac cos bez recepty przy mojej skorze, bo jestem atopikiem:(((

Gość gość
sproboj z tym novoscabinem, on powienien pomogl, ale moze idz tez do lekarza jesil masz silne objawy azs plus swierzb

Gość gość
nie wiem czy to świerzb, ale strasznie swędzi i w nocy jest najgorzej..

Gość gość
no to jeśli w nocy świąd się nasila a wysypa jest grudkowata i ma takie przeczosy czyli takie podłóżne ślady jakby pod skórą to świerzb.

Gość gość
a jak to najskuteczniej zwlaczyc ?

Gość gość
u mnie nie działały żadne domowe sposoby, bo chcialam świerzb naturalnie zwalczyc, ale poszlam ostatecznie do lekarza i zalecil mi taki preparat novoscabin i tym leczylam

Gość gość
no tak bo ja czytalam ze niby ocet pomaga ale ile to trzeba sie z tym meczyc i w dodatku smierdzi...