Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1190

kolejna ciąża wątpliwości

Polecane posty

Gość Marta1190

Hej kobietki, proszę o poradę, zdanie... Mam 8 letniego syna. W ciąży dostałam zakrzepicy żył głębokich i szczerze mówiąc było ze mną słabo, ponieważ późno to wykryto, ale otrzymałam leki, zastrzyki itd i pomogło, a po porodzie już w ogóle wszystko poszło w niepamięć. Nigdy nie planowaliśmy drugiego dziecka, ja czułam się dobrze i nam we trójkę było dobrze, ale ostatnio coś się zmieniło i chyba chcielibyśmy drugie maleństwo, tym bardziej że syn chciałby rodzeństwo. Mam jednak obawy przed wspomnianą zakrzepicą, a po drugie mam problemy żołądkowe które niestety muszę leczyć cały czas i przyjmować leki i kolejna sprawa to problemy z kręgosłupem, jest mega przeciążony i trudno mi najprostsze rzeczy zrobić w domu. Czy warto ryzykować drugą ciążą?

Gość gość
ja bym nie ryzykowała swojego zdrowia

Gość gość
ja też

Gość gość
Zakrzepica to nic bo teraz mozna sie zabezpieczyc przed nia wczesniej. Gorzej z tym kregoslupem jesli teraz nawala to ja bym nie ryzykowala bo nikt Ci nowego kregoslupa nie da.

Gość gość
Daj spokój . Myśl o swoim zdrowiu . Chcesz zostać kaleką ? Masz rodzinę i na nich sie skupiaj a nie myslisz o ciązy która może Ci zaszkodzić .

Gość gość
mieć drugie dziecko przy takich chorobach, ryzykować, to trzeba być osobą niemyślącą,

Gość gość
dokładnie, powyżej mają rację!

Gość gość
a ja dla dziecka wszystko bym zrobiła

Gość gość
22:20 tak a później szlag trafi całkiem kręgosłup albo żołądek i co? dzieciątko zostanie tylko z tatą i bratem? w ciąży jest duże obciążenie na plecy i na żołądek też, szczególnie przy końcówce, przecież dziecko rośnie i uciska narządy, weź droga autorko ciesz się życiem takim jakie masz, nie podjęłabym takiego ryzyka, oczywiście zdarzają się babki, które z różnymi chorobami zachodzą w ciążę i udaje im się, ale masz już jedno dziecko i nie komplikujcie sobie niczego już :)