Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

iść do psychologa? czy to wstyd?

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam już u siebie początki depresji. Może to się wydawać śmieszne, ale doskwiera mi samotność. Mam 24 lata, i nigdy nie miałam chłopaka. Dla mnie jest to dziwne, że w tym wieku jeszcze nigdy nikogo nie miałam, w czasach gdy nawet 12-latki są "w związku". Mam niską samoocenę, nie uważam się za ładną, piękną kobietę. Tak po prawdzie, to nawet nie uważam się za kobietę, tylko dziewczynę. Na kobietę trzeba mieć wygląd, a ja wyglądam jak chuchro z gimnazjum, chociaż marzę by mieć kształty kobiety, niestety nie udaje mi się. Druga sprawa, że już stałam się strasznie zdesperowana. Każdego spotkanego faceta traktuje jak przyszłego męża. Każdemu facetowi patrzę na palce, w poszukiwaniu obrączki. Nie wiem, oni to wyczuwają? Właściwie, to nie wiem gdzie chodzić, aby poznać kogoś. Imprezy odpadają, nie lubię chodzić po dyskotekach, nie jestem "typem" imprezowym. Już po prostu nie raz zdarza się, że płaczę po nocach, że inni są w szczęśliwych związkach, biorą śluby a ja ciągle sama i sama. Jestem już tak zdesperowana, że wyszłabym za każdego, byle by mnie tylko zechciał, nie ważne że mi się nie podoba... Już mnie do szału doprowadza, jak w pracy słyszę co chwila: "mój mąż to czy tamto". Słowa: mój mąż i seks po prostu działają na mnie jak płachta na byka. Boję się, że za niedługo skończę 30 lat, i dalej będę sama, bez dzieci, bez męża ani nawet chłopaka. Dla niektórych chłopaków to jest strasznie dziwne, że do tego czasu jeszcze nikogo nie miałam, inni w tym momencie od razu urywają kontakt bo uważają że kłamię, no chyba że powiem, że mi chodzi tylko o seks, to chętnych jest bardzo dużo. Ja już nie mam siły po prostu...

Gość gość
jak przychodzi takie pytanie do głowy to znaczy żeby iść

Gość gość
podasz gg?

Gość gość
Psycholog wstydem? A ginekolog, internista to nie wstyd?

Gość Teppic   No1
Żaden wstyd. Idź, zyskasz na tym, na pewno bardziej, niż wystawiając się tu na chętnych do wykorzystania twojej słabości.

Gość Carycka
Bardzo rozsądne Autorko, warto iść jeśli czujesz taka potrzebę.

Gość gość
jestes dosc mloda jeszcze

Gość gość
Wizyta u psychologa na pewno nie zaszkodzi Tobie. To,że nie masz chłopaka jest poniekąd Twoim wyborem. Nie napisałaś,że SZUKASZ GO w miejscach sprzyjających poznaniu kogoś.Mężczyzna nie przyleci do Ciebie na skrzydłach. Trzeba zadać sobie troche wysiłku aby kogoś takiego spotkać. Ludzie poznają sie w szkole,w pracy,na kursie,na wczasach. Nie polecam takich miejsc jak bary lub portale internetowe. W nich znajdziesz jedynie kochanka.:-D