Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy ze stresem

Polecane posty

Gość gość

Bardzo często czuje się zestresowany w towarzystwie innych ludzi , głównie gdy jest to jakaś poważna rozmowa , jakoś tak trochę przejmuje się co inni o mnie myślą. Generalnie to ten stres mi się włącza automatycznie , czyli tylko znajdę się w sytuacji gdy poznaje jakiś ludzi od razu stres z automatu i zazwyczaj problem z opanowaniem jego. Przykład byłem kiedyś na rozmowie o prace osoby , które mnie przepytywały próbowały mnie sprawdzać , dawać podchwytliwe pytania , do tego mieli minę bardzo poważną i automatycznie mega mnie to stresowało. Gdy jestem samemu to nie mam w ogóle stresu , w domu to zupełnie na luzie bez stresu tylko przychodzę do jakiejś poważniejszej sytuacji od razu stres . Co zrobić by się nie stresować , ogólnie w towarzystwie innych ludzi (jak zmienić myślenie , albo działanie mojego umysłu)?

Gość gość
masz fobię społeczną musisz iść na terapię ewentualnie poczytaj fachową literaturę i zastosuj się do tego co piszą

Gość gość
sete se jebnij inny juz nie bedziesz🖐️

Gość gość
Odszukaj w pamięci obrazy, wspomnienia uczuć, które przynoszą ci ulgę, łagodza, wzruszają, roztkliwiaja, to są uczucia przeciwne do stresu, muszą to być nośniki uczuć a nie emocji i nie wspomnienia orgazmów:p

Gość gość
Zawsze tak miałem , że kontakty z ludźmi mnie stresowały , głównie gdy ktoś nakłada na mnie jakiś obowiązek albo presje .

Gość gość
Stres w takich wypadkach jest przejawem przemęczenia psychicznego organizmu, potrzebny jest odpoczynek psychiczny, reset farmakologiczny ale lepiej naturalny, po to są urlopy i zwolnienia lekarskie, terapie uczące metod relaksacji.

Gość gość
jakie są metody relaksacji ? Ogólnie mam taki zawód w którym łatwo mieć zmęczenie psychiczne spedytor , ciągle są jakieś nie przewidziane sytuacje , praca operacyjna. Jak sobie radzić ze stresem w sensie na bieżąco typu jestem w stresowej sytuacji , ale by mnie ta sytuacja zbytnio nie ruszała ?

Gość gość
Do autora. Stres w trakcie rozmowy z obcą osobą występuje u każdego człowieka nawet u tego w pełni dowartościowanego. Jednak taki ekstremalny stres i lęk wynika z zaniżonej samooceny. Taki zestresowany,niedowartościowany człowiek boi sie tego jak wypadnie w rozmowie,czy ktoś go nie wyśmieje,czy ktoś go nie skrytykuje itd. Oczywiście źródłem takiego silnego stresu są przykre doświadczenia z dzieciństwa - złe traktowanie przez rodziców i ludzi.Jak z tego wyjść? Problem jest złożony. Przede wszystkim trzeba spotkać sie z psychologiem aby ocenił stan Twojej osobowości - charakteru i temperamentu. Potem czeka Cie ,,trening rozmów z ludźmi''. Pamiętaj,że prezenterzy telewizyjni lub aktorzy też musieli przejść końską dawke stresu zanim stali sie tak odważnymi rozmówcami przed kamerą.Trening czyni mistrza. :-D

Gość gość
mam 22 lata i tez tak mam od kiedy tylko pamietam od 2 lat lecze sie na gleboka depresje rozwinieta m.in. przez fobie spoleczna.. idz prosze do specjalisty, trzeba sie ratowac jak najszybciej sie da, zanim nie dojdzie do pogorszenia sie stanu zdrowia

Gość gość
20.04 nie wiem, wyobraź sobie ze walisz ręką w ścianę, czy bluzgasz w myślach, ponoć pomaga, od dłuższego czasu stres mnie za bardzo nie dotyczy, mam wylane na większość spraw, liczą priorytety i priorytetowi ludzie.

A dla mnie rady nic nie warte i tyle . Osobiście uważam że tu ważne jest odejście osobiste do danej dyskusji bądź rozmowy jak wyżej podanej przez autora „rozmowy o prace „

Powodow oraz czynników jest wiele . Chętnie powiem Ci co o tym myśle jeśli tylko Cię to zainteresuje . Tym czasem nie robię „spanu” wypowiedzi

Gość gość
powiedz jestem ciekaw ?

Gość gość
gość dziś Do autora. Stres w trakcie rozmowy z obcą osobą występuje u każdego człowieka nawet u tego w pełni dowartościowanego. Jednak taki ekstremalny stres i lęk wynika z zaniżonej samooceny. Taki zestresowany,niedowartościowany człowiek boi sie tego jak wypadnie w rozmowie,czy ktoś go nie wyśmieje,czy ktoś go nie skrytykuje itd. Oczywiście źródłem takiego silnego stresu są przykre doświadczenia z dzieciństwa - złe traktowanie przez rodziców i ludzi.Jak z tego wyjść? Problem jest złożony. x Dokładnie tak.