Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anula1997

Bolerioza

Polecane posty

Gość Anula1997

Cześć wszystkim. Zacznę może od tego że moja fatalna przygoda z tą cholerna chorobą jaka jest bolerioza miała miejsce z 8 lat temu.... Wtedy ugryzł mnie kleszcz (samego ukłucia nie pamiętam , nie wiem kiedy się to zdarzyło.. ) ale po jakimś czasie pojawił się rumień... Na początku dostałam alertec bo przecież to "uczulenie". Ale nie pomogło. Rumień robił się coraz większy... Poszłam do dermatologa okazało się że mam tą bolerioze. Pani doktor potraktowała mnie wtedy jak dzieciaka ( mialam 13 lat) i niestety dostałam za mała dawkę leku.... Dostałam skierowanie do kliniki i w kółko badania. Miałam tylko robione ELISA albo WB. Właściwie wtedy leczyłam się około 2 czy 3 lat byłam tylko na 2 antybiotykach i to w odstępie czasowym. Żadnych wspomagaczy. Właściwie nie miałam żadnej wiedzy na temat tej choroby niestety bo moja lekarka była taka niemowa że trzeba było kupić słowo.... Wyniki samoistnie spadały. Moja pani doktor powiedziała że już jestem zdrowa że mam bolerioze przebyta. Jaka to radość jeden problem z głowy. Dodam że oprócz rumienia nie miałam żadnych objawów nic mnie nie bolało ! Niestety widocznie mój lekarz nie byl na tyle obyty z wiedzy na temat tej francy bo nie poinformował mnie że to było tylko uśpione i że może znów zaatakowac. ;/ Także znów w listopadzie 2017 zaczął się mój dramat.... teraz mam 21 lat. Zaczęło się od stawów .. najgorzej z prawa ręka bo potrafi mi drętwieć albo czuje że jest taka nie moja ta ręka .. Zrobiłam badania bo pierwsza myśl to to że mam nawrót choroby. I miałam rację. Wyniki miałam igm 41 a igg 10.. Pojechałam na prywatną wizytę i dostałam unidox , enterol, nestatyne , witaminy biorę do tej pory na własną rękę . Wybrałam antybiotyk przez 30 dni. Odstawilam cukier . Zamowilam też szczec niestety bolał mnie po miesiącu żołądek więc odstawiłam.... Teraz biorę też rdestowiec z reka jest lepiej. Ale co do szczeci nie wiem powiedzcie jak ja dawkować i czym się wspomóc jeszcze ? Robiłam teraz badania i spadly minimalnie. Igm 31 a igg 7 . Powiedzcie czy to jest dużo ??? Doradzcie mi proszę jak sobie poradzić z tą choroba jak ja zniwelować??? Pomocy .! ;(

Gość gość
Nie bolerioza tylko boRelioza idiotko.