Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Kłamstwo przed ślubem

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Nazywam się Olga i sama nie wiem w jakim celu to pisze. Może szukam porady, kogoś kto popatrzy z boku na cała sytuacje i oceni ją racjonalnie. Ale od poczatku... Z moim narzeczonym znamy się bardzo długo, ale jesteśmy razem 4 lata. Za niecałe trzy miesiące mamy zaplanowany ślub a ja nie jestem pewna czy go chce. Doprowadziła do tego pewna sytuacja. Otóż nienawidzę papierosów. Mój mężczyzna kiedyś, już w trakcie związku przyłapany na paleniu i po długich prośbach obiecał mi, że nie będzie palił na codzień, ewentualnie na jakiś imprezach co w sumie aż tak bardzo mi nie przeszkadza. Myślałam, ze ta kwestie mamy już za sobą a tutaj odkryłam, ze od prawie roku tzn. odkąd zmienił prace reguralnie pali. Nie są to jakieś wielkie ilości ale jednak. Ostatnio podczas wizyty u niego znalazłam elektrycznego papierosa, którego kupił za moimi plecami bez mojej zgody i wiedzy, mimo tego, iż wiedział ze się mi to nie podoba, gdyż kiedyś na ten temat rozmawialiśmy. Czuje się tak jakbym przez ten prawie rok była z zupełnie inna obca mi osoba. Nie potrawie zrozumieć jak mógł mnie tak okłamywać, tym bardziej ze sama nie umiała bym go skłamać. Nawet najgorsza prawdę na moja niekorzyść wyznaje mu w ten sam dzień, gdyż nie potrafię go oszukiwać. On oczywiście stara się zamieść cała sprawę pod dywan i twierdzi ze ma stresująca prace i ze nie pali dużo. Już nawet bardziej niż o sam fakt chodzi mi o to kłamstwo. Nie potrafię tego zrozumieć jak można komuś mówić ze się go kocha i tak oszukiwać. Czuje się tak jakbym każdego dnia żyła obok innej osoby a on mówił mi to co chce usłyszę. Tłumaczy się ze bal się mi powiedzieć prawdę bo mam ciężki charakter i wie ze była bym zła. Jestem w kropce. Ślub za trzy miesiące a ja nie potrafię się pozbierać i nie wiem czy go chce! Kocham go ale boli mnie to kłamstwo i boje się, ze skoro raz mnie tak oszukał, będzie potrafił zrobić to kolejny raz. Proszę o pomoc i jakieś rady, gdyż sama nie wiem co mam z tym zrobić. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować