Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powinnam mieć pretensje do teściowej?

Polecane posty

Gość gość
Babcie mają obowiązek powiedzieć nie i synowym i córkom, one już swoje dzieci odchowały. I o czym ta głupia gadka, zabawne te pretensje niewychowanych chamek, uśmiałam się,

Gość gość
Drogie babcie, nie dajcie się wykorzystywać i robić z siebie służące, sprzątaczki, kucharki, niewolnice, szanujcie siebie, bo jak widzicie własne rodziny mają was gdzieś. Internet uczy, nie dajcie się zwieść, że ona , synowa czy córka taka biedna, bo ma dzieci, dość tego.

Gość gość
ostatnie wpisy wy potraficie czytać ze zrozumieniem ????? autorka jasno napisała 'teściowa płacze bo nie spędza czasu z dzieckiem " tak to jest jasne ????? synowa więc chce , prosi o te kontakty tak ????? zrozumiałyście i nagle teściowa już nie marudzi nie chce bo coś tam jej wypadło i już dziękuję tak ???? a za chwilę znowu jojczy bo okropna synowa dziecko izoluje tak ????? zrozumiałe poważnie uważacie że coś jest nie tak z synową a nie teściową wow .

Gość gość
teściowa t najgorszy sukon jaki się może człowiekowi przytrafić a WYJĄTKI to jak jedna na milion :-o

Gość gość
internet -uczy :-) hihi

Gość gość
Od półtora roku czytam te żałosne pretensje i potwierdzam zdanie poprzedniczki, internet uczy rozumu, u mnie skończyły się darmowe obiadki, odbieranie wnuków z przedszkola, bycie na każde zawołanie, a zaczęły wycieczki, wyjazdy, rowery, grille że znajomymi, itp, babcia żyje, jest nieuchwytna i...szczęśliwa, czego życzę innym babciom, życie zaczyna się po 60ce.

Gość gość
9:19oj klamiesz pustaku, kto by tam chciał z tobą kontaktu, jesteś jak zaraza, jak grypa, nie rozumiesz słowa NIE, a wnuczka to nie karta przetargowa, może teściowa mówi to co pasuje mówić a nie to co czuje, nie chce kontaktu z tobą ani twoim dzieckiem, to jasne

Gość gość
Coś nie tak z synowa, skoro ma czas na wypociny w necie, a nie ma czasu dla swojego dzieciaka i jak tu być miła dla takiej synowej?

Gość gość
8.32 - 40lat i emerytura, super, czyżby służby mundurowe? 9.06 - "babcie zmądrzały" czyli wam matki dzieci wychowały, ale wy takie głupie nie jesteście i się nie dacie. Nie ma to jak wdzięczność i podsumowanie własnych matek. 9.32 - życie zaczyna się po 60, gratuluję, a potem 80lat babcia zaniemoże i nie będzie wnuków w pobliżu bo ja, babcia była nieuchwytna, nie znają jej, więc co mają pomagać. U mnie w rodzinie wszystko wygląda inaczej, babcie, ciocie, dziadkowie pomagają matkom. Wychowanie w dużej rodzinie, bliskie więzy i nigdy żadna koleżanka nie była dla mnie tak ważna jak rodzina. Wszyscy pomagamy sobie finansowo, fizycznie i psychicznie, zawsze można na każdego liczyć. Rodzice nie mogą mi pomóc, to przyjedzie ciocia lub wujek. I tak wychowam swoje dzieci i ja też będę im pomagać. Do dziś mam kontakt z dziadkami, dzwonię, odwiedzam, sprzątam, przynoszę obiady, raz ja, raz mama raz wujek. Nikt u nas nie zostaje sam. Ale róbta jak chceta.

Gość gość
08:35 Nie martw się o nasze babcie,martw się o siebie byś miała czas i zdrowie na wychowanie swoich pociech i nie miała głupich pomysłow podpierania się babciami,one nie do tego służą.

Gość gość
Już widzę jak te synowe będą podcieraly na starosc teściowe w podzięce za opiekę nad wnukami! Pierwsze co to jak wnuki będą samodzielnie to teściowa dostanie wielkiego kopa w tyłek bo już nie będzie do niczego potrzebna.

Gość gość
9:45 Po 80 nie będzie przy mnie wnuków, bo one wtedy będą wychowywać swoje dzieci, natomiast obowiązek prawny w razie potrzeby będą miały wobec mnie moje dzieci, więc jesteś panienko niedouczona i niekumata, na dodatek klamczuszka.

Gość gość
9:45 A co cię to obchodzi, kto komu dzieci wychowywał, zajmij się swoimi dziećmi, twoja rodzina niby taka w porządku a ty wyrodek, bo prostak z ciebie i cham jak to w patologii

Gość gość
Do pani wyżej, mam dziecko 2lata, drugie w drodze i dwa razy w tygodniu zawożę obiad moim dziadkom, robię im zakupy na kolację i spędzam z nimi 2h. Szok nie? Mając dziecko można odwiedzić dziadków. W niedzielę zapraszamy ich na obiad do nas, a jak nie byłam w ciąży to sprzątałam z mamą im mieszkanie w soboty co dwa tygodnie, a co dwa tygodnie wujek z ciotką. Moja mama jeździ w inne dni, wujek z synami odwiedza w inne. Nie ma dnia, żeby ktoś ich nie odwiedził. Kochamy ich bardzo i kochamy ich dlatego, że byli "uchwytni" (jedna babcia się tu chwali, że nie będzie) i mieli dla nas czas i chęć by nauczyć nas tylu rzeczy, nigdy nie zapomnę jak byli dla mnie dobrzy. Ale cóż ty mnie nazwiesz kłamczuszką, bo widocznie nie obracasz się w takim towarzystwie.

Gość gość
9:59 czytam tą wypowiedź do której się odniosłaś i za cholerę nie wiem gdzie dziewczyna pokazała się jako patologia, prostak i cham...

Gość gość
czy wy nie widzicie że tu siedzi TROLL FACE torpeduje każdy mądry wpis hejtem i sk***ysyństwem OD TAKI MAŁY SK/U/R/W/Y/S/Y/N/E/K :-) Ale odniosę się do tego wpisu owszem po 80 dzieci maja obowiązek prawny i one mają też prawo umieścić takie śćierwo jak TY w przytułku żebyś zdychała w samotności ( i powinnaś być szczęśliwa w końcu zawsze cenisz sobie samotność , najlepiej spędzasz czas sama ze sobą , i dalej mówisz babcia jest nie uchwytna :-) )

Gość gość
W tym miejscu, gdzie oskarżyła, osadziła i wydała na niewinna osobę wyrok za, służby mundurowe, brak wdziecznoci swoim rodzicom za wychowanie dzieci(???), I chamskie to i prostackie i zaprzecza dobremu pochodzenie ze zdrowej rodziny. Komu zależy na skloceniu ludzi w tym kraju, na wymówieniu babciom, że one muszą, czy wam za to płacą, patologia i jeszcze raz patologia wraz z pustoglowiem.

Gość gość
10:15. Dałaś o sobie świadectwo, dla wyjaśnienia na chłopski rozum: wyszło szydło z worka, czyli patologia, i dno.Twoja matka pewnie by wolała w domu starości niż z tobą, ale ty myślisz, że to przywilej umierać przy tobie.Kazdy umiera sam , ty też sama umrzesz i bez szantażu, bo to już nie działa.

Gość gość
Mądrych wpisów jest tylko kilka i wszystkie od babc, które zmadrzaly i uwolniły się od narzucania im nie swoich obowiązków, reszta to dno i wodorosty, dzicz i patologia!

Gość gość
10:15. Ta osoba pisała, że lubi spędzać czas z przyjaciółmi, czyli z osobami, które ją szanują i lubią, a ty p********z od rzeczy i jeśli myślisz o umieszczeniu rodziców w przytułku, to odkładaj kasę, bo to kosztuje.

Gość gość
10.16 ale gdzie ja osądziłam niewinną osobę? Napisała, że po 40 wyprowadza się na mazury i pisała o emeryturze, wydało mi się, że pomyliła się o jakieś 20lat. Czy służby mundurowe to oskarżenie? Mam brata ciotecznego w wojsku i to cudowny chłopak.. Mam dziecko 2letnie i drugie w drodze, więc rodzice mi dzieci nie wychowali, ale dużo pomogli i jestem im wdzięczna i jestem na każde ich zawołanie, to działa w dwie strony. Nie oszukujmy się, patrząc po moich rówieśnikach 30+ sporo z nas było wychowanych przez dziadków, chodzi mi o wakacje na wsi i odbierania z przedszkoli, a potwierdziłaś to mówiąc "co ciebie to obchodzi kto komu dziecko wychowuje". Nie uważam tego za złe, bo miałam fajne dzieciństwo z dziadkami, a i rodziców mam wspaniałych. Po prostu u nas tak to działa, mieszkamy w małym mieście/na wsi i życie jakoś toczy się tu inaczej. Gdybyś mnie zobaczyła i poznała to w życiu nie nazwałabyś mnie patologią, ale cóż przez internet można się wyzywać nie?

Gość gość
gość dziś swietny plan, wtedy bedziesz wiedziec ze zyjesz, wogole chyba najgorsze lata w zyciu kobiety to byc matka malych dzieci, kiedy rezygnuje sie z samej siebie w 100%, czyli to obecnie powinno przypadac na 30-40 rz, przed 30 to czas mlodosci i malzentwa bez dzieci

Gość gość
10:33 jeszcze wyzwij kobietę od komucha i komplet , jesteś jak malpa która zawsze widzi deszcz gdy plują jej w oczy, może to wina małego miasta gdzie ludzie biedni, ciemni, niewykształceni i wszedzie wietrzą żydokomuna, ogarnij się kobieto, oszczędź wstydu.

Gość gość
10:15] Córeńki/synowe,każdy w chorobie /starośći jest zawsze sam,najlepsza rodzina nie załatwia tematu. Ta mądralina od przytułku niech tak nie podskakuje bo może nie doczekać ani przytułku ani pierwszej emerytury,złośc ją zeżre jak rak.Nie zycz nikomu tego co tobie niemiłe a starość przy kimś takim jak ty to obóz koncentracyjny,zero kultury,empatii,szacunku.U ciebie trzeba wszystko sobie kupić.

Gość gość
Mój syn poznał swoj przyszła żonę 400km od naszego miasta,to wieś na Podkarpaciu,ponoć na firmowej konferencji.Znali się 4 miesiące i zaciążyła więc postanowili zamieszkać w naszym mieście.Wtedy dopiero ją poznałam kiedy był śl.cyw. Była w 4 mies.ciąży,uświadomiłam że dzieci kocham ale nigdy ie będę ich niańką,wynajęli opiekunkę a ja miałam dziecko w każdy weekend łacznie z nocami,choroby,niechętnie bo dziecko które ma 5/6/7miesiący powinno być przy mamie,mamusia najwyrazniej miała to w gł.poszanowaniu.Więcej nie napiszę bo szkoda mi zdrowia itak nikt by w to nie uwierzył.

Gość gość
nic o mnie nie wiesz nie musze odkładać bo rodzice umarli młodo a TEŚCIOWA :-) nic nie wiesz o mnie

Gość gość
dziś [10:51 szczęściarze:)bo nie wiadomo jaka by ich starość przy tobie czekała.

Gość gość
10 42 znam takie jak ty tobie wolno wszystko nam szma/tom/ nic my nie ludzie my roszczeniowe sk***esyny , zera dna oj znam takie jak ty :-) bardzo dobrze to wasze pokolenie

Gość gość
10:53] nic dodac nic ująć,sama wszystko wiesz o sobie:):):) bo ja nie doczytałam takich określeń by ktoś tutaj użył.

Gość gość
10 53 powiało empatią i człowieczeństwem Twoje wpisy są jak bryza o poranku dodają otuchy chce sie po nich żyć Nie zero patologii i prostactwa cnota , dobro i pokora Biała jak anioł zazdroszczę żyć przy tobie umierać to zaszczyt :-)