Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jo_mi

OBJAWY CIĄŻY??? Czy lekarz może się mylić?

Polecane posty

Gość jo_mi
Wszystkie testy ciążowe były zrobione po albo w trakcie 'miesiaczki'. Usg też było robione w trakcie. Jedynie test beta HCG zrobiłam będąc już po 'miesiaczce'.

Gość gość
:D

Gość gość
A co jeśli owulacja sie przesuneła i to nie żarty. Czy wowczas testy nie wyszly by falszywie ujemne, bo zrobione za szybko. A krwawienie bylo krwawieniem impantacyjnym, albo poprostu ostatnim okresem ( bo I tak sie zdaza, że mimo ciazy jedno lub dwa krwawienia odpowiadające w czasie miesiaczce jeszcze wystepują)

Gość gość
O. Na pewno właśnie tak to było!

Gość gość
23:48 po krwawieniu implantacyjnym rosnie juz beta, wiec wyszlaby w badaniu. Ciaze naprawde nie tak trudno wykryc. Autorka wspolzyla z zabezpieczeniem, robila kilka testow, usg i bete z wynikiem negatywnym, ale jest w ciazy, bo miala infekcje gardla i uplawy...

Gość jo_mi
Dziekuje za odpowiedzi. Dla pewności zrobiłam dzisiaj test beta HCG ponownie. Mam nadzieję że rozwieje on już moje wszystkie wątpliwości.

Gość jo_mi
Test ciążowy z moczu, który dzisiaj zrobiłam wyszedł negatywny, więc jestem dobrej myśli. Jedyne co mnie dziwi, to że mam więcej białego śluzu niż zazwyczaj. W jakiej fazie cyklu pojawia się taka zwiększona ilość śluzu? Przed dniami plodnymi?

Gość Sierpniowka
Omg. Ja robiłam 6 testów które nie wykazały ciazy. Okresu nie było nadal więc zrobiłam betę. I dopiero wtedy wyszła ciąża. Robienie testu podczas okresu to jest największą głupota jaka słyszałam. Gdybyś nawet poroniła to wiedziała byś ze to poronienie. Ból jest bardzo bardzo duży. Poza tym. Uprawialas seks w zabezpieczeniu. Więc skąd podejrzenie o ciąży? Dziewczyno wkrecasz sobie jakieś chore masy jak ktoś na piksach, w żadnej ciąży nie jesteś. Chyba że urojonej.

Gość jo_mi
Robilam test ciążowy wtedy, bo nie byłam pewna czy to miesiączka czy plamienie implantacyjne, ponieważ moja miesiączka wygląda inaczej niż zwykle. Test beta HCG z krwi robiłam już po okresie. Dzisiaj minął tydzień od kiedy wystąpił 'okres' i test ciążowy z moczu jest negatywny, ale tak jak pisałam zrobiłam też betę dla pewnosci.

Gość gość
Niemożliwe. Beta na bank będzie pozytywna

Gość jo_mi
Beta wyszła mi <1,2 mIU/ml, według laboratorium, jeżeli wynosi ona <5, to znaczy, że nie jestem w ciąży. Myślicie, że to znaczy, że mogę ufać wynikowi? Robiłam w innym laboratorium niż poprzednio, wiec wyniki są w innych jednostkach prawda? Zaskoczyło mnie to, że teraz jest <1.2, a nie <0.1...

Gość gość
ej, to ciaza! Zacznij kupowac juz wyprawke!

Gość gość
A ty nadal to walkujesz?

Gość gość
Czyli przyrasta powoli.

Gość gość
Nie dziwie sie, ze niektóre babki Cie tu nakręcają, bo naprawdę masz nawalone. To nie jest zadna beta rosnąca powoli:D teraz policz jakie fajne rzeczy mogłaby kupić zrobic za te pieniadze wyrzucone w błoto;)

Gość gość
Sama jestes idiotko w innych jednostkach:D

Gość gość
Cicho tam. Napewno przyrasta i warto powtórzyć betę za 2 dni. Pewnie już będzie wynosić z 40

Gość gość
Ja bym dla pewności zrobiła jeszcze parę testów, tylko wiesz, nie takich za 10 zł tylko tych porządnych, najdroższych. A, no i zapisz się na usg ale też takie porządne w klinice, a nie u zwykłego gina. I powtarzaj co parę dni, nie wszystko zawsze widać od razu :)

Gość gość
Nie da się juz czytać tych bzdur:D jakie beta 40??? Az wzielam swoją betę i jest tak: 3 tydzień - 5.8 - 71.2 4 tydzień - 9.5 - 750 5 tydzień - 217 - 7138 6 tydzień - 158 - 31795 Po tym co nawiedzona autorka pisała - wypadłby jakis 4 tydzień? Co by miała pokazać beta w wys 40?!:O I takie rady typu "kup najdroższe testy" a po chusteczkę,:O test moze wyjsc neg, a objawy wskazywać na ewentualna ciąże i dlatego jest beta, ktora u niej wskazuje na brak ciąży! Szkoda tylko jej kasy, a poza tym nie powinna sie brać za seks, skoro ma taka psychozę.

Gość gość
15:57 Przeciez to wszystko to sarkazmy :D ja p*****le... Jestes glupsza od autorki

Gość gość
Hej. Nie przejmuj sie tymi docinkami :*. Ja bylam w podobnej sytuacji. Testy negatywne itd. Przyszedl kolejny okres i juz zapomnialam o sprawie ale juz kolejny sie nie pojawil noi okazalo sie ze od poczatku to byla ciaza. Takze to nie takie smieszne

Gość jo_mi
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, również te sarkastyczne. Rozumiem Waszą ironię, dla niektórych takie sytuacje mogą być zabawne i są okazją, żeby komuś dopiec. Ja jestem już spokojniejsza, chociaż czuję, że coś jest nie tak w moim organizmie. Możliwe, że są to jakieś zaburzenia hormonalne lub związane z przeziębieniem lub stresem. W czasie wszystkich wydarzeń zmieniałam też klimat i strefy czasowe, co może też miało wpływ. Moja pierwsza beta była robiona 22 dni po jednym stosunku i 13 dni po drugim. Druga beta robiona była 25 dni po 1szym stosunku i 16 dni po drugim. Z informacji, do których miałam dostęp wychodzi na to, że nie ma ciąży. Dla spokoju własnego ducha zrobię jeszcze jedna betę za 2 dni, ale wierzę w to, że wynik będzie taki sam.

Gość gość
No i tak nie przekona to cię.

Gość jo_mi
Nie wierzę w takie posty, jak jeden z powyższych, że mimo dostania kolejnego okresu okazało się później, że to ciąża. Może to możliwe i mogło zaskoczyć, jeżeli się nie sprawdzało badaniami w między czasie. Stąd moje ciągle sprawdzanie i kontrola. Kolejny test z krwi w sobotę będzie dla mnie ostatnim, ponieważ zgadzam się również z postami, że kolejne sprawdzanie będzie marnotrawstwem pieniędzy.

Gość gość
Ile masz lat? To były Twoje 2 pierwsze stosunki w życiu? Powinnaś w przerwach między testami odwiedzić specjalistę. .. psychiatrii.

Gość gość
16:06 dobrze zes ty taka bystra k***o :)

Gość gość
19:26 No dobrze. Nie robie przynajmniej z siebie idiotki

Gość gość
Ale ja tez testowalam ale kazdy mi mowil ze jestem paranoityczka wiec przestalam, pozniej fostalam ten kolejny okres wiec stwierdzilam ze faktycznie robilam z siebie idiotke. Az do kolejnego. Nie wiem jak to wytlumaczyc..

Gość gość
Obawiasz się ciąży? www.netporadnia.pl