Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o Polkach w uk, które wolą brać benefity na dzieci niż iść do pracy

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 takie znajome z 2 i 3 dzieci w wieku szkolnym. Obie mówią otwarcie o tym, że wolą brać benefity na dzieci, bo nie opłaca im się iść do pracy :O Bo dostaną tyle samo albo i mniej pensji, więc lepiej siedzieć w domu i nic nie robić :O Rozumiem samotne matki, ale tak???

Gość gość
a co w tym dziwnego? a co jest inspirującego w robocie po pachy? lepiej ten czas poświęcić na dzieci :)

Gość gość
Ja nic nie myślę. Każdy niech robi jak uważa. I niech każdy patrzy na siebie. A tak na marginesie - czy ktoś im za to podziękuje, że będą pracować (prawdopodobnie ciężko fizycznie) a dzieci będą w żłobku/przedszkolu? Co z tego będą miały? Chyba tylko nic nieznaczącą pochwałę koleżanki.

Gość gość
To samo co o każdym pasożycie czy to w UK, Polsce, Niemczech..........

Gość gość
Tak robia glownie te bez kwalifikacji i bez jezyka z mentalnoscia pasozyta. Po co meczyc sie gdzies na zmywaku czy w fabryce jak mozna siedziec w domu i zgrywac idealna matke i zone za pieniadze podatnika.

Gość gość
A ile tych benefitów, tyle co kot napłakał. Rodzinne 20 funtów tygodniowo. Żal. W Polsce 500 zł się odczuwa. A w uk jakieś ochłapy. 3 funty tygodniowo dofinansowania na jedzenie dla dziecka? Kpina. Miesięcznie wychodzi w przeliczeniu jakieś 400 zł. Dno.

Gość gość
Myślę że dobrze robią. Gdybym miała dziecko też siedziałbym na benefitach. Nie pozwoliłabym żeby moje dziecko siedziało od rana do wieczora w żłobku czy przedszkolu. Ma mieć obiad na stole jak wraca podwieczorek który ja przygotuję i mamę wtedy kiedy potrzebuje. W imię czego mają tyrac??? Zaniedbac dom dzieci męża? Mogą brać to biorą proste. Większość Anglików bierze siedzą w domu i też otwarcie o tym mówię więc dlaczego Polka ma być gorsza?

Gość gość
15:35 plus opałacaja prawie cały czynsz ogrzewanie prąd....mało?

Gość gość
Chvja Ci zapłacą czynsz i rachunki. Wyśląskie cię na hotel i każą za niego płacić jak nie masz mieszkania. Jak w końcu coś znajdą i przydzielą, to będziesz za to bulić nawet 500 miesięcznie. Też myślałam że będzie kolorowo. Latem wracamy do Polski.

Gość gość
teraz to też i u nas to jest, nie trzeba UK, tylko, że UK pracownicy dostają godne wynagrodzenia za pracę w stosunku do tych benefitów, a u nas wynagrodzenie za pracę to jałmużna, a za pieprzenie się i rozmnażanie luksusy

Gość gość
A co was tak to boli? zajmijcie się własnym życiem albo zrób se bachory i sama pobieraj 500 plus! jak ja nienawidzę ludzi którzy wpie*dalają się w cudze życie!

Gość gość
Wszystko pieknie i ladnie tylko ze wysokosc benefitow jest uzalezniona od przychodow - czyli zarobkow meza, ilosci dzieci i przychodu netto na osobe. Dlaczego spoleczenstwo ma zatem finasowac twoja rodzine bo ty chcesz spelniac sie jako matka? Takie podejscie - mamy niskie dochody to naleza mi sie benefity, ale do pracy nie pojde bo dostane tyle samo - to pojscie na latwizne i pasozytowanie na innych i kropka.

Gość gość
Ale benefity w Uk sa marne!! Nie wliczaja juz do benefitow powyzej dwojki dzieci urodzonych po kwietniu 2017 roku , tylko rodzinne, rodzisz tylko dla siebie. Jezeli maz zarabia wiecej niz najnizsza krajowa nie masz prawie wcale pomocy od panstwa, tylko rodzinne i groszowy tax credit, w Polsce obecnie jest wieksza pomoc obecnie.

Gość gość
do gość dziś - to małpo nas boli,m że my musimy zapieprzać na cudze bachory

Gość gość
To sobie małpo urodz bachory i lez do góry duża

Gość gość
ja na swoje dzieci sama pracowałam i nie dostawałam za rozmnażanie się 500+ i teraz muszę na twoj****chory pracować, oby szlag trafił pisowców

Gość gość
Temat dotyczy UK. Dlaczego znów ten troll pisze o 500 plus?

Gość gość
leniwa patologia

Gość gość
to po wuj UK siedzi na polskim forum, wyjechali to wypieprz z polskiego forum

Gość gość
Ty będziesz decydować kto może pisać na forum??? A kto ty kurfa jesteś?

Gość gość
Uważamy że szykuja pociechom coś złego .Mama beneficiara plus pewnie mąż na niskim stanowisku to przepis na 80% tego by dzieci powtórzyły jej życie...Domniemujemy że pewnie żyją w nedznych councilowych dzielnicach, dzieci chodzą do marnych szkół ...za towarzystwo pewnie Angole i Polacy z najniższych klas plus kolorowi półanalfabeci (bo już wykształceni Hindusi pewnie mieszkają gdzie indziej...). rozumiem tak przeżyć ze 2 lata lecz dłużej..:O:O:O