Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catherine 7

Kiedy najlepiej zrobić test beta hcg?

Polecane posty

Gość Catherine 7

Cześć dziewczyny, okres spóźnia mi się juz 9 dni, kilka dni temu zrobilam test ciążowy, ale popołudniu i wyszedł negatywny. Zastanawiam sie nad zrobieniem badania bhcg, takie badanie z tego co czytalam jest pewniejsze i nie kosztuje tak wiele, pare zl wiecej od testu wiec chyba lepiej od razu na takie badanie, niz robic kolejny test. Moje pytanie brzmi kiedy najlepiej zrobic takie badanie, zeby wynik byl juz na 100% prawidlowy? Nie chce juz miec zadnych wątpliwości, tym bardziej, ze musze przyjac lekarstwa.

Gość Catherine 7
Dziewczyny serio nic? Moze chociaz doradzicie czy testy ciazowe sie nie myla, nie miala zadna z was sytuacji kiedy np po kilku testach wyszedl wynik pozytywny?

Gość gość
Po takim czasie przy regularnym cyklu test wykazałaby ciążę. Powtórz z porannego moczu. Betę spokojnie możesz zrobić teraz.

Gość gość
Dokladnie test juz cokolwiek powinien pokazac nawet ten przyslowiowy cien. Zrob bete wynik 100% pewny, szkoda kasy na test bo nawet jak zrobisz to bedziesz nadal sie zastanawiac czy niebkupic kolejnego tak na wszelki wypadek

Gość gość
Niby mozna robic bete po 7 dniach od stosunku, ale wszystko zalezy od tego jak ddługo trwala wedrowka komorki przez jajowod, zagniezdzenie, po jakim czasie od wytrysku plemniki zaplodnily komorke (mogly poczekać sobie na uwolnienie komorki z pecherzyka). U mnie 10 dni po owocnym stosunku (a wiem zebyl to "ten" bo byl jedynym stosunkiem w tym cyklu) beta z krwi wynosila niecale 100 jednostek, a wiec bardzo malutko. Test ultraczuly zrobiony z porannego moczu trzy godziny wcześniej wyszedl negatywny. Obecnie 18 tydzien ciazy.